15-03-2019, 10:58
(14-03-2019, 23:55)Daras napisał(a): Być może nie wszyscy zaglądają do wątku o dodawaniu napisów. Zatem powtórzę swoje pytanie właśnie tu: Po kiego diabła Wam stacjonarne odtwarzacze? Przeczytałem sporo wpisów sugerujących oglądanie filmów BD z komputera. Czy tak faktycznie nie jest prościej?
Problem nurtuje mnie o tyle, że korzystanie z komputera umożliwia dodawanie napisów. Do czego Wam zatem Oppo? Poniekąd rozumiem kolekcjonerów UHD, ale co napiszą kolekcjonerzy „zwykłych” płyt BD?
Pominę co trzeba zrobić aby uzyskać z kompa podobną jakość obrazu na BD (bo z UHD BD nie da się póki co) i ogólnie funkcjonalność w stosunku do OPPO, zahaczę o zasadnicze kwestie.
Czy Daras złoży sobie kompa z zamówionych części, zainstaluje wymagane programy i je odpowiednio skonfiguruje, a gdy w trakcie jego użytkowania po pewnym czasie pojawią się problemy (np. rwanie obrazu, brak dźwięku, brak widoczności napędu w systemie - te wszystkie rzeczy stosunkowo niedawno i mnie dopadły) to czy sobie z nimi poradzi ?
Odpowiedź brzmi - nie.
Aby sobie poradzić z tym wszystkim Daras potrzebuje ogarniającego temat pomagiera, który jednak za darmo tego wszystkiego robić nie będzie...
Takich komputerowych Darasów jest wielu, a nawet jeśli ktoś jest obcykany w te klocki może woleć dopłacić tego tysiaka czy dwa tysiaki do OPPO i mieć spokój.