Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD

Strony (64): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 64 Dalej »

Opcje tematu
Pearlzfan - kolekcja UHD/BD/DVD
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

17-04-2021, 22:21
(17-04-2021, 19:55)pearlzfan napisał(a):  Sprawdziłem teraz z ciekawości na jakimś filmiku z HDR na YT i faktycznie miałem włączone. Jutro sprawdzę na wyłączonym BD49 i zobaczymy jakie będę miał odczucia
Idę o zakład, że będą zgoła odmienne, bo bez mapowania ten film będzie DUŻO ciemniejszy, co jednak w żadnym wypadku nie oznacza, że wygląda źle, może po prostu mniej efektownie.
Mapowanie tonów w LG to największa wada tych telewizorów, więcej z tego szkody niż pożytku, dlatego zdecydowanie lepiej wyłączyć w cholerę. Lata świetlne za Panasem w tej kwestii, tam funkcja mapowania działa zupełnie inaczej i przynosi sporo korzyści.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,014
Reputacja: 73

20-04-2021, 09:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2021, 09:53 przez pearlzfan.)
Takie tam uzupełnienie z amazon.pl. Box X-Menów wziąłem, bo kosztował 24zł, więc przymknąłem oko na te dwa crapy o Wolverinie. Całość to ładne, zgrabne wydanie, każdy film na osobnej płycie, solidny box i 4 ultra slimy, które mieszczą po 2 płyty (Days... jest 2D i 3D). Slimy mają dwie okładki - z przodu i z tyłu - a opisy są widoczne od środka.

Na razie odświeżyłem pierwszych X-Menów i musze przyznać, że całkiem godnie zniósł upływ czasu. Jasne, że CGI trąci myszką (tak samo jak makeup Sabretootha, który wygląda jakby się urwał z jakiejś bieda sztuki teatralnej Pięknej i bestii dla dzieci Big Grin ), ale poza tym ogląda się bardzo przyjemnie - transfer jest świetny, dźwięk surround daje radę (scena, kiedy prof X mówi telepatycznie do Logana w korytarzach szkoły robi wrażenie - szepty profesora słychać z różnych stron z różnym natężeniem), a i reżyseria i scenariusz także trzymają dobry poziom.

Snow White and The Huntsman wziąłem po obejrzeniu na Netfliksie. Olewałem ten film długi czas a tu się okazało, że to bardzo fajnie opowiedziana i zrealizowana opowieść. Production value i ogólny design bardzo przypadł mi do gustu (był taki LOTRowy), do tego dobra muzyka i magnetyczna Charlize. Jestem ciekaw drugiej części.

Żaden film nie ma napisów PL.
[Obrazek: Ik9NKpl.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

20-04-2021, 10:23
Cytat:Jestem ciekaw drugiej części.
Zdecydowanie już nie ten poziom.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

07-05-2021, 16:47
Malutki up z USA, który przyszedł w rekordowe 6 dni (z tego 2 dni weekendu).

Puściłem tylko kilka początkowych minut, żeby sprawdzić czy działa i rozbroiła mnie jakość. Bitrate oscyluje prawie cały czas w okolicach 75-80Mbit/s. Szok! Na bank oglądam jeszcze dzisiaj, tym bardziej, że oglądałem to w dniu premiery i jakoś nie miałem czasu\okazji odświeżyć.

[Obrazek: nIcfvlc.jpg]

Przy okazji mała rocznica. Jestem na forumku już 14 miesięcy, więc czas na małe podsumowanie tego okresu.
Kolekcja powiększyła mi się przez ten okres o ~150 tytułów czyli o 1/3 ówczesnej kolekcji (którą zacząłem w okolicach 2012/13, ale regularne zbieranie zaczęło się gdzieś w okolicy 2017/18). Średnio daje to 1 nowy film co ok 3 dni. Osobną liczbą są upgrade'y do BD/UHD, ale tych nie liczyłem. Wiele z tych tytułów, to zakupy od forumowiczów i z nowych źródeł (głównie JBHiFi) poznanych dzięki forum.

Brakuje mi 5 tytułów (w sumie 4, bo 1 nowy z JB jest w drodze) i dobiję do 600 pozycji (z czego już tylko 94 DVD, 437 BD i 64 UHD). Miejsca na półkach jeszcze trochę zostało także na razie nie martwię się, gdzie nowe nabytki trzeba będzie upychać. Choć coraz częściej łapię się na tym, że po znalezieniu dobrej okazji ostatecznie rezygnuje z zakupu, bo film niby znam i lubię, ale po dłuższym namyślę dochodzę do wniosku, że nie będę do niego wracał i na co mi on (ostatni case box 5 filmów Stallone'a i 4ech Seagala - w pierwszej chwili zimna kalkulacja "o, 14zł za film, dobry deal", a zaraz potem fala otrzeźwienia "Assassins? Specjalista? Tango&Cash? Executive Decision? Meh, nie warto"). Rzadziej też wpadają dobre okazje cenowe na to, co jeszcze mam na liście życzeń, dlatego w kolejnych 12 miesiącach chyba częstotliwość aktualizacji kolekcji raczej spadnie. I gdzieś tam czasem pojawiają się majaki "co by tu jeszcze zapgrejdować w systemie? Może odtwarzacz? A może drugi sub?", ale zwykle (na szczęście) mi przechodzi Smile

Dla porównania wrzucam stan regałów z marca 2020 (lewa) i obecnie. Objętościowo różnicy dużej nie ma, ale poprawiła się jakość Smile
DVD wyleciały z salonu do biura, bo już brakło dla nich miejsca Smile

[Obrazek: WUEk2AG.jpg]
[Obrazek: 2gV46BH.jpg]
[Obrazek: Wvjh29J.jpg]

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

18-05-2021, 08:33
Pomijając ustawianie filmów alfabetycznie (nie jestem fanem), kapitalnie prezentuje się ta twoja kolekcja. Mam tylko dwa pytania:
- Ustawiasz filmy do krawędzi półek, a nie do ścianki? Nie zbiera ci się tam za nimi masa kurzu, przez co wszystko musisz ściągać, żeby go wyczyścić?
- Szklane półeczki pod DVD na ostatnim zdjęciu były w zestawie, czy normalnie w meblowym można takie zamówić na wymiar? Jeśli tak, gdzie to robiłeś? Bo planuję takie dwie szklane pod filmy u siebie.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

18-05-2021, 11:03
Dzięki!
Tak, ustawiam do krawędzi, bo imho lepiej się prezentuje, a ta szczelina z tyłu nie jest jakaś duża, więc tego kurzu się tam nie zbiera nie wiadomo ile. Co jakiś czas i tak przecieram kolekcję, wtedy też usuwam kurz z tyłu Smile

Regały na DVD zmontowane z

https://www.ikea.com/pl/pl/p/besta-obudowa-czarnybraz-20245959/
i
https://www.ikea.com/pl/pl/p/besta-polka-szklana-szklo-00295530/

Półki szklane, bo drewniane były za grube i nie zmieściłbym 3 półki na dole na "pierdoły" Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

18-05-2021, 11:18
Cпасибо. Chyba akurat mam 56 cm szerokości, więc może wezmę te z Ikei w tym tygodniu. Smile

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

18-05-2021, 12:02
Ja tam wole miec parę centymetrów półki przed filmami, jakiś drobny gadżecik można położyć, czy chocby postawić tam pudełko filmu, który akurat oglądam.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

18-05-2021, 14:01
(18-05-2021, 12:02)Gieferg napisał(a):  Ja tam wole miec parę centymetrów półki przed filmami, jakiś drobny gadżecik można położyć, czy chocby postawić tam pudełko filmu, który akurat oglądam.
Ja właśnie wróciłem do tego ustawienia. Wieczna walka o to, żeby pudełka równo stały przy krawędzi i ta świadomość zbierającego się z tyłu kurzu to była dla mnie męka Wink

Odpowiedz
Offline pearlzfan
I am not AI

19-05-2021, 09:17
Ja oglądam filmy zwykle w ciemnym pokoju, więc nie widzę nic poza ekranem, także ustawianie pudełka frontem na półce na czas seansu nie ma dla mnie sensu. Nie jestem też fanem gadżetów i bibelotów na półkach. Wyrównywanie faktycznie systematycznie powraca, ale nie mam z tym problemu. Co kto lubi Smile

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Odpowiedz
Strony (64): « Wstecz 1 ... 27 28 29 30 31 ... 64 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku