08-12-2018, 00:04
Uczepiliście się tych uchodźców, a prawda jest taka, że należy się zacząć martwić czymś innym. Ja przynajmniej tak mam, że się martwię. I nie o siebie, bo już swoje lata mam, a o to w jakich czasach przyjdzie żyć mojej Córce. Degradacja środowiska (chociaż lobby korporacyjne z milionami na koncie próbuje ośmieszyć obawy, a dochodzi do tego wyspecjalizowany trolling zza wschodniej granicy). Do tego zmierzch Europy, która przez dziesiątki lat opływała w bogactwo. Niska jej dzietność, potrzeba taniej siły roboczej z krajów trzeciego świata, tego procesu nie da się odwrócić. Zresztą nikt nie potrafił przeciwstawić się USA gdy ta otworzyła puszke pandory na Bliskim Wschodzie i Afryce Płn, a sama umiejętnie skryła się za oceanem. Europa jest na glinianych nogach. Wydarzenia we Francji, Brexit. Zamiast połączyć siły, każdy gra na swoją stronę, a to jedynie przedłuża agonię. Co gorsza populizm urasta w prawicową siłę. Macie dzieci? Jak wyobrażacie sobie nasz kontynent za 30 lat.
Uchodźcy? Uchodźcy fajnie pokazali najgłębiej skrywane lęki wielu ludzi. I sporo gówna wyszło przy tej okazji z ludzi. Trochę jak we Mgle.
Uchodźcy? Uchodźcy fajnie pokazali najgłębiej skrywane lęki wielu ludzi. I sporo gówna wyszło przy tej okazji z ludzi. Trochę jak we Mgle.