12-10-2020, 19:49
Lepiej niż BD to raczej musi być. Pytanie czy warto wydać 300 zł zamiast 100 zł.
|
Powrót do Przyszłości (Seria)
|
|
12-10-2020, 19:49
Lepiej niż BD to raczej musi być. Pytanie czy warto wydać 300 zł zamiast 100 zł.
12-10-2020, 19:58
Można poczekać aż wydanie za 300 zł spadnie do 100 zł
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Po pierwszych 10 minutach z mocno skompresowanego sampla z youtube'a spodziewam się, że nie będzie lepiej lecz dużo lepiej ![]() Na zoom jest za ~230 zł z wysyłką do PL (po użyciu kodu SIGNUP10). We wszystkich płytach ma być pl wersja. Za pół roku pewnie będzie do wzięcia w okolicach 30 funtów. A starych mocno przefiltrowanych BD nawet za darmo bym nie przygarnął.
13-10-2020, 12:30
(12-10-2020, 19:45)misfit napisał(a): Tak, tak - wiemy. Zgodnie z zasadą, że im gorzej tym lepiej no brawo misfit już zna moje upodobania co do jakości ![]() a zapytam o mojego konika, kolory chyba prawie nie naruszone w stosunku do DVD\BD? Czy pobawili się tealem?
Musisz uściślić o które DVD Ci chodzi bo znam co najmniej trzy wersje mniej lub bardziej różniące się pomiędzy sobą kolorami ![]() Trzecia część w remasterach ma ponoć cieplejszą kolorystykę w stosunku do starych BD. PS. W środku nowego wydania trylogii z UK na BD, które wczoraj wyszło, płyty z filmami to są te same starocie z 2010r. Tak informuję ku przestrodze. Ciekawe czy w reszcie krajów, w tym Polsce, będzie ta sama historia.
Podrzuć lupę ![]() O tym właśnie pisałem - wkleiłeś dwie wersje DVD i kolorki są podobne, ale nie takie same. Na poprzedniej stronie (#121) masz link do pierwszych 10 minut z cz. 1 remastera, możesz sobie porównać.
13-10-2020, 14:40
(13-10-2020, 13:07)misfit napisał(a): PS. W środku nowego wydania trylogii z UK na BD, które wczoraj wyszło, płyty z filmami to są te same starocie z 2010r. Tak informuję ku przestrodze. Ciekawe czy w reszcie krajów, w tym Polsce, będzie ta sama historia.A są nowe płytki na BD? W specyfikacji u Porala jest DTS MA, czyli ten sam staroć. Universal na BD też daje DA/DTS:X.
13-10-2020, 18:24
Niby miały być - w nowych wydaniach BD z USA czy Francji z tyłu okładki i/lub w opisie można znaleźć teksty typu: "all 3 films newly remastered", itd. Do tego sklepy podają inne dostępne wersje językowe w stosunku do starych płyt BD co samo z siebie sugerowało, że to będą remastery. Ale teraz nie jestem co do tego pewien ![]() EDIT: Jeśli chodzi o UHD... takie coś znalezione w sieci. ![]() ![]() Chyba można otwierać szampana ![]()
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |