Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Oppo UDP-203

Strony (113): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 113 Dalej »

Opcje tematu
Oppo UDP-203
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

19-08-2018, 08:06
Właśnie przed chwilą zrobiłem testa - jako pierwsze mam napisy angielskie, jako drugie angielskie dla niesłyszących, jako trzecie - polskie.
Nie wiem jak z MakeMKV, ale napisy srt wmuxowane za pomocą MKVToolnix do mkv są widoczne i prawidłowo wyświetlane w OPPO.

Co do konwersji srt do PGS (IMO najlepsza opcja jak ktoś ma dużo mkv, ale troszkę czasochłonna) to ja zawsze w tym celu korzystam z programiku easySUP. Wymaga on zainstalowanego Avisyntha oraz Javy.
Margin ustawiam na ~150 dla filmów 2.40:1 i ~110 dla 1.78:1, 1.85:1. Reszta wedle gustu.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Kubek
Użytkownik
Liczba postów: 108
Reputacja: 7

19-08-2018, 16:56
(19-08-2018, 08:06)misfit napisał(a):  Nie wiem jak z MakeMKV, ale napisy srt wmuxowane za pomocą MKVToolnix do mkv są widoczne i prawidłowo wyświetlane w OPPO.
Również to robię za pom. MKVToolnix. Oppo widzi, ale nie wyświetla, jeśli są w pliku napisy PGS. Czy w MKVToolnix zaznaczasz polskie napisy jako domyślne? Czy w ogóle zaznaczasz domyślne ścieżki dźwięku/napisów w MKVToolnix?

Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 442
Reputacja: 13

19-08-2018, 17:15
Kupował ktoś OPPO może w sklepie audiofil lub top hi-fi&video design? Jakieś opinie by mi się przydały bo oba są u mnie w mieście stacjonarnie co prawda obstawiam, że z samym odtwarzaczem na miejscu może być ciężko bo z tego co wyczytałem głównie ściągają. Ewentualnie jakiś inny sklep Polski bo nie chcialbym się bawić amazony itp.

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline Kubek
Użytkownik

19-08-2018, 17:24
(19-08-2018, 17:15)Juhas napisał(a):  Kupował ktoś OPPO może w sklepie audiofil lub top hi-fi&video design? Jakieś opinie by mi się przydały bo oba są u mnie w mieście stacjonarnie co prawda obstawiam, że z samym odtwarzaczem na miejscu może być ciężko bo z tego co wyczytałem głównie ściągają.
Top HiFi w Wawie na Andersa znam i jest tam miła obsługa - pewnie bym u nich kupił, gdybym nie miał. Nie wiem w jakim mieście jesteś, ale chyba bez znaczenia w jakim salonie kupisz stacjonarnie, bo na półce i tak chyba nie stoją i trzeba zamówić.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

19-08-2018, 18:12
Ja kupowałem przez "alledrogo" Salon Q21. Miła obsługa, spóźnili się z dostarczeniem Oppo 1 lub 2 dni i dostałem w ramach rekompensaty(?) słuchawki nauszne Sennheiser'a. Zaleta sklepu stacjonarnego jest taka, że można coś "urwać" z ceny, dobre i 100 PLN. Smile

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

19-08-2018, 18:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2018, 18:46 przez pred895.)
Ja kupiłem w hi-fi&video design w Sopocie. Bardzo miła obsługa a jak dobrze zagadasz to dadzą ci upust 10 % Wink

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juhas
Stały bywalec
Liczba postów: 442
Reputacja: 13

19-08-2018, 19:16
Przejdę się w tygodniu do hi-fi&video design zobaczymy co przyniesie los Big Grin

Filmweb
MoviePawcio Facebook
MoviePawcio Instagram
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

21-08-2018, 09:44
(19-08-2018, 16:56)Kubek napisał(a):  Również to robię za pom. MKVToolnix. Oppo widzi, ale nie wyświetla, jeśli są w pliku napisy PGS. Czy w MKVToolnix zaznaczasz polskie napisy jako domyślne? Czy w ogóle zaznaczasz domyślne ścieżki dźwięku/napisów w MKVToolnix?

Wszystko na auto.
Chyba nie do końca zrozumiałem Twój wcześniejszy post więc doprecyzowując jeśli w mkv mam wmuxowane napisy srt (nie ważne ile ich tam jest) to wszystkie one są wyświetlane u mnie w OPPO. Podobnie ma się sprawa z napisami PGS, jeśli tylko one są w mkv.
Nie mam natomiast u siebie takiego przypadku aby w mkv były zarówno napisy w formacie srt i PGS, ale wygenerowałem sobie taki pliczek i jest tak jak piszesz. Tzn. u mnie wygląda to tak, że jeśli jako pierwsze są napisy srt, a później PGS to te drugie nie są wyświetlane. I Vice versa - jeśli jako pierwsze są napisy PGS, a jako drugie srt to te srt się nie wyświetlają.

Odpowiedz
Offline Kubek
Użytkownik

21-08-2018, 15:50
(21-08-2018, 09:44)misfit napisał(a):  Chyba nie do końca zrozumiałem Twój wcześniejszy post więc doprecyzowując jeśli w mkv mam wmuxowane napisy srt (nie ważne ile ich tam jest) to wszystkie one są wyświetlane u mnie w OPPO. Podobnie ma się sprawa z napisami PGS, jeśli tylko one są w mkv.
Nie mam natomiast u siebie takiego przypadku aby w mkv były zarówno napisy w formacie srt i PGS, ale wygenerowałem sobie taki pliczek i jest tak jak piszesz. Tzn. u mnie wygląda to tak, że jeśli jako pierwsze są napisy srt, a później PGS to te drugie nie są wyświetlane. I Vice versa - jeśli jako pierwsze są napisy PGS, a jako drugie srt to te srt się nie wyświetlają.
No właśnie. A ja filmów zawierających PGS i .srt mam wiele, czyli wszystkie BD, które nie mają polskiej wersji - tam w ripp'ie mkv zostawiam angielskie i niemieckie, resztę usuwam, a domuksowuję polskie napisy. Popcorn VTen czytał mi to bez problemu, a Oppo grymasi, tak jak wyżej napisano. Trzeba albo obchodzić to dodając niezależny plik *.srt o nazwie identycznej z nazwą filmu, albo usuwać napisy PGS. Ewentualnie konwertować, ale na dłuższą metę, to jest PITA. Wink

Odpowiedz
Offline KaMario
Stały bywalec
Liczba postów: 495
Reputacja: 24

21-08-2018, 18:58
(19-08-2018, 17:15)Juhas napisał(a):  Kupował ktoś OPPO może w sklepie audiofil lub top hi-fi&video design?
Ja kupowałem swojego OPPO w TopHifi w Bydgoszczy. Bardzo miła i kompetentna obsługa. Też dostałem dodatkowo rabat, czyli wyszło trochę mniej niż podstawowa cena.
Generalnie TopHifi ma te odtwarzacze na półce w sklepie i nawet jeśli ktoś zamawia internetowo, to i tak dostanie egzemplarz z któregoś ze sklepów stacjonarnych. Mi się udało tak, że dostałem odtwarzacz wypakowany z kartonu, nie podłączany, dosłownie dwa dni przed zakupem.

KINO DOMOWE

Telewizory: OLED LG 55BX3LB, OLED LG 55EG9A7V | Amplituner YAMAHA RX-A1070 | Odtwarzacz blu-ray 4K OPPO UDP-203 | Odtwarzacz blu-ray YAMAHA BD-A1060
Odpowiedz
Strony (113): « Wstecz 1 ... 25 26 27 28 29 ... 113 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   3 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku