12-12-2018, 14:25
(12-12-2018, 13:35)Ethan napisał(a): Popadasz w megalomanie, bo to nie dyskusja o Tobie, a być może mam trochę większe pojęcia o historii i jej mechanizmach, zwłaszcza, że kończyłem ten kierunek na solidnym Uniwersytecie.
Nie popadam w megalomanię i doskonale zdaję sobie sprawę, że nie dyskutujemy o mnie. Dlatego wyraziłem zdziwienie czemu cały akapit poświęciłeś mnie i Nisfanowi. Chyba że tak tylko sobie użyłeś tych dwóch nicków na jego początku, a reszta wywodu była bezosobowa. Przyznasz jednak, że to byłoby nielogiczne.
Cytat:A spłycane wiąże się z ukazaniem pewnych absurdów związanych z pewnymi sytuacjami. Z osobami, które posługują się takim językiem trzeba (można?) podobnie rozmawiac. Zresztą taka dyskusja jest bardziej naturalna niż pseudo-akademickie dysputy, które ubierają jednozdaniowość w kilka niepotrzebnych akapitów. Przecież to Ty byłeś zerojedynkowy nazywając mnie Lewakiem.
"Spłycanie" to nic innego jak generalizowanie i posługiwanie się stereotypami, czyli coś w teorii przez lewaków zwalczanego. Ale tylko w teorii, bo w praktyce non stop myślicie stereotypowo. Nie bardzo też rozumiem charakteru stwierdzenia, że nazwałem cię lewakiem. To zarzut? Przecież miałem rację, jesteś lewakiem i nawet sam to potwierdziłeś w którymś tam poście. Więc o co chodzi?
Cytat:Dlatego znowu posłużę się takim przykładem i zadam pytanie: Gdzie na Marszu Niepodległości byli prawdziwi patrioci? Dlaczego nie zmasakrowali włoskich faszystów? Przecież to powinien byc dla nich wstyd
Wszędzie byli. Gdybyś jednak wybrał się kiedyś na taki Marsz, a nie opierał się wyłącznie na tym, co zobaczyłeś na TVN, to byś wiedział, że w takim tłumie naprawdę ciężko jest wypatrzyć "niedozwolone" symbole. Chyba że się jest dziennikarzem gadzinówki, marsz ogląda się z boku i wychwytuje marginalne przypadki, żeby potem propagandowo nadać im odpowiednie znaczenie. Abstrahując kompletnie od tego, że Forza Nuova jest legalnie działającą organizacją, która w dodatku nie naruszyła polskiego prawa, które jednoznacznie penalizuje propagowanie faszyzmu. Twoim zdaniem prawdziwi patrioci obecni na Marszu Niepodległości powinni zmasakrować tych Włochów, tak? Dosłownie? Rzucić się na nich i wymordować? I w międzyczasie zetrzeć się z policją, która zapewne próbowałaby do tego nie dopuścić? Przeszkadzających w ten sposób policjantów też powinni wymordować? A potem spędzić resztę życia w więzieniu? Mądry ty jesteś?
Przypomnę cytat z ciebie: "Jest zresztą wiele dziedzin życia, pewnie miliony, na których się nie znam i pozostawiam pole do popisu tym, którzy po prostu są zorientowani w temacie. No ale u nas wszyscy znają się na wszystkim najlepiej, a zwłaszcza przy wódce."
Widzisz, tak tych Polaków-cebulaków nie lubisz, a sam jesteś jednym z nich. Przykre, nie?

Cytat:Idąc Twoim tokiem myślenia to trzeba być tolerancyjnym dla eksterminacji Żydów w obozach zagłady, bo na tym ma polegać Twoja tolerancja
A w jaki sposób doszedłeś do tak abstrakcyjnych wniosków? Naprawdę jestem ciekaw, bo nijak nie potrafię sobie wyobrazić toku rozumowania, który doprowadził cię do takiej konkluzji.
W tym miejscu też przytoczę kolejny cytat z ciebie: "Idiotą może być gdy używa w dyskusji argumentów z dupy. "