Cytat:Zmontowaliśmy też w końcu film z naszej wyprawy na Alaskę
"Film z wyprawy na Alaskę"? Niecałe 4 minuty?
Powiedz, że to tylko zwiastun

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
|
Cytat:Zmontowaliśmy też w końcu film z naszej wyprawy na Alaskę "Film z wyprawy na Alaskę"? Niecałe 4 minuty? Powiedz, że to tylko zwiastun ![]()
17-01-2025, 03:42
Może to faktycznie taka zajawka. Na co mi jednak oglądać kilka godzin jak ktoś inny popylał po górach. Swoją drogą ile taka wyprawa wyszła? I rozumiem, że drona na miejscu wypożyczyliście czy można własne wwozić?
17-01-2025, 08:59
Nie, to nie zajawka, nie ma sensu robić godzinnego filmu, bo nie jechaliśmy tam robić dokumentu i nie mamy takiego materiału, a łażenie po miastach i bezdrożach Alaski przez 1h bez kontekstu byłoby zwyczajnie nudne. Zebraliśmy więc najlepsze wg nas zdjęcia i złożyliśmy z tego taki zwiastun ![]() A cała 14 dniowa wyprawa, włączając w to bilety lotnicze (waw<->lax<->anchorage), wynajem auta i noclegów kosztowała ok 14k na łebka. I tak drony były nasze, można wwozić. Na lotnisku na i z Anchorage nawet walizki z dronami nie musieliśmy otwierać. Na miejscu wypożyczyliśmy tylko obiektywy, żeby ustrzelić dobrej jakości foty dzikiej Alaski ![]()
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
17-01-2025, 09:15
Nie wiem czy byles kiedys w Szkocji, ale tam tez by Ci sie spodobalo. Ja lece za tydzien na kilka dni. Wild camping jest tam legalny i sa tez tak zwane ''bothy'' czyli budynki/schrony z ktorych mozna za darmo korzystac jako nocleg. No i dostaniesz sie tam w miare tanio w 2h z Polski. Cytat: nie ma sensu robić godzinnego filmuZawsze jest sens ![]() Chocby taki, że po latach sobie przypomnisz wszystko w taki sposób jakiego nawet tysiace fotek nie zapewnią. Jak się znam, to z dwóch tygodni na Alasce miałbym pewnie z 10h materiału video i problem co wybrać, żeby się zmieścić z finalnym montażem w 2-2,5h (tyle zwykle trwają moje filmy z 10-dniowych wyjazdów). Znajomi którzy z nami byli na kilku takich wyjazdach tak się wkręcili, że od paru lat też mają podobnych rozmiarów filmy wakacyjne. A sam filmik spoko, robię tego typu klipy jako "Opening credits" do właściwego filmu (chociaż z drona jeszcze nie korzystałem). (17-01-2025, 09:15)paniron napisał(a): Wild camping jest tam legalny i sa tez tak zwane ''bothy'' czyli budynki/schrony z ktorych mozna za darmo korzystac jako nocleg.Dobrze wiedzieć! Szkocję też mam na liście ![]()
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
31-01-2025, 19:40
Przeglądając czeskie film-arena trafiłem na cztery tytuły, które gdzieś tam czekały w kolejce, ale nie miały priorytetu. Cena jednak zrobiła swoje. W przypadku Siedem ostatecznie nie zdecydowałem się na wydanie UHD. Zmiany, które wprowadzili mnie nie przekonały a wydanie BD wygląda bdb i jako bonus mam napisy PL. Czytam aktualnie Spekulacje o kinie Tarantino (swoją droga polecam, podoba mi się bezkompromisowość QT w ocenach filmów i decyzji reżyserów, ale też umiejętność autorefleksji i stwierdzenia po latach, że np. błędnie w owym czasie odczytywał film lub jakiś jego aspekt i zmieniał na jego temat zdanie rzeczowo to argumentując) i rozdział o Brudnym Harrym sprawił, że odświeżałem sobie całą serię. Nie licząc pierwszego filmu pozostałe straciły w moich oczach, dlatego pozbyłem się boxa i zastąpiłem go częścią pierwszą, która także posiada napisy PL Con Air to jeden z tych sensacyjnych filmów lat 90-tych, który po latach nadal sprawia mi frajdę, więc w końcu też wylądował na półce. Przerażacze UHD długo czekali na obniżkę ceny aż stali się niedostępni, a że Czesi mieli jeszcze jakąś małą promkę, to machnąłem ręką i olałem to 4K (także są napisy PL). Mocno zaktualizowała mi się też lista życzeń. Oprócz Siedem UHD, wyleciały z niej oba Kill Bille i Jackie Brown (ten ostatni niedawno odświeżyłem i o matko, ale się wynudziłem czekając na 3 akt. Film spokojnie mógłby trwać ze 40 min krócej i tylko by zyskał. Zdecydowanie lepiej oglądało mi się pierdololo-gadki w Pulp Fiction). ![]() ![]()
Kino domowe
31-01-2025, 20:33
Dałem za niego 5€, a na 4K nie mam ciśnienia, ale to wzruszające, że się martwisz ![]()
Kino domowe
LG OLED 83 C3 Marantz SR 5015 Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA SVS SB-1000 Panasonic DP-UB820 Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |