Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 102 103 104 105 106 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#1,031
05-04-2023, 14:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2023, 14:30 przez misfit.)
(04-04-2023, 13:46)prodarek napisał(a):  "Firmwares, 20X-56, 20X-60, 20X-65-0131 have AutoScript feature enabled."
Tego nie wiedziałem także spoko bo jeśli ktoś nie chce wgrywać JB to i tak ma dość szerokie pole do popisu, można między innymi uruchomić serwer ftp na oppo z dostępem do usb zdalnie, podmieniać napisy z automatu, otworzyć port z automatu do komunikacji przez apkę.

Także @misfit pomyśl o tym jak coś mogę jakiś skrypt szybko napisać.

Faktycznie AutoScript działa także na ostatnim oficjalnym firmware i tym samym dzięki prodarkowi udało się uzyskać dostęp do usb zdalnie po ftp. Więc można robić sobie maratony serialowo/filmowe, przy tym nie ruszając dupy z kanapy. Do tego można np. zdalnie wrzucić do katalogu głównego na penie napisy o dowolnej nazwie, a skrypt automatycznie zmieni ich nazwę i przeniesie je w odpowiednie miejsce i je wyświetli w OPPO - a wszystko to za pomocą naciśnięcia jednego przycisku na pilocie (CLEAR).
Tak więc polecam spróbować, zero ryzyka na oficjalnym firmware. A prodarek niech pomyśli o jakichś opłatach za udostępnienie plików Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 909
Reputacja: 54

#1,032
07-04-2023, 07:19
Czy na oppo 203 z JB odtworzy mi bez problemu dvd region 1? Zadziala jak z BR region A z językiem płyty na angielski?
Ktoś może wie?

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

#1,033
07-04-2023, 07:46
Wszystko będzie działać Smile

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak

#1,034
07-04-2023, 07:59
DziekiSmile

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

#1,035
07-04-2023, 08:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2023, 09:12 przez pred895.)
(05-04-2023, 14:29)misfit napisał(a):  Faktycznie AutoScript działa także na ostatnim oficjalnym firmware i tym samym dzięki prodarkowi udało się uzyskać dostęp do usb zdalnie po ftp.

Potwierdzam, działa wszystko pięknie na telefonie jak i na laptopie łącze się elegancko przez total commander i mogę sobie wrzucać napisy bez wypinania USB z Oppo. Prodarek jesteś piękny Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline nygus
Użytkownik
Liczba postów: 55
Reputacja: 3

#1,036
07-04-2023, 11:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2023, 11:27 przez nygus.)
dwa lata temu napisałem o tym, ze można napisy zdalnie na pendrivie podmieniać, ba... można to robić nawet w trakcie oglądania z dodanymi napisami, tylko po podmienieniu trzeba przeliczyć na jakiś inny jezyk i następnie ponownie na "inne", i nowe podmienione napisy zostaną zaczytane nowe wgrane napisy

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

#1,037
07-04-2023, 12:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2023, 12:10 przez prodarek.)
Akurat serwer ftp to tylko jedna z funkcji a nakładka o której piszesz wymaga JB.

# Uruchomienie ftp z dostępem do USB( napisy wrzucamy do głównego katalogu obojętnie jak nazwane.
# Otwarcie komunikacji na porcie 436.
# Możliwość zdalnego kopiowania napisów z "NAS" do USB, przydatne gdy oppo jest wyłączone a my przygotujemy sobie wcześniej napisy na serwerze "NAS", działa tylko przy uruchomieniu oppo.
# Podczas oglądania po wciśnięciu guzika na pilocie "CLEAR" następuje przeniesienie napisów do katalogu /sub zmiana ich nazwy na sub.srt i włączenie ich, działa dla każdej płyty również tych bez napisów oryginalnych. Guzik "CLEAR" działa również podczas nie oglądania wtedy tylko przenosi napisy do katalogu /sub.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak

#1,038
07-04-2023, 18:46
Podbijam posty @misfit i @pred895 - wielkie ukłony dla prodarka! Jedno kliknięcie + clear i napisy na ekranie. Duże podziękowanie za skrypt i cierpliwość za banalne pytaniaSmile plus kolejny punkt, bo nie wiem jak inaczej mogę się prodarkowi odwdzięczyć.

Odpowiedz
Offline Keyser
Nowy użytkownik
Liczba postów: 30
Reputacja: 3

#1,039
08-04-2023, 11:39
Hej Panowie, dawno się nie udzielałem ale zerkam i też bym tak chciał do swojego OPPO żeby nie ruszać się z kanapy i napisy wrzucać z laptopa/telefonuSmile
Mocno techniczny nie jestem, nie mam NASa a co najwyżej wifi i one drive.
Czytać za to umiem, więc jeśli bez serwerów, ftpow i innych cudów się da i gdyby ktoś był taki miły i podesłał co trzeba i parę słów instrukcji to odwdzięczę się dobrym słowem, plusikiem, ewentualnie drobną kontrybucją na wzmocnienie przyszłych procesów twórczych Smile
Ale na oryginalnym firmware, bez jailbreaka.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

#1,040
11-04-2023, 17:31
No podesłać ci nikt nie za bardzo mógł bo to takie trochę naplucie mi w twarz Smile, należało się do mnie zwrócić.
Tutaj masz już wszystkie potrzebne rzeczy i opis
https://forum.filmozercy.com/watek-oppo-udp-20x-automatyczne-zarzadzanie-napisami-do-plyt

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 102 103 104 105 106 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku