Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Półeczki Jubego

Strony (30): « Wstecz 1 ... 21 22 23 24 25 ... 30 Dalej »

Opcje tematu
Półeczki Jubego
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

25-06-2021, 21:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2021, 21:42 przez Juby.)
Tak, oglądałem. I tak, bez HDR, ale to mój pierwszy film na UHD, więc trudno mi oceniać jak bardzo względem filmów z HDRem na tym traci.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

05-07-2021, 09:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2023, 08:02 przez Juby.)
Dwa filmy mojego dzieciństwa (Tango & Cash dobrany do T2, żeby mieć darmową wysyłkę).

[Obrazek: MEKDUN5_t.jpeg]

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

10-07-2021, 13:06
tylko okładkę do T2 zrób właściwą Wink

Odpowiedz
Offline funditto
Użytkownik
Liczba postów: 82
Reputacja: 2

11-07-2021, 00:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2021, 00:30 przez funditto.)
Rozumiem, że ta wersja Dobry, Zły i Brzydki nie ma języka polskiego ? A jak oceniasz jakość obrazu w tym filmie ? Mocna poprawa względem obrazu na Blu Ray ?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

12-07-2021, 13:01
Niestety, nie ma wersji PL (szkoda, ale info dla posiadaczy Panasa UB820 z wgranym paczem do odczytywania napisów z pendrive - w sieci można już znaleźć polskie napisy dopasowane do 162-minutowego Dobrego, złego i brzydkiego). O jakości obrazu pisałem już w innym wątku i odpowiadałem na podobne pytanie 3 posty wyżej.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

31-12-2021, 10:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2021, 10:34 przez Juby.)
Filmowe zdobycze z ostatnich sześciu miesięcy:
[Obrazek: filmynablu.jpg]
[Obrazek: filmy4k.jpg]

Trzecia Misja nadrobiona. Za M:I:2 nie przepadam, więc do upolowania pozostaje mi już tylko część pierwsza. Bodyguard to wydanie francuskie z amazon.pl (zawiera polską wersję językową). Na drugim zdjęciu pierwsze wydania UHD z HDR w kolekcji: Mumia powraca to wydanie UK, Spider-Many Raimiego to wyd. francuskie z OLX (pierwsze dwie części mają napisy i lektora na płytach 4K, trójka tylko napisy), drugi Deadpool w obu wersjach na płytach 4K ma napisy i dubbing (skorzystałem z promocji dvdmax).

(20-08-2021, 10:47)Juby napisał(a):  Przed chwilą anulowali mi wszystko, 3x Bondy w 4K, Dunkierka i Tenet na Blu.(...)
(23-08-2021, 13:13)Juby napisał(a):  Po dwóch telefonach i czterech mailach nadal dostaje te same pierdoły, że przykro im, ale oferują Empik Music i tyle. Szkoda nerwów, odpisałem im ostatni raz, więcej nie chce mi się z tym użerać.

Yeah, about that...
[Obrazek: filmyzempik.jpg]

Jednak nie odpuściłem. Smile
Zgłoszenie przez stronę + 5 telefonów + 7 maili, i równo 5 tygodni od bezprawnego anulowania, moje zamówienie szczęśliwie dotarło do salonu. Wink Całość kosztowała 51,95 zł, ale swoje dotychczasowe Bondy z Craigiem na Blu-ray sprzedałem w okolicach premiery Nie czas umierać za 55 zł, więc ostatecznie jeszcze wyszedłem na plus. Warto walczyć!

[Obrazek: filmyspodchoinki.jpg]

^ Wśród prezentów znalezionych pod choinką.
Arcydzieło Miloša Formana z 1975 roku było chyba ostatnim filmem z Premium Collection Warnera, jakiego chciałem mieć.
Ligę Sprawiedliwości Zacka Snydera planowałem kupić już w 4K (w tej wersji bardzo zyskuje kolorami), ale dostałem od narzeczonej na Blu. Obejrzałem, obraz jest w porządku, a że film nie podoba mi się na tyle, aby chciało mi się robić upgrade, tak już pozostanie (będzie pasować do poprzednich części na półce).

A poniżej najnowszy nabytek:
[Obrazek: trylogianolana4k.jpg]
Telewizor i odtwarzacz 4K kupiłem głównie z myślą o dwóch pierwszych Batmanach Nolana, i nie mogłem czekać na nie ani chwili dłużej. Zazwyczaj przy zakupach filmów kieruję się ceną i rozmiarem wydań (im taniej i im mniej zajmą miejsca na półce, tym lepiej), jednak w przypadku tak uwielbianych przeze mnie tytułów postanowiłem zrobić wyjątek. Mam już box z trylogią na Blu-ray, więc zamiast kupować podobne wydanie UHD z Francji, UK, lub Włoch, postanowiłem wesprzeć polski rynek i wziąć oddzielnie każdy film w wydaniach ze slipcoverami.

Rzut na całość:
[Obrazek: ME60FJQ_t.jpg]

Jak nie zapomnę, to kolejne podsumowanie zrobię w drugiej połowie maja (wtedy wypada 10 lat odkąd kupiłem pierwszy odtwarzacz i zacząłem zbierać filmy na Blu).

Szczęśliwego Nowego Roku!

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

31-12-2021, 14:41
(31-12-2021, 10:16)Juby napisał(a):  więc ostatecznie jeszcze wyszedłem na plus.

To zależy jak na to spojrzeć - te wszystkie maile, telefony i poświęcony czas sprawie, jak i na samo czekanie warty był 3 złotych zysku? Big Grin

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

31-12-2021, 15:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2021, 17:44 przez Juby.)
Oczywiście, że było warto. Strasznie to spłaściłeś,
bo nie chodziło o 3 zł zysku, ani o jakikolwiek zysk na sprzedaży starych płyt (planowałem oddać te Bondy młodszemu bratu, z tym że walka trwała tyle, że w międzyczasie kupił własne), ale o utarcie nosa empikowi, który łamał swój własny regulamin. A sprawą zajmowałem się tylko w wolnych chwilach w pracy, także nie straciłem nawet sekundy wolnego czasu.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Online Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

31-12-2021, 15:52
To po jakich argumentach z Twojej strony empik się ugiął i wreszcie zrealizował zamówienie? Swego czasu też była akcja z Bondami (to książkowe wydanie ze wszystkimi filmami w cenie chyba niecałych 12 zł - ewidentny błąd systemu, część ludzi pewnie kojarzy), tylko to nie był empik, ale nie dało się nic ugrać i anulowali zamówienia przy okazji wymyślając takie żenujące powody, że można było się uśmiać. Nawet rozsylali każdemu listy pocztą w kopercie, w których wyjaśniali brak możliwości realizacji zamówienia.

Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 617
Reputacja: 52

31-12-2021, 16:40
Wystarczy przeczytać regulamin empik.com i powołać się na odpowiednie paragrafy regulaminu oraz przepisów. Trochę trwa przepychanka ale zawsze się poddają, przynajmniej w moim przypadku o czym pisałem już na forum. Do mnie zresztą zwrócił się Juby z prośbą o podpowiedź co chętnie uczyniłem Smile. Za każdym razem kiedy anulowali mi zamówienie przyjęte wcześniej do realizacji ostatecznie wypłacili mi różnicę pomiędzy ceną promocyjną a wyjściową. W przypadku 2 Bondów UHD to były ponad 2 stówy. Więc warto.

Odpowiedz
Strony (30): « Wstecz 1 ... 21 22 23 24 25 ... 30 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku