01-12-2022, 01:05
Parodyści (poza Szczęsnym). My nie istnieliśmy z solidną Argentyną! Powinni wrócić do opcji 24 drużyn. Naprawdę nasi piłkarze muszą mieć świetnych agentów, w sytuacji gdy tacy Saudyjczycy byli w 80% lepiej wyszkoleni technicznie, a grają gdzie grają. W każdym meczu byliśmy słabsi od przeciwników. Niby wynik idzie w świat, ale... Ja rozumiem autobus i heroizm w stylu Grecji czy patenty defensywne Marka Papszuna, ale to co się tu odje... dzisiaj. Nie potrafię się cieszyć. Obserwowałem dwa mecze na raz i momentami żal mi było Meksyku, mimo, że trzymałem kciuki za naszych. Najgorsze jest to, że Czechu po porażce z Francją utrzyma posadę. Naprawdę można grać defensywnie i nie mieć wybitnych piłkarzy, ale jakoś się piłkarsko wybronić jak Raków. Pewnie za kilka dni znowu zasiądę i prawie dostanę zawało, ale na tę chwilę chyba chciałbym żeby zwyciężyła piłka i taki Giroud utarł nosa korpo Lewemu. No i oglądając tańczącego we mgle Roberta i snującego się po boisku Messiego stwierdziłem, że to jednak Modric jest najwybitniejszym piłkarzem ostatnich lat. Myślę, że on zrobił by w takim meczu różnicę w przeciwieństwie do naszych gwiazd Barcy i Napoli. No dawno mnie nikt tak nie wku...
Jako fan moralnych postaw Cantony trochę bojkotuję ten turniej (poza meczami Orłów) zatem powiedzcie mi kto tam najlepiej sie prezentuje?
Jako fan moralnych postaw Cantony trochę bojkotuję ten turniej (poza meczami Orłów) zatem powiedzcie mi kto tam najlepiej sie prezentuje?

Natomiast problem Polaków polega na tym, że wielu z nich jest naprawdę bardzo dobrymi piłkarzami jeśli chodzi o umiejętności (czego dowodem są ich przynależności klubowe), ale z jakichś powodów w reprezentacji prezentują się o 2-3 klasy gorzej. Wydaje mi się, że gigantyczną rolę odgrywa tutaj podejście mentalne, słaba psychika i paraliżujący ich stres. Ja uważam że tej drużynie jest potrzebny świetny psycholog, bo oni prezentują się w meczach reprezentacji znacznie poniżej swoich możliwości, a dodatkowo w tym roku nie da się zwalić winy na złe przygotowanie fizyczne i słabą motorykę 
![[Obrazek: michael-scott-constipated.gif]](https://media.tenor.com/o_hFWwAnW54AAAAC/michael-scott-constipated.gif)