Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Oglądanie filmów w kinie

Strony (15): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15 Dalej »

Opcje tematu
Oglądanie filmów w kinie
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

01-11-2016, 19:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2016, 19:45 przez Gieferg.)
Następny raz spodziewam się odwiedzić kino dopiero w marcu (a że w tym czasie nie zanosi się też na zakupy filmów, to będzie czas trochę uzupełnić kolekcję soundtracków)

W ogóle wygląda na to, że w przyszłym roku powinienem być w kinie częściej niż w tym:

- Kong: Skull Island - (marzec) bardzo dobry pierwszy zwiastun sprawił, że dopisałem film do listy
- Logan - (marzec) po świetnym zwiastunie pewniak
- Guardians of The Galaxy 2 (kwiecień)
- Fast & Furious 8 (kwiecień) - pewniak, choć poprzednia część mnie rozczarowała, to drugi seans wypadł zdecydowanie lepiej.
- Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales (maj) - pod warunkiem, że nie będzie wyglądał jak Stranger Tides
- Transformers: The Last Knight (czerwiec) - jakich by głupot Bay nie serwował, sama warstwa wizualna wystarczy za powód do wizyty w kinie
- Spider-Man: Homecoming (lipiec)
- Alien: Covenant (lipiec) - bo Alien i nie ma to tamto
- Thor: Ragnarok (listopad)
- sequel Blade Runnera
- może Dunkirk, ale zwiastuny muszą mnie przekonać, bo na Nolana też dostałem alergii za sprawą Incepcji i TDKR i do tej pory nie widziałem Interstellar.

Na liście były jeszcze filmy DCEU:
- Wonder Woman (czerwiec)
- Justice League (listopad)

Ale na chwilę obecną trudno mi znaleźć powody, by się na nie wybierać (choć WW ma większe szanse) - DCEU robi od jakiegoś czasu wszystko by mnie do siebie zniechęcić i całkiem dobrze im idzie.

Niektóre filmy mogą oczywiście wypaść z listy.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
czuubakka
Niezarejestrowany

08-12-2016, 14:05
O ja, w 2016 roku to chyba tylko byłem na "Wołyniu". Obowiązki rodzicielskie ważniejsze od kina.
Jeszcze planuje w grudniu, gdy znajdę odrobinę czasu, obejrzeć Łotra.

Odpowiedz
Offline Karpiu
Nowy użytkownik
Liczba postów: 9
Reputacja: 1

09-12-2016, 20:32
Na szybko zrobiłem sobie listę tego, co interesuje mnie w przyszłym roku i na co pewnie wybiorę się do kina.

- Milczenie
- Logan
- Kong: Wyspa Czaszki
- Strażnicy Galaktyki vol. 2
- Piraci z Karaibów. Zemsta Salazara
- Wonder Woman
- Transformers: Ostatni Rycerz (Tutaj lekki znak zapytania, bo trochę zaczyna nużyć mnie ta seria)
- Spider-Man: Homecoming
- Wojna o planetę małp
- Dunkierka
- Thor: Ragnarok
- Liga Sprawiedliwości
- Star Wars: Episode VIII
- Mumia
- Alien: Covenant
- To
- Kingsman: The Golden Circle

Wyszło mi łącznie 17 tytułów. Znając życie coś pewnie nie wypali, a z drugiej strony pójdę pewnie na coś, na co nie planowałem do tej pory. W każdym razie zapowiada się całkiem niezły rok.

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

18-12-2016, 12:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2016, 12:58 przez kew97.)
Mogę już chyba podsumować kończący się powoli rok.

Filmy w kolejności odwrotnej niż oglądałem (najnowsze u góry). Nie wszystkie zgadzają się z datami premier, ale kino do którego chodzę puszcza niektóre filmy później.

- Opieka domowa - 8/10 Typowo czeski tragikomiczny humor, sprawnie zrealizowany film zostawiający po seansie pole do interpretacji.
- Nowy początek - 6/10 Technicznie nie można się do niczego przyczepić. W końcówce traktuje widza jak debila i wykłada wszystko na tacy. Idealny przykład na to, jak można zepsuć film ostatnimi kilkoma minutami. Villeneuve się nie popisał biorąc pod uwagę jego wcześniejsze dokonania. Widać inspiracje Malickiem i Kubrickiem (co jest zdecydowanie na plus), a końcówka to typowe zagranie nolanowskie.
- Zwierzęta nocy - 9+/10 Doskonale poprowadzony. Twórcy nie pogubili się w trzech perspektywach, w których toczy się akcja. Na ukłony zasługuje cała obsada aktorska. Tom Ford zrobił film równie dobry co jego debiut, a może nawet i lepszy.
- Zły Mikołaj 2 - 6/10 Nie dorównuje pierwszej części. Humor często wydaje się wymuszony, choć czasem trafia w punkt. Przez sentyment do postaci nie mogę ocenić go niżej.
- Sully - 8/10 Pozytywne zaskoczenie roku. Myślałem, że będzie to kolejny film pokroju Mostu szpiegów. A wyszło ciekawe, zabawne i trzymające w napięciu do samego końca dzieło.
- Służąca - 9/10 Park bardzo sprawnie żongluje melodramatem, thrillerem, erotykiem i kinem zemsty. Wychodzi z tego świetny azjatycki "koktajl".
- Wołyń - 7/10 Najsłabszy film Smarzowskiego. Spodziewałem się większej psychologii i mocniejszej rzezi. Technicznie i muzycznie jednak jest doskonały.
- Baby Bump - 8+/10 Coś pięknego. Takiego filmu w Polsce jeszcze nie było. Czekam z niecierpliwością na "Królewicza Olch"
- Ostatnia rodzina - 8+/10 Film nie tylko o Beksińskiech, ale i o rodzinie ogólnie. Zżyłem się z bohaterami jakbym należał do ich rodziny.
- Komuna - 8/10 Vinterberg powraca do kameralnego kina, choć nie tak kameralnego jak Festen. Cały film opiera sie na postaciach i ich problemach.
- Aż do piekła - 9/10 Gatunkowy film roku. Takiego kryminału było mi potrzeba. Aktorsko perła.
- Wojna - 8/10 Zarówno pierwsza połowa - wojenna, jak i druga - sądowa są bardzo dobre. Psychologia tworzy cały film.
- Julieta - 8/10 Może i jest to Almodovar na autopilocie, ale jaki to jest dobry autopilot. Jakby każdy twórca potrafił choć zbliżyć się do tego poziomu, to byłoby dobrze.
- Śmietanka towarzyska - 7/10 Standardowo - co tu dużo mówić - przyzwoity Allen.
- Zjednoczone stany miłości - 8/10 Seidl i Haneke byliby dumni, gdyby zobaczyli. Nie da się osiągnąć szczęścia, w tym smutnym kraju. Depresyjny.
- Córki dancingu - 8+/10 Szaleństwo, syreny, dancingi i PRL.
- Neon Demon - 10/10 Refn jest dla mnie mistrzem. Pierwszy raz wyszedłem z kina tak usatysfakcjonowany. Najlepszy soundtrack jaki słyszałem. Najlepsze zdjęcia jakie widziałem. Całkowicie kupuję kiczowatą stylistykę i zdaję sobie sprawę z prostoty przedstawionej historii. Fantazje i perwersja Refna wygrały z rozsądkiem. Patrzyłem na ekran jak zahipnotyzowany. Zdecydowanie film roku!
- Nienasyceni - 9+/10 Świetna historia z uderzającym finałem. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Aktorzy świetny, szczególnie Tilda Swinton i Ralph Fiennes.
- Mustang - 8+/10 Bardzo dobry kobiecy film, który zainteresuje nie tylko je.
- Niewinne - 7/10 Dobre spotkanie kina francuskiego z polskim.
- Most szpiegów - 2/10 Typowy amerykański patetyczny film ukazujący człowieka jako superbohatera. Mam tego dość! Do tego sztuczne niepasujące do konwencji filmu zdjęcia i beznadziejna muzyka.
- Carol - 9/10 Melodramat doskonały. Postacie, z którymi z zaangażowaniem przeżywa się całą historię. Z jednej strony kameralny, z drugiej dopracowany technicznie.
- Brooklyn - 3/10 Okropny cukierkowy styl i nieangażująca historia. Kompletnie nie zależy mi na bohaterach.
- Pokój - 6/10 Pierwsza połowa rewelacyjna, potem ckliwość niszczy film.
- Steve Jobs - 7/10 Dobry, ale oczekiwałem filmu Danny'ego Boyle'a, a zobaczyłem film pozbawiony jego stylu.
- Syn Szawła - 7+/10 Świetnie poprowadzony i męczący (co jest zarówno pozytywne - z uwagi na temat, jak i negatywne).
- Zjawa - 6/10 - Po obejrzeniu bardzo mi się podobał, ale wraz z upływem czasu wspominam coraz gorzej. Czuję w nim pewną fałszywość i sztuczność.
- Nienawistna ósemka - 9+/10 Kompletnie nie zgadzam się, że to najgorszy film Tarantino. Jego siła tkwi w dialogach. Film doskonale "przegadany".

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

18-12-2016, 13:18
Cytat:- Wołyń - 7/10 Najsłabszy film Smarzowskiego. Spodziewałem się większej psychologii i mocniejszej rzezi. Technicznie i muzycznie jednak jest doskonały.

Jeśli ten film jest technicznie doskonały (a nie jest, bo montaż to jakieś kpiny) to nie chcę widzieć tych niedoskonałych Tongue

Odpowiedz
Offline kew97
Miłośnik kina
Liczba postów: 254
Reputacja: 37

18-12-2016, 13:32
Montaż typowy dla Smarzowskiego i pasujący do tego filmu. W "Pod mocnym aniołem" był jeszcze bardziej zauważalny. Tobie mógł nie podejść. Dla mnie jednak był doskonały Tongue

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

18-12-2016, 19:23
No to typowy dla Smarzowskiego montaż jest kiepski. Szczególnie to skakanie po różnych postaciach i miejscach co parę sekund i dziwaczne cięcia w ramach tego samego ujęcia. Na szczęscie dla mnie nie interesują mnie inne filmy tego reżysera więc nie będę musiał tych jego zabiegów znosić Smile

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

21-12-2016, 06:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2016, 16:40 przez Szczepan600.)
Co fakt planowałem jeszcze kilka wyjść do kina, ale realnie patrząc nie zaliczę tych seansów w 2016. Tak więc oto moje podsumowanie kinowe:

Czerwone chciałbym dokupić do kolekcji. Niebieskie już mam.

1.Łotr 1. - Po prostu zbędna cześć SW. Bez polotu i minimalnie rozwijająca universum. Jednakże, nawet ładna. 6=/10.
2.Gimme Danger - Jarmusch zawodzi jako dokumentalista. Faktoidalna laurka bez realizacyjnego polotu. Jednak temat się broni. 5+/10
3.Paterson - Znowu Jarmusch. Tym razem pastiszujący siebie w lekkim, powolnym kinie o poezji życia. Ładne, ale tyłka nie urywa 7-/10
4.Służąca - Narracyjny galimatias typowy dla Azji zabija urodę tej prostej intrygi. Posiada niezłe scenki, ale to za mało. 6/10
5.Fantastyczne Zwierzęta - Jako kino dla młodszego odbiorcy... niezwykle udane. Królują schematy, ale magia świata urzeka 7+/10
6.Nowy Początek - Ckliwa wydmuszka z nieznośnym działaniem na "wow" przy zwrocie akcji... ale ładnie ugrana i klimatyczna 6+/10
7.Angry Birds - Okropna animacja, która chociaż sprawnie przekłada mechaniki gry, to szerzy nacjonalistyczne przesłanie FU! 4/10
8.Pitbull. Niebezpieczne Kobiety - No katastrofa. Doceniam gram progresywności, ale to kino dresiarskie. 4+/10
9.Trzy rozmowy o życiu - Miły dokumencik o in vitro... i tyle. 6/10
10.Przełęcz Ocalonych - Gibson ładnie ugrywa wojnę, ale reszta to kino tak złe, że powinno być zakazane. 5-/10
11.Za Niebieskimi Drzwiami- Polskie kino fantastyczne. Cieszę się, ze powstał, ale nie jest to udany seans 6-/10
12.Wszystkie Nieprzespane Noce - Film o niczym. Żenujący jako fabuła i zbyt sztuczny na dokument. 3/10
13.Jestem Mordercą - Lekkie rozczarowanie. Film skręca na nieco zbyt proste tory. Okropny finał. Super Kulesza 6/10
14.Doktor Strange - Kolejny odcinek Marvelozy. Nic odkrywczego, nic szokującego, nic odważnego. Kolejny Origin. 6/10
15.Osobliwy Dom Pani Peregrine - Fantasy X-men od Burtona... mogło być ok, ale zaniedbano podstawy. Okropni "Złole" 5+/10
16.Dziewczyna z Pociągu - Skandal nie kino. Blunt to plus, a reszta to film opowiadany jak dla idiotów. 3-/10
17.Nie Oddychaj - Film na raz. Posiada garść fajnych pomysłów, ale panuje w nim nuda i przewidywalność. Szkoda. 6=/10
18.Wołyń - Smarzol pokazuje klasę i tworzy kino formalnie odważne i szanujące widza. Pomimo kilku baboli trafia do topu roku. 8-/10
19.Nauka - Krótki dokument o nauce. Mało odkrywczy, ale fajny formalnie i przypominający ważny temat. 5+/10
20.Ostatnia Rodzina - Poprawne kino i tyle. Marnuje potencjał Beksińskich w fabule stojącej w rozkroku. Prosta biografia. 6/10
21.Smoleńsk - Tak paskudnego filmu nie widziałem od lat. Po prostu upadek kina. 1/10
22.Sausage Party - Być może najważniejsza animacja od lat. Naśmiewa wszystko i ładnie wykłada absurdy tego świata. 8/10
23.Rekiny Wojny - Pan życia i śmierci w komediowym sosie. Gładki i zabawny seans bez fajerwerków 6/10
24.Batman v Superman - Pomimo masy głupot i baboli to najciekawszy superhero od lat. Ambitniejszy aniżeli pół Marvela. 7=/10
25.Legion samobójców - To się dzieje gdy studio chce "podrasować" gotowy film pod gawiedź. Rzyg  kina superhero. 4-/10
26.Kiedy Gasną Światła - To powinno pozostać krótkim metrażem. Głupoty i schemat 4/10
27.Antibirth - Absurd na kołach z toną patologii. Jednakże, bez życia czy naprawdę fajnego pomysłu. 4+/10
28.Frankofonia - Dywagacje na temat sztuki w ciekawej formie. Jednak tylko dla wytrwałych :-) 6/10
29.Zoologia - Udane kino. Absurd fabuły uwypukla przywary bohaterów i społeczeństwa 7/10
30.Oślizgły Dusiciel - Tu Absurd jest celem samym w sobie. Zabawny, ale nie ma maksa 6-/10
31.Uczeń - Chociaż mało tu subtelności to przedstawiony problem jest ciekawy. I te długie ujęcia... 6+/10
32.Baba Vanga - Nastolatkowy artyzm wylewa się oknem. Banał i dłużyzny. 2+/10
33.Neon Demon - Refn poleciał za daleko. Fabuła, dialogi i gra aktorska poniżej krytyki. Plusy techniczne i za horror nawiązania 3+/10
34.Obecność 2 - Wtórność historii i schematyczne straszenie pogrzebało ten film. Nadal jednak spoko zrealizowany. 5-/10
35.Felvilag - Ładna scenografia i ujęcia miasta. Jednak fabularnie to tani dramacik romantyczny. 5/10
36.Ja, Olga Hepnarova - Czuć tu prawdziwego ducha "Slow". Minimalizm jest śliczny, ale brakuje nabudowania całości 7-/10
37.Modelka - W sumie to Neon Demon bez super realizacji. Banał i klisze wylewają sie oknami 3-/10
38.Dzień Niepodległości: Odrodzenie - Idol. Pomnik debilizmów, najgorszych schematów i fatalnych pomysłów. Wspaniały! 1 lub 10/10
39.Nice Guys - Po prostu zabawna komedia pełna absurdów. Gosling i Crowe stanowią fajny duet 7/10
40.Baby Bump - Wielkie brawa za próby rozruszania Polskiego kina. Niestety przekombinowano 6-/10
41.Dyke Hard - Tani, głupi i na maxa przerysowany. Bawi i urzeka tandetą w rytmach LGBT 7+/10
42.Bulwar - Williams żegna się bardzo porządną kreacją. Bywa tanio, ale ostatecznie ma swój wydźwięk. 7-/10
43.Warcraft - Brakowało w kinach takiego fantasy. Jest rozmach i bogaty świat, ale też sporo głupot. 6/10
44.X-men Apokalipsa - Po prostu głupi i chaotyczny, ale z fajnymi punktami kulminacyjnymi. Patos pod nieboskłon 6-/10
45.Kapitan Ameryka Wojna Bohaterów - Regres tej serii. Małe Avengers z dziurami i głupotami scenariusza. BvS Marvela 6+/10
46.Cloverfield Lane 10 - 3/4 filmu to sprawny thriller. Zakończenie to gniot najwyższej próby. średnia z tego to 6/10
47.Zwierzogród - Inteligentna animacja z kupą wyśmienitych pomysłów. Bawi odniesienia i klimatem 8/10
48.Bone Tomahawk - Doceniam połączenie gatunków, ale na każdym polu błyszczy przeciętnością. 5+/10
49.Lobster - Śmiech przez łzy. Świat osadzony na cudownym absurdzie i umowności, ciut skrócić i byłoby mega. 7+/10
50.Córki Dancingu - Takiej energii i odwagi w Polskim kinie nie było od dawna. Ma wyraźne braki, ale bawi przednio 7+/10
51.Ave Cezar!- Bawił mnie strasznie, ale kilka chybionych decyzji nie nadało mu pełni. 6+/10
52.Mumia 1932r. - Seans z muzyką na żywo. Bardzo spoko 7/10
53.Carol- Bijąca schematami i serem opowiastka jak to kiedyś homoseksualiści mieli źle. Postoję. 4+/10
54.Most Szpiegów - Spiel na wyżynach patetyczności i braku subtelności. Scenariusz nafaszerowany tandetą 4+/10
55.Pokój - Pomimo spoko pomysłu wyszedł z tego szantażysta emocjonalny dla mamusiek. Sporo tanioch. 5+/10
56.Brooklyn - Miałkie romansidło z Tele5 w Irlandzko-Hollywoodzkich szatach. 3/10
57.Deadpool - Dobrze, że powstał. Zabawny seans, ale z okropną fabułą. 7-/10
58.Excentrycy, czyli po... - Muzycznie daje radę, ale reszta, to po prosty narracyjny snuj. 4/10
59.Zjawa - Pięknie zrealizowany. Fabuła to jednak rozciągnięta do granic pretensjonalna opowiastka o Leo na God Mode. 6/10
60.Creed: Narodziny Legendy - Generic-Boxing-Motivation-Movie. Ok, ale kilka scen wywołuje śmiech politowania. 5+/10
61.Syn Szawła - Ciekawe ujęcie wojny i realiów obozowych. Formalnie wygrany. Zabrakło lepszej historii. 7/10
62.Big Short - Ostateczna forma... dokumentu :-) Klarowny, wartki i Cool jak cholera. No i na ważny temat. 8+/10
63.Spotlight - Formalnie poprawny, ale tematycznie to powrót to tradycji kina reporterskiego. Udany 7+/10
64.Anomalisa - Prezentuje się świetnie. Kauffman znowu depresyjnie. Zabrakło jednak BUM 6+/10
65.Nienawistna Ósemka - Najgorszy film Tarantino. Rozwleczony pomysł nie daje satysfakcji. 6/10
66.Moje Córki Krowy - Kino na nową, bezpieczną modłę. Taniochy sie wylewają, ale niektóre działają. 6-/10
67.Sól Ziemi - Po prostu laurka skierowana w stronę bardzo ciekawego człowieka. Świetne zdjęcia i historia stojąca za nimi. 7/10
68.Slow West - Po prostu świetnie skrojone kino. Jest dograne estetycznie, posiada ciekawy klimat, bawi jak cholera 8+/10
69.Love-Pomimo garści sztuczności i kilku zbędnych zabiegów, film niezwykle ludzki.8=/10
70.Lucyfer - Gdy już opadnie wulkaniczny pył ciekawej plastyki, wizualnych nowinek i krzty myśli... nie pozostanie nic. 5+/10

i to tyle. W miarę udany rok.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-12-2016, 22:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-12-2016, 22:40 przez Gieferg.)
(01-11-2016, 18:40)Szczepan600 napisał(a):  Czyli nie wybierasz się nawet na Gwiezdne wojny

Zdaje się, że mój starwarsowy hejt zelżał na tyle (i przy okazji skupił się i ograniczył do jego właściwej przyczyny w postaci daremnego TFA), że na Rogue One się jednak wybiorę, ale to dopiero po nowym roku.

Gieferg napisał(a):- Kong: Skull Island - (marzec) bardzo dobry pierwszy zwiastun sprawił, że dopisałem film do listy

A drugi sprawił, że go z niej skreśliłem.

Cytat:- Logan - (marzec) po świetnym zwiastunie pewniak
- Guardians of The Galaxy 2 (kwiecień)
- Transformers: The Last Knight (czerwiec) - jakich by głupot Bay nie serwował, sama warstwa wizualna wystarczy za powód do wizyty w kinie
- Spider-Man: Homecoming (lipiec)
- Alien: Covenant (lipiec) - bo Alien i nie ma to tamto
- sequel Blade Runnera

Po obejrzeniu zwiastunów nadal zamierzam obejrzeć te filmy w kinie.

Cytat:- Fast & Furious 8 (kwiecień) - pewniak, choć poprzednia część mnie rozczarowała, to drugi seans wypadł zdecydowanie lepiej.
Po zwiastunie lekko zwątpiłem.

Cytat:- może Dunkirk, ale zwiastuny muszą mnie przekonać, bo na Nolana też dostałem alergii za sprawą Incepcji i TDKR i do tej pory nie widziałem Interstellar.
Zwiastun = jeden wielki ziew. Zobaczymy co dalej i jaka kategoria wiekowa, ale na razie jestem na nie.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,574
Reputacja: 715

27-12-2016, 20:14
10 Cloverfield Lane 7/10 - BD już na półce.
Arrival 8.5/10 - jak się postarają z HDR-em to kupię UHD.
Big Short 7/10 - nie planuję powtórnego seansu.
Bridge of Spies 7/10 - jw.
Carol 7/10 - kiedyś na pewno się kupi, ale na razie nie mam ciśnienia na powtórkę.
Conjuring 2 6.5/10 - jw.
Creed 6.5/10 - może kiedyś trafi na półkę po taniości jako uzupełnienie serii.
Handmaiden 8.5/10 - planowany zakup BD ASAP jako, ze UHD pewnie się nie doczekam.
Hateful Eight 7.5/10 - cały czas się łudzę, że może kiedyś wyjdzie wersja Roadshow. A na razie chyba kupię Monolitha gdy potanieje.
Neon Demon 5/10 - nie planuję powtórnego seansu.
Nice Guys 2 7.5/10 - BD już na półce.
Jason Bourne 4/10 - kto mi odda stracone 2h ? :E
Lobster 7.5/10 - planowany zakup BD w wydaniu od Sony (póki co tylko Australia, ale liczę że w DE też się pojawi).
Revenant 8/10 - must have na UHD, ale tutaj liczę, że nie każą długo czekać na wydanie w DV i z Atmosem i na nie sobie ostrzę pazurki.
Room 7.5/10 - BD już na półce.
Spotlight 7/10 - nie planuję powtórnego seansu.
Star Trek Beyond 6/10 - może kiedyś trafi na półkę po taniości jako uzupełnienie serii.
Sully 7/10 - raczej nie planuję powtórnego seansu.
Triple 9 5/10 - chyba największe rozczarowanie roku po obiecującym zwiastunie i obsadzie. Z każdą mijającą minutą coraz bardziej żałowałem wypadu do kina.

Chyba niczego nie pominąłem, ale głowy nie dam.
Niestety nie wszystko udało się obejrzeć co chciałem bo albo u mnie nigdzie czegoś nie puszczali (jak np. Hell or High Water, Nocturnal Animals czy The Wailing) albo godziny mi nie pasowały (jak np. Hacksaw Ridge). A na Łotra wybiorę się dopiero po nowym roku.

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 ... 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku