Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

piti198 - kolekcja

Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Opcje tematu
piti198 - kolekcja
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,826
Reputacja: 84

31-05-2025, 20:01
MAJ

W tym miesiącu tak skromnie.

[Obrazek: 8w3YoS6m.jpg][Obrazek: ysxROgFm.jpg][Obrazek: xsLgCjFm.jpg][Obrazek: sRfHlLym.jpg][Obrazek: lknZWxum.jpg]

[Obrazek: aRRrrLTm.jpg]

Filmy fantastyczne z NRD-owskiej wytwórni DEFA, niektóre w koprodukcji polskiej i z polską obsadą. Na razie obejrzałem dwa: "The Silent Star" na podstawie opowiadania S. Lema z Ignacym Machowskim (grał np:. w jednym z odcinków Klossa), w pomniejszej roli L. Winnicka w roli jakiejś dziennikarki. A drugi to "Signals: A Space Adventure" podobno odpowiedź bloku socjalistycznego  na "Odyseję Kosmiczną" z Piotrem Pawłowskim i Ireną Karel, w pomniejszej roli E. Szykulska. Oczywiście po niemiecku, ale zastanawia mnie czy w przypadku Polaków to nie był jakiś dubbing. Jeszcze w "In the Dust of the Stars" z Polaków gra L. Niemczyk. Jest jeszcze "Eolomea", ale tym razem bez Polaków. "The Silent Star" i "Eolomea" są na jednej płycie.

[Obrazek: vBn4GDDm.jpg]

Zwykłe wydanie "The Last Wave" 4K ze zmarłym w tym roku R. Chamberlainem.

[Obrazek: 5yW8kxKm.jpg][Obrazek: ZxyDXmdm.jpg][Obrazek: ZZ3hmi8m.jpg][Obrazek: XE5grwKm.jpg]

[Obrazek: Fq7oJymm.jpg][Obrazek: AW4dy7Dm.jpg][Obrazek: EbZ9QuTm.jpg][Obrazek: 9kdHx43m.jpg]

[Obrazek: NPqttoDm.jpg][Obrazek: zyCghVZm.jpg][Obrazek: BOIUKL8m.jpg]

[Obrazek: wZqpv6gm.jpg][Obrazek: SltAA3km.jpg][Obrazek: HIFF26vm.jpg][Obrazek: ffqJKQ7m.jpg]

[Obrazek: WlX7Aj5m.jpg][Obrazek: 6r0OqYlm.jpg][Obrazek: 8txwnZ7m.jpg][Obrazek: zTXHKUtm.jpg]

[Obrazek: FZL4XKNm.jpg][Obrazek: QlnPF80m.jpg][Obrazek: ThfFfhem.jpg]

Box "Na srebrnym globie" otwiera się na magnes, tak jak i ta część z dodatkami. W niej jest tasiemka do wyciągania tych dodatków. Dla mnie ogólnie obraz super, choć pewnie misfit, czy ktoś inny obeznany w sprawach technicznych mógłby mieć jakieś uwagi na ten temat.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

01-06-2025, 00:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2025, 00:26 przez HAL 9000.)
(31-05-2025, 20:01)piti198 napisał(a):  Filmy fantastyczne z NRD-owskiej wytwórni DEFA,

To coś dla mnie i jakoś przegapiłem premierę.

Jak do tego doszło, nie wiem?

W każdym razie już miałem zamawiać, ale poczytałem trochę o tym wydaniu i w "In the Dust of the Stars" wystąpił błąd, którego wydawca nie zamierza naprawiać:

https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=23156189&postcount=64

We will not be issuing a disc replacement scheme for this set as the high initial production costs on this project and its relatively low RRP mean that this is simply not financially viable for us.

- The Eureka Team.

Tak to wygląda (plecy):
[Obrazek: ToYGfmb.png]
https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=383329

Akurat ten film wydał w USA Deaf Crocodile (region A) - tam obyło się bez AI Topaz i nie ma tych zielonych neonowych pasemek:
Deaf Crocodile
[Obrazek: PyBCVYS.jpeg]
Eureka (włosy)
[Obrazek: EOH1FNR.jpeg]

Na ile jest to uciążliwe podczas seansu, nie mam pojęcia, ale raczej zdecyduje się na wydanie Deaf Crocodile - wydali na razie 2 z tych 4 tytułów, ale mają zamiar te pozostałe też wydać.

PS

Box "Na srebrnym globie" ładnie się prezentuje.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

01-06-2025, 09:12
Faktycznie trochę dali wtopę, ale ja z powodu jednego filmu z tego boxu nie będę rwał sobie włosów z głowy. Skoro jest też u konkurencji, to jest jakiś wybór dla purystów obrazu.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

30-06-2025, 22:11
CZERWIEC

[Obrazek: 54twe6Am.jpg][Obrazek: lyZ7euzm.jpg][Obrazek: k9AhULlm.jpg][Obrazek: kePTmyhm.jpg][Obrazek: Uivufgtm.jpg]

[Obrazek: 2PJk1N1m.jpg][Obrazek: uUUyoDum.jpg][Obrazek: pYOtCCXm.jpg][Obrazek: gSZ0gqYm.jpg]

[Obrazek: zjU9pE5m.jpg][Obrazek: 5bcGxsqm.jpg]

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

31-07-2025, 21:52
LIPIEC

[Obrazek: wUHejngm.jpg][Obrazek: OEQbO66m.jpg][Obrazek: sLwMyLFm.jpg][Obrazek: LPViz4Em.jpg][Obrazek: GgVibyfm.jpg][Obrazek: ThaJnGPm.jpg][Obrazek: 63bSCP6m.jpg][Obrazek: TMcJ76Jm.jpg][Obrazek: 3rtwzJsm.jpg]

[Obrazek: UbTEMklm.jpg][Obrazek: qg3LrZ1m.jpg][Obrazek: 04FGuvmm.jpg][Obrazek: vbhjauJm.jpg][Obrazek: sDkkJtVm.jpg][Obrazek: 7V1INXTm.jpg][Obrazek: PqDuiWAm.jpg][Obrazek: Eq87tnIm.jpg][Obrazek: Mu0eEOtm.jpg][Obrazek: xuz9haam.jpg]

Odpowiedz
Offline Dusia
Użytkownik
Liczba postów: 217
Reputacja: 8

31-07-2025, 22:01
Szybcy i martwi Smile chciałbym od Imperial CinePix. Gdzie i za ile kupiłeś 4K??

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

31-07-2025, 22:15
Była jakaś przecena na rarewaves, wyszło ok 15 funtów. Chyba jeszcze inny film na 4K tak kupiłem, ale już zapomniałem który.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

01-08-2025, 02:30
Arrow bez slipów czy zdjąłeś? Co to za ptaszek? Big Grin

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

01-08-2025, 07:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2025, 07:31 przez piti198.)
Pozbyłem się i włożyłem do szuflady, bo potem nie chce mi się z tego wyciągać, jak chcę obejrzeć jakiś film. Taki ptaszek -> https://www.blu-ray.com/movies/Immortal-Story-Blu-ray/360733/. Kupiłem w tej promocji: https://88-films.myshopify.com/collections/special-offers razem z innymi filmami.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

06-09-2025, 21:53
SIERPIEŃ

[Obrazek: l5nCC2um.jpg][Obrazek: aneGOEdm.jpg][Obrazek: v48G8QSm.jpg][Obrazek: 8r1rEAEm.jpg][Obrazek: e1F9ndUm.jpg][Obrazek: Vy3bpsmm.jpg]

[Obrazek: zauL3NIm.jpg][Obrazek: QrCo6QLm.jpg][Obrazek: NhaoSiam.jpg][Obrazek: Gl6qjtSm.jpg][Obrazek: d2iQQVfm.jpg][Obrazek: pqRL3u6m.jpg][Obrazek: j6LhKvDm.jpg][Obrazek: g76VKbOm.jpg]

[Obrazek: oSezpoPm.jpg][Obrazek: Rr8znJ7m.jpg][Obrazek: 4pWPWF5m.jpg][Obrazek: 6MXIO9wm.jpg][Obrazek: AlmFbs0m.jpg][Obrazek: b8Pyzz4m.jpg][Obrazek: hmqcKk1m.jpg]
[Obrazek: awB3NhYm.jpg][Obrazek: xIZNLOrm.jpg][Obrazek: UQTOmKlm.jpg][Obrazek: 97fFCAxm.jpg]

Odpowiedz
Strony (15): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku