16-11-2020, 18:43
@Mierzwiak
Odpowiedz mi i sobie sam na pytanie czy te największe korpo, które chcą upadki małych i średnich przedsiębiorstw nie mają kasy? Toć one nierządy w kieszeniach mają. Kasy mają tyle, że nie wiedzą co z nią robić. Inflacja obecnie tak rośnie, a obserwuję od ponad dekady, że jak pójdzie w tym postępie dalej, to będziesz robił za miseczkę ryżu zgodnie z życzeniem premiera. Obecnie postępuję ona wszędzie na świecie, a ceny rosną, korporacje się tuczą, naciskają nierządy na śmieciowe umowy i brak praw w tym względzie dla pracownika. Ja ponad 10 lat temu więcej w Polsce zarabiałem, aniżeli na podobnych stanowiskach pracownicy obecnie mają.
Na razie to tylko mamy dożywotnio spłacać długi, które mafia zaciąga na nas od dekad. A obecne lockdowny usmażą gospodarkę i wasze małe biznesy jeśli je posiadacie.
Odpowiedz mi i sobie sam na pytanie czy te największe korpo, które chcą upadki małych i średnich przedsiębiorstw nie mają kasy? Toć one nierządy w kieszeniach mają. Kasy mają tyle, że nie wiedzą co z nią robić. Inflacja obecnie tak rośnie, a obserwuję od ponad dekady, że jak pójdzie w tym postępie dalej, to będziesz robił za miseczkę ryżu zgodnie z życzeniem premiera. Obecnie postępuję ona wszędzie na świecie, a ceny rosną, korporacje się tuczą, naciskają nierządy na śmieciowe umowy i brak praw w tym względzie dla pracownika. Ja ponad 10 lat temu więcej w Polsce zarabiałem, aniżeli na podobnych stanowiskach pracownicy obecnie mają.
(16-11-2020, 18:23)Mierzwiak napisał(a): Wypuszczono wirusa. OK, ale czemu tak słabego skoro celem jest depopulizacja?Mieliby sami umrzeć od niego przypadkiem? Może wersja testowa? Robią co chcą, a nam każą siedzieć cicho w domach.
(16-11-2020, 18:23)Mierzwiak napisał(a): USA by rozpieprzyć Chiny?Chiny obecnie wykupują długi Usa, wojna już jest, ale ekonomiczna.
(16-11-2020, 18:23)Mierzwiak napisał(a): Czemu ma służyć szczepionka skoroTu pewnie teorii się też naczytałeś. Na razie nam jej nie podano. Koncernom farmaceutycznym byłoby zapewne na rękę gdyby powodowała krótsze życie i więcej schorzeń. Podobnie jak gówniane produkty jedzenio-podobne. Które pozdawały testy jako nadające się do spożycia. Poczytaj sobie ile nowych chorób wraz z syfnym jedzeniem w Polsce zawitało w ostatnich około 20 latach. Gdy dobrotliwa Unia nakazała nam jeść to samo guano co reszta. Jakoś przesłanek jak dotąd nie przeczytałem i nie zobaczyłem, które mają służyć naszemu dobru.
Na razie to tylko mamy dożywotnio spłacać długi, które mafia zaciąga na nas od dekad. A obecne lockdowny usmażą gospodarkę i wasze małe biznesy jeśli je posiadacie.