Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 14 15 16 17 18 ... 26 Dalej »

Psy

Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Opcje tematu
Psy
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,323

20-03-2018, 15:50
(19-03-2018, 12:38)Nfsfan83 napisał(a):  (...) Film obok Kroll-a mój ulubiony od Pasikowskiego i Michał Lorenc muzyka klimatyczna. Format 1.66 mogli by dać już 1,78 albo 1,85 (...)

(19-03-2018, 12:43)Gieferg napisał(a):  Oczywiście, że się dało, tylko po co?

Wink

Po co? No jak, przecież zawsze będzie okazja aby to i owo przyciąć, nawet z 1.66:1. Dlaczego film musi mieć OAR kinowy, skoro gros posiadaczy płaskich telewizorów nie akceptuje pasków? Jak ich uszczęśliwić? Ci ludzie są tak zdeterminowani, że gdy muszą obejrzeć obraz 4:3, to rozciągają go na wszelkie możliwe sposoby. A ja kurna, pierdziel z siwą brodą, zamiast korzystać z takich pomysłów – biadolę!

Cytat:

(...) Kto choć raz dokona medytacji, którą ja sobie zafundowałem, ten już nigdy nie podniesie oczu na dzieło rozmyślnie zniszczone. Tak przynajmniej myślę…

Całość: https://rekonstrukcjablog.wordpress.com/2016/04/10/jak-nie-zostac-katem/

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Niedostępny Pai-Chi-Wo
konto zawieszone
Liczba postów: 452
Reputacja: 5

20-03-2018, 16:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2018, 16:24 przez Pai-Chi-Wo.)
Tutaj daję przykład filmu od Criteriona:
https://www.criterion.com/films/27899-on-the-waterfront
z dostępnymi trzema do wyboru Aspect Ratio: 1.33:1, 1.66:1 i 1.85:1.
\
P.S.No dobra ok ale to przecież film czarno-biały - hahahahahahaha

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,335
Reputacja: 150

20-03-2018, 16:52
Wyjątek od reguły.

Cytat:The film was shot by Elia Kazan at the aspect ratio of 1.37:1. It was originally offered to 20th Century Fox by Kazan, but was turned down by Darryl F. Zanuck because the film was shot in black & white and in the academy ratio of 1.37. Fox at the time was big into Cinemascope wide screen pictures. The film may have been exhibited in a few theaters at 1.66 or even 1.85, but was shot, and exhibited, in 1954, at 1.37:1.

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,811
Reputacja: 141

21-11-2019, 14:08
No to tyle w temacie Psów 1 - 3 na Blu-ray >>
[Obrazek: f1a1021326014900.jpg]

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

21-11-2019, 15:44
Możesz im odpisać, że jeżeli produkcja Blu-ray jest dla nich nieopłacalna, to niech oddadzą prawa do tych filmów innemu dystrybutorowi. Trójkę chyba ma KinoŚwiat, które czasem wydaje filmy Blu-ray.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline MarianPaz
Stały bywalec
Liczba postów: 718
Reputacja: 49

21-11-2019, 16:38
Ale chyba nie ma wyłączności na wydanie tego filmu. Podejrzewam że każdy kto by chciał wydać pierwszą część Psów na Blu-ray, jeśli opłaci stosowną licencję otrzyma prawa od studia Zebra.

Lista filmów po rekonstrukcji (aktualizacja 09.01.2022)
Rekonstrukcje wydane na Blu-ray (aktualizacja 09.01.2022)
[Obrazek: 1eobBKj.gif]
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

21-11-2019, 20:45
Gutek próbował wydawać i grosze na tym zarobił, jeżeli zarobił. Ludzie w większości nie chcą płacić za BRD 50-60zł w Polsce. Dasan chyba tylko próbuje wydawać, ale też coraz mniej. Abstrahując od jakości ich wydań, to wrzucają to do koszówki za 19,99 i chcą zapomnieć. Rozmawiałem z przedstawicielem Dasanu i mówi, że oni koncentrują się na rynku kinowym, bo tam jest zajebisty pieniądz i powoli wygaszają segment fizycznych płyt. Imperial np pozbywa się staroci ze swoich magazynów i wrzuca za grosze towar do MM, bo lepiej się tego pozbyć co wracało z empików czy MM niż wyrzucać na śmietnik. jedynie galapagos jeszcze jako tako działa, ale oni mają mocny komercyjnie katalog. ale te ich ostatnie przeceny sa podyktowane tym, że dostali stamtąd gigantyczne ilości i zamiast je wyrzucać, wolą sprzedać poniżej ceny zakupu. tylko, że oni mają miliony zarobione w kinach, a tutaj też jakiś grosz zarobią. to tak jak z pkp. transport zarabia (a mógłby więcej), koleje pasażerskie przynoszą straty Wink Moim zdaniem jeżeli ktoś chce bawić się w kolekcjonowanie, a chce zdobywać nowe, wartościowe tytuły, musi uśmiechnąć się do bogatszych rynków. tylko wtedy albo dobra znajomość języka obcego całej rodziny albo jakieś zabawy z komputerem lub oppo. nie oszukujmy się, dla tych co spełniają warunki lepiej zamiast trzech-czterech przeciętniaków kupić nieco drożej jeden wyczekiwany film stamtąd. ostatnio wizytowałem miejscowe empiki i mediamarkt i z rozrzewnieniem wspominałem czas gdy prawie każdy tytuł pojawiający się w kinie studyjnym pojawiał się na dvd. a teraz taki gutek nie dość, że nie wydaje na blu, 90% swoich filmów nie wydaje na żadnych nośniku. i smutne to jest gdy wspomni się piękne wydania z serii "kino świata", które robiła bodajże Manana. Chociażby ten ich box:

https://www.empik.com/filmy-swiata-sebastian-campos-ghobadi-bahman-haroun-mahamat-saleh-zhang-ke-jia,prod4630234,film-p

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

22-11-2019, 01:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2019, 01:40 przez Mierzwiak.)
(21-11-2019, 20:45)Ethan napisał(a):  jedynie galapagos jeszcze jako tako działa (...) tylko, że oni mają miliony zarobione w kinach
Ciekawe w jaki sposób zarabiają te miliony z dystrybucji kinowej nie będąc kinowym dystrybutorem ani jednego filmu, oświecisz nas?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

22-11-2019, 12:20
jako Warner. proste. to, że oni sobie nadali nazwe dla przybudówki inną, nic nie zmienia

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

22-11-2019, 13:13
Czyli Warner Bros. Poland i Galapagos obracają tymi samymi pieniędzmi, a wiesz to z...?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku