06-09-2019, 09:34
(06-09-2019, 09:25)KaMario napisał(a): Chcecie mi powiedzieć, że na 100% znajdę za granicą odpowiednik z PL każdego z tych tytułów?Ale zonk dnia co?
Exy były tylko na bd. W 4k nikt nie wchodzi.
|
Polskie sklepy internetowe - komentarze
|
|
06-09-2019, 09:34
(06-09-2019, 09:25)KaMario napisał(a): Chcecie mi powiedzieć, że na 100% znajdę za granicą odpowiednik z PL każdego z tych tytułów?Ale zonk dnia co? Exy były tylko na bd. W 4k nikt nie wchodzi.
06-09-2019, 10:36
(06-09-2019, 09:26)Gieferg napisał(a): Nie słyszałem jeszcze o wydaniach 4K stricte dla Polski. Sprawdzasz jakie wersje językowe są w danym wydaniu i z tych krajów można sprowadzić identyczną płytę.Jest jeden film 4K, który w ciekawy sposób potwierdza powyższe. LIFE 4K Zagraniczne wydania posiadają lektor PL, ale nie posiadają napisów. A wydanie polskie? Też posiada wyłącznie lektora, nitk nie dołożył napisów haha
06-09-2019, 11:00
(06-09-2019, 08:56)KaMario napisał(a): No i co z tego, że steelbook?To, że steelbook podchodzi pod tę samą kategorię co kolekcjonerki itd, a te mają wyższe ceny. Nowości kosztują maksymalnie £25 za tytuł, tyle w tej kwestii. Skoro już tak bezczelnie manipulujesz, to czemu nie pójdziesz na całość i nie napiszesz że nowości kosztują £68? Proszę bardzo, oto dowód: https://www.zavvi.com/blu-ray/avengers-endgame-4k-ultra-hd-zavvi-exclusive-collector-s-edition-steelbook-includes-2d-blu-ray/12091903.html Trolololo.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
06-09-2019, 13:00
Niczym bezczelnie nie manipuluję, ani nie mam takiego zamiaru. Potwierdza się... prywatne forum Mierzwiaka i garstki pozostałych osób uznających siebie za super znawców rynku filmowych wydań na fizycznych nośnikach... Jest was dosłownie kilku zapaleńców, którzy nie powiem, z regóły służą radą, bo przecież głównie po to zostało stworzone to forum, ale odbywa się to w takim tonie i w taki sposób, że człowiek ma już dość tej nadętej bufonady... Nie każdy musi się na wszystkim znać... Trolololo... Manipulujcie sobie dalej... Ja wysiadam!
06-09-2019, 13:11
KaMario dałbyś spokój. Każdy jest jaki jest, od dawna mogłeś się do tego przyzwyczaić. A jak dajesz jakieś rewelacje, że to są exy na Polskę, to jesteś tu już wystarczająco długo by wiedzieć gdzie i jak to sprawdzić. W temacie uhd z PL wręcz praktycznie każdy film masz na tacy. Mateusz na głównej też to wypisuje. Chyba, że masz klapki na oczach , które dopuszczają dwa tematy 'Polskie sklepy internetowe promocje i komentarze". To wtedy jestem w stanie to zrozumieć. Resztę rzeczy trzeba brać na miękko
Wskazanie komuś że kłamie czyni z tego miejsca moje prywatne forum? Polecam wizytę u psychiatry, wypisywanie takich rzeczy (te wczorajsze też byly niezłe) nie jest normalne.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
06-09-2019, 13:34
Nie przepychajcie się między sobą. Niech każdy sobie kupuje gdzie chce i wydaje ile chce na poszczególne wydania Serio, nie ma co każdemu zaglądać do kieszeni. Mam ochotę wydać 300/400zł za specjalne wydanie, czy na 3 filmy... to wydam. Wiem, że to była dyskusja między jedną i drugą stroną i jedna strona chciała dać znać, dać do zrozumienia pewne rzeczy, po prostu uświadomić w aspektach cen w Polsce i na zagranicznych stronach, ale potem na forum robi się "kwas" przez przepychanki słowne, które co jakiś czas wałkowane są w tej samej sprawie. KaMario forum jest dla wszystkich, każdy ma podobne prawa w wypowiedziach. Może odniosłeś wrażenie, że zrobiło się tu jakieś prywatne forum kilku osób, ale myślę, że to może tak z boku wyglądać, bo głównie kilka/kilkanaście osób się tutaj najczęściej udziela itp. Osobiście mi to nie przeszkadza. Sam rzadko się udzielam, ale zaglądam tu po kilka razy dziennie i dowiaduje się przydatnych informacji albo po prostu czytam dyskusje z ciekawości. Podsumowując nie ma co się na przemian obrażać i wyzywać. Jednych niemiłe komentarze w ich kierunku kompletnie nie biorą i im powiewają, a innych dotykają. Warto o tym pamiętać ;P Osobiście jak zobaczyłem promocję empiku, że tak powiem "300zł za 3 UHD", to też miałem ochotę napisać, że to w sumie drogo mimo wszystko i można dużo taniej z polską wersją kupić te filmy za granicą, ale w sumie pomyślałem, że to i tak nikomu nic nie da, a tylko rozdmucham lawinę komentarzy z dwóch "stron", więc sobie darowałem. Ma ktoś ochotę? Nie ma problemu. Promocje na UHD na innych stronach każdy widzi, więc co tu doradzać.
KaMario napisał(a):Potwierdza się... prywatne forum Mierzwiaka i garstki pozostałych osób uznających siebie za super znawców rynku filmowych wydań na fizycznych nośnikach... Niestety fakty są takie, że nie jesteś za bardzo zorientowany w temacie zagranicznych wydań z polską wersją językową w wyniku czego wypisujesz bzdury (jak choćby to z Alitą). A jak ktoś pisze bzdury to w takich miejscach jak to ktos go zazwyczaj będzie próbował naprostować. Zostaje kwestia jak ten słabo się znający to zniesie. Zamiast się rzucać powinieneś się cieszyć, ze zdobytej nowej wiedzy i pomyśleć jak ją wykorzystać. Cytat:ale odbywa się to w takim tonie i w taki sposób, że człowiek ma już dość tej nadętej bufonady...Takie rzeczy w necie należy olewać. Tak po prostu. Może za krótko tu jesteś i jeszcze nie przywykłeś
06-09-2019, 13:37
Oczywiście... wszyscy kłamią i są nienormalni, i muszą iść do psychiatry... Ludzie, którzy tak twierdzą, zazwyczaj sami powinni się tam udać. (06-09-2019, 13:11)Wolfman napisał(a): KaMario dałbyś spokój. Każdy jest jaki jest, od dawna mogłeś się do tego przyzwyczaić. A jak dajesz jakieś rewelacje, że to są exy na Polskę, to jesteś tu już wystarczająco długo by wiedzieć gdzie i jak to sprawdzić. W temacie uhd z PL wręcz praktycznie każdy film masz na tacy. Mateusz na głównej też to wypisuje. Chyba, że masz klapki na oczach , które dopuszczają dwa tematy 'Polskie sklepy internetowe promocje i komentarze". To wtedy jestem w stanie to zrozumieć. Resztę rzeczy trzeba brać na miękkoOK przyjąłem do wiadomości i odpuszczam. I szanuję Wasze zaangażowanie i Waszą wiedzę. Zbulwersowało mnie jedynie wyśmiewanie się z naszych rodzimych polskich promocji. Wszyscy dobrze wiemy jak jest w Polsce i nawet jeśli coś rzucą o 1/3 taniej niż ceny katalogowe to zapewne zawsze gdzieś za granicą znajdzie się ciekawsza cenowo oferta. Ale nie dzierżę czegoś na zasadzie, że wszystko co polskie to niedobre, a np. niemieckie jest super. Mam to w najbliższej rodzinie, więc może jestem trochę przeczulony. Pisałem, że jak na polskie warunki taniej o 1/3 ceny nie jest źle, a tu całe larym w temacie o polskich promocjach, że za granicą jest korzystniej. Jeśli kogokolwiek uraziłem lub w jakiś sposób obraziłem, to przepraszam.
06-09-2019, 13:46
Cytat:Zbulwersowało mnie jedynie wyśmiewanie się z naszych rodzimych polskich promocji.No jeśli promocja jest lipna, to wskazanie tego faktu jest jak najbardziej pozytywnym zjawiskiem. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |