07-05-2026, 19:17
Jak oglądasz filmy z napisami to tylko coś od Panasonica. Ja mam 820 i ostatnio dokupiłem 424. Ogólnie jestem z obu zadowolony, ale 424 jest tak głośny że musiałem do szafki wstawić.
|
Panasonic UB420/UB820/UB9000 - dyskusja
|
|
07-05-2026, 19:17
Jak oglądasz filmy z napisami to tylko coś od Panasonica. Ja mam 820 i ostatnio dokupiłem 424. Ogólnie jestem z obu zadowolony, ale 424 jest tak głośny że musiałem do szafki wstawić.
Dołączam do grona zadowolonych użytkowników modyfikacji prodarka i podziwiam za ogrom włożonej pracy oraz ogarnięcie opcji, które w idealnym świecie byłyby oferowane przez producenta.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K (10-05-2026, 11:33)Mierzwiak napisał(a): Dołączam do grona zadowolonych użytkowników modyfikacji prodarka i podziwiam za ogrom włożonej pracy oraz ogarnięcie opcji, które w idealnym świecie byłyby oferowane przez producenta. Witaj w klubie. Dla mnie to jest zupełnie nowe otwarte okno na świat!
18-05-2026, 02:34
(24-04-2026, 20:20)piotr81 napisał(a): A miałem pisać @prodarek, że nie działa pobieranie z opensubtitles, ale widzę, że trzymasz rękę na pulsie. Dalej nie działa, bo ta strona to jakiś ruski szajz. 6 razy się próbowałem zarejestrować, bez skutku.
18-05-2026, 05:30
Ja się zarejestrowałem, a i tak nie działa. W 99% i tak korzystam z Napi
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
Nie mam żadnego raportu o tym aby nie działało open i sam tego nie potwierdzę. Z rejestracją również nie ma problemu. https://www.opensubtitles.com/#modal-register
U mnie też nie działa, nie chce się zalogować i wyświetla błąd 401. (logowanie tymi samym loginem i hasłem w przeglądarce działa) Ale to żadna strata, ta strona jest fatalna i ma masę gównianych napisów wrzucanych chyba przez ludzi niespełna rozumu. Chciałem pobrać napisy do 3-godzinnej wersji telewizyjnej Supermana z 1978 roku i są tam takie ale nijak nie da się ich do filmu dopasować. Dlaczego? Bo pasuje tylko pierwsza i ostatnia linijka, reszta jest rozjechana nawet o wiele minut. Nie sprawdzałem już dokładnie ale podejrzewam że ktoś po prostu sztucznie rozciągnął napisy z wersji kinowej lub reżyserskiej, bo przedostatnia scena w tych napisach zawiera dialogi z tamtych wersji, a nie z 3-godzinnej gdzie w tym miejscu jest zupełnie nowa scena. Przy okazji przypomniałem sobie jak frustrujące bywają amatorskie tłumaczenia. Przykład? The Mist Franka Darabonta i bohater na początku filmu mówiący w kontekście zniszczonego plakatu który malował, że studio zrobi coś na szybko w photoshopie, z dwiema wielkimi głowami, "two big heads." Tymczasem: Napisy #1: "Dwaj zarozumialcy" Napisy #2: "Dwaj jajogłowi"
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
19-05-2026, 20:46
Ja się zarejestrowałem i normalnie się loguję. Po odpaleniu Termiusa dochodzę do wyboru konkretnych napisów i po wybraniu numeru wyświetla się komunikat : Skonfiguruj login i hasło w menu ustawienia i funkcje! Problem leży chyba w tym , że Open mimo, że zaznaczyłem żeby mnie zapamietał, to po opuszczeniu strony od razu mnie wylogowuje. Ze dwa razy pojawił się komunikat Ajax Error.
65C4/UB820/BDT700 + 2.0 Marantz+Wiim+Aune+Denon+Heco
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości |