Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 Dalej »

Polskie filmy, które warto kupić

Strony (18): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 Dalej »

Opcje tematu
Polskie filmy, które warto kupić
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

25-06-2019, 13:02
Zarówno Milcząca gwiazda jak i Sygnały MMXX są dostępne u nas od dawna w pakiecie Kino Polska "Pojechane w kosmos". Jest tam jeszcze Test pilota Pirxa i Klątwa Doliny Węży. Teraz już z dostępnością tego pakietu w przyzwoitej cenie jest kiepsko, ale mnie się udało kupić jak jeszcze był za ok. 70-100 zł.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

25-06-2019, 19:06
(25-06-2019, 13:02)Marioo napisał(a):  ...Sygnały MMXX są dostępne u nas od dawna w pakiecie Kino Polska "Pojechane w kosmos".

Zgadza się. Tylko, że ja na poprzedniej stronie napisałem o skopanym AR. W przypadku produkcji 70 mm przekadrowanie trudno uznać za akceptowalne. Wspomniałem też w ostatnim poście o edycji niemieckiej z OAR. Kino musi być kinem! Twórcy użyli do tej produkcji szerokiej taśmy nieprzypadkowo. Smile

Marioo, a może właśnie Ciebie pytałem kilka lat temu o te „Sygnały” w kontekście AR? Masz jakieś wspomnienia (patrz poprzednia strona)?

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

25-06-2019, 20:00
Widziałem Twój wcześniejszy post o AR. Napisałem tak luźno o dostępności powyższych tytułów, gdyby ktoś się zainteresował. Sporo ludzi mniej zwraca uwagę na AR, a woli np. film w polskiej wersji, bo niemiecka edycja chyba jej nie zawiera. Chwała za to, że w ogóle u nas to wydali.

I to na pewno nie byłem ja w związku z dyskusją o AR "Sygnałów".

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

26-06-2019, 13:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2019, 13:01 przez Daras.)
(25-06-2019, 20:00)Marioo napisał(a):  I to na pewno nie byłem ja w związku z dyskusją o AR "Sygnałów".

Coś wyszperałem. Daras napisał na forum Kino Polska:
Dzięki uprzejmości jednego z uczestników forum „kolekcjoner dvd” dowiedziałem się jaki jest AR w filmie „Sygnały MMXX”. 
Niestety, format 2.20:1 w polskim wydaniu dvd przycięto do 4:3  Szkoda, naprawdę szkoda. Pozostaje (jak zwykle) zazdrościć Niemcom  

Mam jeszcze dwa pytania.
Czy nasze forum nazywało się kiedyś „kolekcjoner dvd”? Jeśli tak, kto pamięta korespondencję z gościem, który męczył zadając dziwne pytania dotyczące „Sygnałów”?

Pakiecik „Pojechane w kosmos” zobaczyłem na fotce w wątku kolekcjonerskim.

EDIT:
OK, trochę pomieszały mi się fora.

(22-02-2018, 18:37)matwiko napisał(a):  Wychowałem się na starym forum. Mam duży sentyment. W sumie większość najaktywniejszych użytkownikiw to ludzie ze starego forum Wink
http://forum.filmozercy.com/watek-kolekcjonerdvd

Zatem pierwsze moje pytanie jest już nieaktualne, natomiast drugie nadal ma sens.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

26-06-2019, 13:08
A co mi drodzy forumowicze mogą powiedzieć nt filmu "Ostatni dzwonek"?
A z filmów, a raczej sztuk teatralnych, ale wartych obejrzenia, a nie kupienia, bo chyba nie można tego nabyć, to można wymienić emitowany od tamtego czwartku o godz. 20.20 w TVP Kultura cykl spektakli "Stawka większa niż życie", żeby przypomnieć sobie pierwowzór filmu.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

26-06-2019, 14:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2019, 14:13 przez Daras.)
(26-06-2019, 13:08)piti198 napisał(a):  A co mi drodzy forumowicze mogą powiedzieć nt filmu "Ostatni dzwonek"?

„Ostatni dzwonek” (1989) oglądałem w czasach jego premiery. Nie napiszę wprost, że film jest wart kupienia, ale z całą pewnością godny obejrzenia. Olbrzymie wrażenie zrobiła na mnie piosenka w wykonaniu J. Wójcika. Do tej pory ciarki przechodzą, tym bardziej, że wydźwięk utworu momentami jakby nie stracił na aktualności! Polecam wysłuchać do końca.

https://www.youtube.com/watch?v=XPme1TRtMdw

Odpowiedz
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

26-06-2019, 15:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2019, 15:37 przez Pai-Chi-Wo.)
(26-06-2019, 13:08)piti198 napisał(a):  A co mi drodzy forumowicze mogą powiedzieć nt filmu "Ostatni dzwonek"?
"Ostatni dzownek", oglądam regularnie, w tym roku, to film obowiązkowy dla każdego wolnościowca. Z teatru to bym se nawet kupił "Czwarty poziom"
ze świetną rolą jak zawsze w najlepszej formie Zapasiewicza i Fronczewskiego, gdzie Zapasiewicz minister daje policjantowi Fronczewskiemu wolną rękę
i Fronczewski staje się takim polskim brudnym Harrym czy tam Seagalem ponad prawem i ściga on mafię. Niestety oglądałem z fatalnej kopii. Bym se kupił Big Grin

(26-06-2019, 14:03)Daras napisał(a):  Olbrzymie wrażenie zrobiła na mnie piosenka w wykonaniu J. Wójcika.
śpiewa Jacek Wójcicki, ale spoko ... Wójcik też tam jest - Wiesław Wójcik pojawia się na 1m20s w roli strażaka, mój ulubiony aktor ze starych dobrych filmów,
zagrał w Party przy świecach z Himilsbachem.

This is the fucking come to Jesus moment... - Steven Seagal
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,832
Reputacja: 84

26-06-2019, 17:16
Ten "Czwarty poziom" to oglądałem zdaje się na youtube. Są tam jakieś spektakle z Kobry. A o mafii jest jeszcze taki spektakl "Selekcja" z wybitną rolą Henryka Talara.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

26-06-2019, 17:53
O kurcze "Selekcja", prawie zapomniałem o tej sztuce. Widziałem go bardzo dawno ale zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Z tego co mi się przypomina to chyba była trylogia.
Od siebie polecam "Scenariusz na trzech aktorów" i "Kwartet dla czterech aktorów" w reżyserii Mikołaja Grabowskiego.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

26-06-2019, 20:11
„Selekcję” polecam bezapelacyjnie. Miałem przyjemność obejrzeć spektakl one line podczas premiery telewizyjnej. Majstersztyk. I powtórzę - majstersztyk! Pamiętam, że byłem wówczas na doszkalaniu fotograficznym i świetlica bursy została wypełniona po brzegi. Kurde, to były czasy - niewielki radziecki telewizor i dziesiątki (jak nie więcej) chłopa po drugiej stronie.

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 12 13 14 15 16 ... 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku