Witam.Teraz napisy ładują się automatycznie to jest OK, ALE id płyt też ładuje się automatycznie.Wcześniejsza wersja miała nie ładujące się id płyt tak jak miało być ALE nie ładowała automatycznie napisów z bazy.Sumując ta wersja ma auto napisy i to jest OK a auto id płyt dalej ładuje się automatycznie a nie powinno.
Oppo BDP-10X, UDP-20X, Cambridge CXU/HD - Automatyczne zarządzanie napisami do płyt
|
Trochę niemożliwe spróbuj ten https://mega.nz/file/MsdD3JhA#_-zr5sLKi9aj1_Nme6Diz_N0zqw_VRHYY8u7VDXKZKo ID nie powinno być zapisywać do pliku disc_id_oppo.log w przypadku tylko płyt z PL audio lub napisami. I jeszcze taka wersja która nie zapisuje ID do pliku w przypadku wszytych płyt które są już w bazie all_sub. https://mega.nz/file/B88GCLBK#c2t-3TmjRtJlo9YGOrTYNcypzD2OikejsBAwlmVZwDs PS Przycisku 0 to ty nie wciskaj bo doda ci drugie napisy do z tym samym ID do all_sub.
* Oppo 83/93/105D, Panasonic UB824/424/900/150, Apple TV 4K
* Panasonic S-VHS NV-HS960, Pioneer DVR-560 Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami do płyt
23-06-2024, 11:27
Prodarek jestem bardzo wdzięczny.Jest tak jak powinno być.Mogę sie odwdzięczyć ($).Można wstawić jako poprawkę.Jeszcze raz dziękuję.A o pan 820 napiszę (priv) w póżniejszym terminie.Pozdrawiam.
23-06-2024, 19:00
Tak myślę że zostanie to dodane na stałe ponieważ w efekcie końcowym jest to to po prostu lepszy kod który optymalizuje odczyt danych do mniejszego stopnia.
* Panasonic S-VHS NV-HS960, Pioneer DVR-560 Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami do płyt
07-08-2024, 18:57
V32 - Sporo optymalizacji kodu i dodana obsługa samby.
V32.6 - Optymalizacja montowania zasobów SMB. - Przycisk CLEAR od teraz również przeładuje dysk usb i zamontuje ponownie zasoby NFS/SMB (tylko gdy odtwarzanie jest zatrzymane). - Zapobieganie podwójnego uruchamiania skryptów lub ich nakładania się na siebie. - Dodana funkcja NAND_BACKUP= do tworzenia kopii pamięci NAND ale tylko najważniejszych partycji. - Dodany serwer WWW od teraz podgląd na dziennik i plik z bazą ID naszych płyt mam w przeglądarce internetowej po wpisaniu IP odtwarzacza.
Witam kolegów i koleżanki - pasjonatów Blu-ray Na wstępie składam serdeczne podziękowania dla @prodarek za ogrom pracy jaką włożył w stworzenie i stopniowe dopieszczanie skryptów dla odtwarzaczy OPPO. Od wielu lat użytkuję OPPO UDP-203, obecnie z firmwarem jailbreak i skryptami od @prodarek. Jestem zachwycony funkcjonalnością tego sprzętu. Kilka miesięcy temu zdecydowałem się zaryzykować zakup odtwarzacza PANNDE PD-UHD670X oferowanego na stronie http://www.cineultra.eu Wersja z "X" na końcu oznaczenia modelu wskazuje, że ten odtwarzacz to klon OPPO UDP-203/205 (wersja bez "X" bazuje na firmware Pioneer). Skoro to klon OPPO, z wgranym fabrycznie firmware jailbreak, to jego funkcjonalność jest niemal identyczna jak oryginalnego OPPO. Niemal, bo PANNDE nie ma wyjścia wielokanałowego dźwięku analogowego (jedynie stereo) oraz WiFi (do sieci można go podłączyć tylko kablem Ethernet). Jest również pozbawiony wejścia HDMI. Ma za to slot do podłączenia twardego dysku 3,5". Jest to główny powód, dla którego zainteresowałem się tym konkretnym modelem. Wpakowałem do niego zapełniony niemal całkowicie filmami dysk 24TB i śmiga aż miło! Pomyślałem, że skoro to klon OPPO, powinny na nim działać skrypty od @prodarek. Tak faktycznie jest, skrypt V32.7 wraz z dodatkiem modyfikującym odcienie szarości dla napisów .SRT działają identycznie jak na moim UDP-203. Ale tylko wtedy, gdy w odtwarzaczu nie ma twardego dysku. Jeżeli włożę twardziela i włączę PANNDE, skrypty nie uruchamiają się. Tak przynajmniej sądzę, bo wówczas nie pojawia się żadna dodatkowa funkcjonalność, którą te skrypty wnoszą. Odtwarzacz działa jak na fabrycznym firmware. Jeżeli włączę odtwarzacz bez HDD, skrypty odpalają się poprawnie z podłączonego pendrive'a. Nie znam się na linuksie, ale podejrzewam, że przyczyną mogą być zapisane w skryptach od @prodarek ścieżki dostępu do plików. Być może uruchamianie odtwarzacza z HDD w środku jakoś miesza z montowaniem podłączonych dysków. Zaznaczam, że to tylko moja intuicja, mogę się mylić. Próbowałem skopiować skrypty na HDD (normalnie odpalają się z pendrive'a), ale nic to nie dało, nie wczytują się. Działają tylko wtedy, gdy są na pendrive i nie ma HDD przy starcie odtwarzacza. Mam prośbę do naszego forumowego eksperta @prodarek. Czy możesz mi podpowiedzieć w czym jest problem i jak ewentualnie temu zaradzić? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie nie masz dostępu do PANNDE i nie możesz sprawdzić działania skryptu na tym sprzęcie, ale może masz jakieś sugestie?
10-11-2024, 14:08
Gratuluje zakupu tego "byka" powiedz mi ile taka przyjemność? Skrypty nie działają bo ścieżka uruchamiania to sda1 gdy mamy dwa dyski w systemie drugi drugi dostanie np sdb1. Tak tak jest to związane lokalizacja gdzie są montowane dyski. Sprawdzałeś port usb z przodu jak i z tyłu? twój pomysł aby wrzucić skrypty na HDD był dobry i "powinno" to działać powinno. Odpowiedz mi najpierw czy sprawdziłeś wszystkie porty usb bo może być tka że jedne z nich ma wyższy priorytet choć w to wątpię.
10-11-2024, 14:34
Kosztował coś koło 1449 EUR. Słono, ale nie żałuję zakupu. Mam teraz backup OPPO, pod pewnymi względami nawet bardziej funkcjonalny. Chyba wkładałem pena tylko do gniazda na tylnej ściance. W wolnej chwili sprawdzę, jak się zachowa z penem z przodu. Ale nawet gdyby to działało, takie rozwiązanie mnie nie urządza, bo pendrive z przodu uniemożliwia zamknięcie płyty czołowej, a z opuszczoną klapą player wygląda jak facet ze spuszczonymi gaciami Czy możliwe jest zmodyfikowanie skryptu tak, by był bardziej uniwersalny i "niewrażliwy" na dodatkowy dysk w odtwarzaczu?
Wszystko jest możliwe. Zrób tak, włącz pande z dyskiem i penem czyli tak jakbyś chciał, następnie w telefonie uruchom aplikację MediaControl podłącz się do pende, następnei za pomocą przeglądarki internetowej wydaj polecenie w adresie http://192.168.xx.xx:436/getdevicelist gdzie 192.168.xx.xx to ma być IP twojego pande, otrzymasz mniej więcej takie coś: Kod: {"success":true,"msg":"","devicelist":[{"sub_type":"usb","name":"USB1","path":"/mnt/sda1","serial_number":"C530001160219115474","logic_part_idx":"1","total_size_bytes":"30736924672","avail_size_bytes":"30736269312"},{"sub_type":"disc_bdmv","name":"BDMV","path":"/mnt/disc_00_0","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"35861725184","avail_size_bytes":"0"},{"sub_type":"nfs","name":"192.168.11.235","path":"192.168.11.235","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0"},{"sub_type":"cifs","name":"VUULTIMO4K","path":"VUULTIMO4K","serial_number":"","logic_part_idx":"0","total_size_bytes":"0","avail_size_bytes":"0"}]} Podaj tutaj w wątku swój rezultat. Dobrze rozumiem że z dyskiem nie jesteś w stanie uruchomić napisów dla płyt? już pomijając działanie skryptów.
* Panasonic S-VHS NV-HS960, Pioneer DVR-560 Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami do płyt |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |