Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Półeczki Jubego

Strony (30): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Półeczki Jubego
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

29-12-2017, 14:57
To smuteczek. Sad
A jak to było z puszką na DVD? PL też tylko w DirCutach? Najwyżej pal to licho, kupię jakieś wydanie zagraniczne (chodzą poniżej 200 zł, polskie za ponad 400 zł) i będę oglądać w oryginale, ew. z angielskimi napisami. :/

Nowe nabytki. Star Warsy wygrane w konkursie na filmozercach, Denzel z promocji MediaMarkt (dałem 30 zł, drugi film wziął brat), a Besson znaleziony pod choinką. Unforgiven to oczywiście nowy remaster, ale w końcu mogłem cyknąć z okładką (jeszcze raz dzięki poral.eu Wink - wydrukowana na gładkim papierze wygląda jak jak ze sklepu).
[Obrazek: 84de66701801983.jpg]

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

29-12-2017, 15:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2017, 15:07 przez Gieferg.)
Na DVD w puszce która była dostęp[na u nas wszystko ma PL poza Dir Cutem dwójki. W zagranicznych nie wiem.

Sam kupiłem wydanie 4DVD jedynki (kinówka + dircut full PL) oraz dwupłytowe wydanie II z UK (Kinówka + DC bez PL), do której dorobiłem polską wersję i zrobiłem fanedit (1dircut+2Donner Cut+scena z "maleństwami" minus wszelkie cofania czasu/magiczne pocałunki).

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

30-12-2017, 17:59
Nie będę już zakładał nowego tematu, więc może odpowiesz mi jeszcze na to - na zaavi mają w tej chwili super promocje, pakiet za 63 zł
https://www.zavvi.com/blu-ray/the-superman-anthology-collection/10369616.html?affil=awin&awc=2549_1514653036_aa70fc6b076a82d9acd0af2abdc9c405&utm_source=AWin-209293&utm_medium=affiliate&utm_campaign=AffiliateWin

Tylko czy jest to wydanie, gdzie III i IV i SR mają lektora i napisy? Bo w info na ich stroni jest tylko
Cytat:Main Language:
English

Dubbing Languages:
French

Subtitle Languages:
English, French, Spanish

Jeśli tak, to w tej cenie przeboleje brak wersji PL do pierwszych dwóch filmów.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

30-12-2017, 18:35
Mam edycję 8-pytową z UK - taką jak z tego linka z zavvi - i potwierdzam: Superman III i IV mają pl napisy i pl lektora. Superman II (dir cut Donnera) i Superman Returns też mają pl napisy (ten ostatni także lektora).
Specyfikacja wydania tutaj:
http://www.blu-ray.com/movies/The-Superman-Motion-Picture-Anthology-1978-2006-Blu-ray/20830/

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

30-12-2017, 18:37
No to pięknie. Smile Wielkie dzięki. Jak wrócę do mieszkania w nowym roku i będę miał dostęp do kompa, to założę konto i spróbuję zamówić.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor

30-12-2017, 19:18
Jeszcze taniej będzie jak zamówisz na zavvi.de (12 Euro):
https://www.zavvi.de/blu-ray/the-superman-anthology-collection/10369616.html
To jest ta sama edycja co w UK. Na zavvi.de jest darmowa wysyłka. Dodatkowo, jak założysz tam konto, to dostaniesz 10% rabatu na pierwsze zakupy. Czyli wyszłoby ok. 48 zł za cały pakiet. Taniej chyba nie znajdziesz.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

06-01-2018, 11:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2018, 18:02 przez Juby.)
Jeszcze raz wielkie dzięki Mister Tadeo, paczka dotrze 17-18 stycznia. Szkoda, że nie ogarnąłem tematu z zamówieniem w grudniu, bo rabat -10% trwał do 31 grudnia do 23:00, ale już trudno. 52,42 zł za pakiet 5-8 filmów (zależy jak liczyć) na Blu-ray to i tak tanio. Wink

A tak poza tym...

Wiem, że w listopadzie zarzekałem się, że więcej nie będę kupował DVD, ale musiałem zrobić jeden wyjątek. Po sromotnym rozczarowaniu, jakim jest nowa wersja Terminatora 2 na Blu-ray - nie widzę żadnego powodu żeby ją kupować - uznałem, że długo nie doczekam się lepszej, ale nie mogę przystać na ostatnim wznowieniu 1DVD od Vision, które mam na półce. Przez niemal 13 lat żałowałem, że nie kupiłem oryginalnego QDVD w pierwszej połowie 2005 roku, kiedy to w empiku wyprzedawali ostatnie sztuki po 20 zł [byłem dzieciakiem, rodzice mi zabronili, bo film miałem już na VHS Tongue] i w końcu, 14 lat od wydania, udało się...

[Obrazek: 03a691709371203.jpg] [Obrazek: ae6e67709371363.jpg] [Obrazek: 537f55709371433.jpg]

Dorwałem na olx za 35 zł. Wystawiał facet ze Zgierza pracujący w Łodzi, więc mogłem wybrać odbiór osobisty. Big Grin Stan praktycznie idealny (koleś trzyma filmy w specjalnych foliach)! Książeczka jest podpisana mazakiem na przednim kole motocyklu Arniego - poza tym, jakby nigdy nie tknięta; rozkładanka i płyty w środku - stan idealny; tylko główna tekturka ma kilka zagnieceń i rysek, ale sam bym w takim stanie tego nie utrzymał, więc jestem mega zadowolony z zakupu. Smile Choć większość znam z sieci, biorę się za chłonięcie dodatków.

Co jeszcze... Nadrobiłem jedną z najlepszych filmowych trylogii jaką znam - być może najlepszą - Toy Story! Smile Niestety, choć część pierwszą znalazłem i zamówiłem jako pierwszą (Edycja specjalna z olx za 50 zł z kosztami dostawy) nie doszła tak jak planowałem do piątku (pewnie będzie na początku przyszłego tygodnia, wtedy dodam fotki). Na razie "2" i "3". Dwójka z allegro za 48,99 zł (Edycja specjalna - nówka sztuka, sprzedawał koleś z Łodzi, więc zaoszczędziłem na odbiorze osobistym), trójka z olx za 15 zł - z dostawą priorytetową wyszło 23 zł i przyszło w jeden dzień!
EDIT: Tak jak przypuszczałem, część pierwsza doszła dzisiaj, dodaję fotki.
[Obrazek: 466d78711565683.jpg] [Obrazek: 583cb5711566153.jpg] [Obrazek: 5ecbfb711565853.jpg]
[Obrazek: 45a1ec709375383.jpg] [Obrazek: d93224709375523.jpg] [Obrazek: a33055709375683.jpg]
[Obrazek: a5a366709375243.jpg] [Obrazek: 81aab6709375313.jpg]

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Online paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

06-01-2018, 12:12
Swietna jest ta edycja T2. Pamietam jak wychodzily te QDVD w digipackach, kupilem kilka, ale sam sie zastanawiam dlaczego nie T2.
Mam co prawda wznowienie, ale tam jest jedna plyta i zwykly plastik zamiast digi.

Moze jeszcze kiedys na to zapoluje, i na Autostopowicza.
Przynajmniej Martwe zlo 2 mam z tej serii ;-)

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

06-01-2018, 13:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-08-2025, 11:25 przez Juby.)
Ten digi przede wszystkim przypomniał mi te piękne czasy, gdy gorszą jakość obrazu wydania rekompensowały znakomitą resztą: opakowanie, menu, dodatki specjalne - pod tym względem QDVD Terminatora to 5/5. A Gudowski w extended cut jest naprawdę rewelacyjny, numer #2 po Szołajskim z C+/Polsat. Jedyne dwie niedoskonałości tego wydania - szkoda, że nie było wyboru wersji kinowej (która od KinoŚwiat wygląda o wiele lepiej od wydań Vision) i przesadzili z podziałem na rozdziały (80? Połowa tego byłaby idealna).

Autostopowicza mam w wydaniu 1DVD z naj, ale nie jest to przeze mnie film lubiany do tego stopnia, żebym kupował go po raz drugi.
https://1.allegroimg.com/s512/03f765/8cbd89c44163b75827165c0f0e11

EDIT:
Mister Tadeo, Gieferg - dostaliście ode mnie punkciki reputacji za pomoc w kupnie Supermanów. Smile Oby tylko zavvi niczego nie spieprzyło.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor

06-01-2018, 13:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2018, 13:59 przez Mister Tadeo.)
Spokojnie - nie ma co się martwić na zapas. Jeśli box przyjdzie z jakimiś wadami, napisz o tym w odpowiednim temacie, a wtedy postaramy się pomóc.
Swoje wydanie też zamawiałem z zavvi i wszystko było ok: nic się nie uszkodziło podczas transportu.

T2 z QDVD to było chyba moje 6 wydanie, jakie kupiłem na DVD (bo filmów było więcej: Indiana Jones - 4DVD, Alien Quadrilogy - 9DVD,
Władca Pierścieni: Dwie wieże 5DVD z figurką, Drużyna Pierścienia 4DVD, Piraci z Karaibów cz. 1 2DVD). Zakup od razu po premierze, czyli w lutym 2004 w empiku za 69,99 zł. Wszystkie wydania mam do tej pory w kolekcji.

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku