08-04-2024, 08:35
Wszystko pięknie, ale gdzie jest pieseł? :/
|
Pred
|
|
08-04-2024, 19:17
Nie nabierzesz nas, od razu widać, że to nie prawdziwy pies, tylko replikant!
08-04-2024, 20:05
Kiedyś kolega z forum też doszedł do tego wniosku i dorysował jej pajęcze nogi na focie z seansu The Thing na projektorze, którą kiedyś wrzuciłem
Unboxing >> YouTube
08-04-2024, 20:43
(08-04-2024, 18:56)pred895 napisał(a): Tosia pilnuje sprzętu Oppo 203 + duży Jack Daniels = udany seans ![]() Świetna kolekcja, gratulacje !
Kwiecień : True Detective sezon 3 - Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony poziomem tego sezonu. Nie jest to duo na wagę Łudiego i Mefju, ale duchowo i poziomem bardzo nie odbiega od kultowej pierwszej serii, ba nawet moja wiecznie zmęczona Żona obejrzała to ze mną od początku do końca. Polecam każdemu, kto jeszcze nie widział no i to referencja jeśli chodzi o obraz BD. Znakomicie się to oglądało na wielkim ekranie i chyba już czas dać szansę drugiej serii na której odpadłem chyba po czwartym odcinku. Katyń - w oryginalnym aspekcie kinowym i uzupełnienie kolekcji Wajdy. Muszkieterowie to raczej sentymentalny powrót do dzieciństwa, który okazał się całkiem spoko. Fajny blend odpowiednio podanego humoru ze całkiem fajnymi pojedynkami i przemocą. Pogromcy głownie upgrejdowane dla pierwszej części, która pod względem transferu w zestawieniu ze starym BD jest bardzo imponująca. Dwójka na BD wygląda bardzo dobrze, ale musiałem ją dobrać aby promocja się zgadzała ![]() Po przygodach z odroczoną o jeden dzień dostawą Abyss w końcu zawitała w kolekcji. Całkiem fajny slip z wygrawerowanym oryginalnym tytułem. W końcu wysłużone stare wydanie DVD pójdzie w odstawkę. Seans jeszcze przede mną.
Unboxing >> YouTube
07-05-2024, 16:41
(07-05-2024, 16:13)pred895 napisał(a): chyba już czas dać szansę drugiej serii na której odpadłem chyba po czwartym odcinku. Od końcówki czwartego odcinka (rozbudowanej sekwencji strzelaniny, której nie powstydziłby się sam M. Mann) jest tylko lepiej. Sezonowi 2 zaszkodził przede wszystkim fakt, że powstał bardzo szybko po 1 serii i że nazywa się True Detective. Gdyby to był osobny serial, nie zebrałby takich batów.
Maj >> Crow 1994 UHD Steelbook klasa , świetnie się prezentuje nie wspominając już o znakomitym transferze. W końcu, bo wstrzymywałem się z upgrejdem z DVD wiele, wiele lat. Seans też zaliczam do udanych. Kruk znakomicie się trzyma jeśli chodzi o zdjęcia, klimat muzykę i akcję, jedyne co mi dokuczało podczas seansu to ewidentne cięcia sekwencji przemocy. Widać gołym okiem że sporo gore wyleciało ( sceny wycięte to potwierdzają ), ale ze względu na szacunek dla rodziny i Brandona z perspektywy czasu rozumiem ten zabieg. Dune: Part II Steelbook 4k tym razem zamówiony z Włoch - nieźle na tym wyszedłem, bo z kodem rabatowym - 10 euro wyszło mi jakieś 100 zł a w porównaniu z naszą domową dystrybucją to wyszła świetna okazja. Fatal Attraction - UHD Ponownie Włochy, zakup raczej w ciemno. Nigdy od początku do końca nie widziałem tego filmu a tematyka i reżyser były bliskie mojemu kino kochającemu sercu. No i się nie zawiodłem, bo to znakomity thriller z genialną Glenn Close i równie dobrym Douglasem. Transfer strasznie nie równy, bo pierwsze 20 min wali grubym DNR i plasteliną, ale czym dalej w las tym lepiej i czuje się tą filmowość i blask UHD.
Unboxing >> YouTube
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości |