Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pred

Strony (97): « Wstecz 1 ... 48 49 50 51 52 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Pred
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

08-02-2020, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2020, 15:25 przez Gieferg.)
22 zeta to za ten film tak w sam raz, może i ja bym tyle dał, jakby mi w takiej cenie wpadło w rękę, choć ostatnio nieco zmieniłem podejście i bardziej myslę pod kątem miejsca na półkach, a co za tym idzie filmów, które nie zaliczają się do kategorii "I REALLY need it" już raczej nie kupuję.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

09-02-2020, 10:39
Aspekt finansowy i u mnie ma znaczenie, ale jeśli mam do wyboru interesujący mnie film BD za 20-40 zł lub UHD BD za 40-80 zł to niemal zawsze wybieram drugą opcję, ale czasami zdarzają się wyjątki.
Np. ostatnio miałem dylemat z Brawl in Cell Block 99, ściągać ten film w UHD z USA - z wysyłką wyszłoby jakieś 80 zł, czy zadowolić się sporo tańszym Blu-ray'em. Tym razem odpuściłem UHD bo w sumie różnica w obrazie jest niewielka (w żadnym wydaniu tego filmu na UHD BD nie ma HDR ani szerokiej palety barw), a dźwięk w obu przypadkach jest ten sam więc zdecydowałem, że nie ma sensu dopłacać 60 zł tylko dla 30 minutowego dodatku Beyond Fest Q&A i troszkę większej szczegółowości obrazu dzięki 4K DI.

W przypadku Pasażerów jednak bym się nie zastanawiał... Smile Warto dopłacić, a sam film często dostępny jest w różnorakich promocjach.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

14-02-2020, 16:19
Panowie taka sytuacja  Angry

[Obrazek: db17b01334086385.jpg] [Obrazek: 68e49a1334086404.jpg][Obrazek: 7fc2eb1334086434.jpg]

Steelbook dotarł zafoliowany i na pierwszy rzut oka nienaruszony a podczas unboxingu taka oto niespodzianka... Tak więc pierwsza myśl to reklamacja a druga to przeszczep steela do jakiegoś niepołamanego szkieletu. Z pomocą przyszedł mi polski monolit filmu Bez Końca tak więc postępowałem dokładnie tak jak na tym filmiku :

Efekt jest taki że udało mi się skutecznie i bezproblemowo dokonać przeszczepu tego steela na nowy szkielet a efekt tego jest taki:
[Obrazek: 5dbc011334086467.jpg]
[Obrazek: 702cd81334086490.jpg]

Jak widać steel praktycznie jak nowy ( udało się też odczepić tytuł bez kleju w nienaruszonym stanie), ale i tak dojadę Amazona.it za wysłanie mi takiego gnoju z defektem fabrycznym. Wracając jeszcze do edycji Bez Końca to ich pseudo steel i tak siedzi w tekturowej wkładce i ten defekt kompletnie w niczym nie przeszkadza, z resztą i tak kupuję w kwietniu nową edycję od arrow video.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

14-02-2020, 16:51
Nie wiem w czym masz problem? Klikasz wymiana towaru dostajesz nalepkę. odsyłasz na ich koszt. Dostajesz nowy. Zwłaszcza, że jest dostępny

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

14-02-2020, 16:53
Nie chciało mi się tyle czekać na zastępstwo i wolałem sam rozwiązać problem. Liczę na jakiś upust na przyszłe zakupy Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

14-02-2020, 16:57
(14-02-2020, 16:19)pred895 napisał(a):  dojadę Amazona.it za wysłanie mi takiego gnoju z defektem fabrycznym.
Miałem identyczną sytuację z steelbookiem z kompletem Indiana Jones, również na amazon.it. Pudełko zafoliowane, a po rozpakowaniu rozpadło się praktycznie na dwie części. Zwrócili kasę, uszkodzone pudełko z filmami (płyty nie ucierpiały całe szczęście) mogłem sobie zachować. Reasumując, wszystkie 4 części Indiany kosztowały mnie 0 złotych...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

14-02-2020, 17:04
(14-02-2020, 16:19)pred895 napisał(a):  Panowie taka sytuacja  Angry

Wyobrażam sobie oczami wyobraźni wersję z dźwiękiem - pewnie ciśnienie poszło do góry... :E
Ale fajnie, że udało się naprawić, mam kilka lekko poobijanych steeli i też w końcu muszę się za nie kiedyś zabrać.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

14-02-2020, 17:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2020, 17:19 przez pred895.)
Udało się dogadać z nimi na czacie przez translatora i oddadzą mi kasę a to wydanie mogę sobie zatrzymać Tongue Wracając do naprawy to przeszczep steela nie był aż tak skomplikowany, najbardziej obawiałem się zabawy z suszarką ale poszło wszytko gładko jak na pierwszy raz Smile

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,090
Reputacja: 38

14-02-2020, 17:35
Że chciało Ci się to naprawiać ja jak dostałem steelbook z lekko wgniecionym grzbietem to od razu wymieniłem i nie było z tym żadnego problemu.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

14-02-2020, 18:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2020, 18:12 przez pred895.)
Miałem nieużywany, niepotrzebny szkielet steelbooka i nie chciało mi się czekać na zastępstwo tak wiec wolałem się pół godziny pobawić.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 48 49 50 51 52 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   6 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku