Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 47 48 49 50 51 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

04-03-2019, 13:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:03 przez misfit.)
Na forach o tym piszą, np. https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=16077932&postcount=515

Cytat:Jak się okaże, że padnie w Oppo laser i nie da rady wymienić to lipa. Nic nie obejrzysz od ręki. Będziesz musiał teraz sobie sam pododawać te napisy do wszystkich płyt które tego wymagają i wypalić to na BD-R.

Mało kto już bawi się w dzisiejszych czasach w wypalanie płyt.
Jak padnie laser to OPPO wciąż może robić jako odtwarzacz plików np. z HDD czy po LAN - oczywiście najpierw trzeba będzie zgrać zawartość płyty na dysk twardy, ale to nie problem, również w przypadku płyt UHD BD. Wystarczy do tego darmowy MakeMKV + odpowiedni napęd komputerowy.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

04-03-2019, 13:08
(04-03-2019, 12:43)sebas napisał(a):  (...)
Będziesz musiał teraz sobie sam pododawać te napisy do wszystkich płyt które tego wymagają i wypalić to na BD-R.
(...)

Dla większości speców od komputerów moje pytanie będzie banalne, sorry. Blush Czy mógłbyś hasłowo napisać jak to się robi, ewentualnie podać stosowny link? Mam kumpla fachowca, którego być może poproszę o pomoc we wklejeniu napisów. Brakuje mi trochę staroci, a tych nie wydano w wersji PL. Po zakupie oryginałów mógłbym sporządzić kopie zapasowe i cieszyć się jakością BD na ekranie projekcyjnym.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

04-03-2019, 13:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:27 przez Gieferg.)
Wszystko jest tutaj: http://forum.filmozercy.com/watek-dodawanie-wersji-pl
Jest to też odpowiedni wątek na zadawanie pytań.

Cytat:Mało kto już bawi się w dzisiejszych czasach w wypalanie płyt.
Ja się bawię i będę się bawił dopóki będzie się dało kupić płyty i nagrywarki.
Żadne dyski przenośne i komputery mnie nie urządzają z tych samych powodów co oppo - płyty kupuję po to, żeby móc je obejrzeć z każdym i u każdego kto ma odtwarzacz. A postarałem się o to, by rodzina i znajomi je mieli Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

04-03-2019, 13:28
Co kto lubi wedle potrzeb - jak ja potrzebuję wziąć coś do znajomych to zgrywam zawartość płyty na przenośny dysk twardy lub pena (zwykle do kontenera mkv z dołożoną pl wersją). Każdy z nich ma smart TV bądź dedykowany odtwarzacz multimedialny.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

04-03-2019, 13:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:38 przez Gieferg.)
No ale do tego musisz mieć kompa z napędem Blu-ray tak czy inaczej, a podejrzewam, że większość ludzi na forum ich nie ma (sam znam JEDNĄ osobę o której wiem, że ma napęd BD w kompie - głównie dlatego, że sam mu uświadomiłem, że go potrzebuje i odpowiednio "przeszkoliłem" Smile).

Wolfman napisał(a):To ma jakiś podkład psychologiczny. On ma obsesję na długości żywotności sprzętu
No, pewnie dlatego, że jeszcze nigdy żaden telewizor ani odtwarzacz DVD/BD mi się nie zepsuł <LOL> (mówię o sprzęcie, który sam sobie kupiłem).

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

04-03-2019, 13:34
(04-03-2019, 13:32)Gieferg napisał(a):  No ale do tego musisz mieć kompa z napędem Blu-ray

To tak jak Ty do zgrania płyty na dysk twardy i wypalenia płyty Smile

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

04-03-2019, 13:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:52 przez Gieferg.)
No dokładnie - sedno jest takie, że w razie problemów z OPPO trzeba zainwestować w inny sprzęt tak czy inaczej - jak dla mnie sensowniejszym rozwiązaniem byłoby od razu się zwrócić w stronę odpowiedniego kompa, bo OPPO wszystkich płyt i tak należycie nie obsłuży. Jak ktoś ma dość kasy, to wtedy OPPO jako wsparcie i "secondary option" jest jak najbardziej OK, ale poleganie wyłącznie na nim to słabe rozwiązanie. Napęd w kompie też się może zepsuć, ale póki co wymienić go to żaden problem. Poza tym wystarczy że film na oryginalnej płycie nie miał napisów i posiadacz oppo może sobie nagwizdać Tongue

Oppo mnie by nie ustawiło jeszcze z jednego powodu - oglądam z córką dużo filmów wydanych z dubbingiem - w miarę możliwości wymieniam go na lektora - tego mi oppo nie umożliwi.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

04-03-2019, 13:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:49 przez Wolfman.)
Raczej mało kto będzie czytał to bajdurzenie i brednie. Sprzęt się wyprzedał. Była możliwość zakupu za 550$ na amazon.com. Teraz po tym jak go już nie ma nigdzie w sklepach to odradzasz zakup. Można się położyć, że śmiechu. Teraz to już go kupują ludzie, którzy mają forsę i mają więcej forsy by kupić zamiennik. Większość nie chce nawet bawić się w kompa. Reszta się obejdzie ze smakiem i skorzysta z Netflix, Hbo czy co tam powstało. Naturalnie patrzysz przez pryzmat swojego zasadniczego świata, w których sam żyjesz. Mając kompletnie gdzieś realia.

Daras pisałem, że możesz do mnie na priv , a Ty po raz nty wałkujesz to samo gdzie popadnie. Zadasz mi pytania ja odpowiem.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

04-03-2019, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:57 przez Gieferg.)
Odradzam opieranie się tylko i wyłącznie na nim i budowanie kolekcji na zasadzie "mam oppo, mogę wszystko oglądać".
Cytat:Większość nie chce nawet bawić się w kompa.
No i ci prędzej czy później zostaną ze stertą bezużytecznych płyt.

Myślisz choć chwilę nad tym co czytasz?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

04-03-2019, 13:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2019, 13:56 przez misfit.)
(04-03-2019, 13:44)Gieferg napisał(a):  No dokładnie - sedno jest takie, że w razie problemów z OPPO trzeba zainwestować w inny sprzęt tak czy inaczej - jak dla mnie sensowniejszym rozwiązaniem byłoby od razu się zwrócić w stronę odpowiedniego kompa, bo OPPO wszystkich płyt i tak należycie nie obsłuży. Jak ktoś ma dość kasy, to wtedy OPPO jako wsparcie i "secondary option" jest jak najbardziej OK, ale poleganie wyłącznie na nim to słabe rozwiązanie. Napęd w kompie też się może zepsuć, ale póki co wymienić go to żaden problem. Poza tym wystarczy że film na oryginalnej płycie nie miał napisów i posiadacz oppo może sobie nagwizdać

Co by jednak nie mówić to dla wielu osób (w tym dla mnie) OPPO jest prostszą i wygodniejszą opcją. Swojego OPPO kupowałem głównie do UHD BD, a skończyło się na tym, że komp do odtwarzania płyt całkowicie poszedł w odstawkę.
Poza tym jeśli mowa o UHD BD to OPPO ma kilka unikalnych funkcji, których nie ma pecet ani żaden znany mi odtwarzacz multimedialny.

Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 47 48 49 50 51 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku