10-09-2023, 01:59
Ja z RYM korzystam do dodawania przesłuchanych albumów muzycznych i faktycznie, do odkrywania nowej muzyki dzięki tagom jest to przydatna strona. Recenzenci czasem pretensjonalni albo nieśmieszni żartownisie, ale nie ma obowiązku czytania
O dodawaniu tam obejrzanych filmów nie pomyślałem prawdę mówiąc, ale zastanowię się, chociażby dlatego, że ostatnio interfejs Filmweba, gdzie dotychczas odnotowuję wszystkie obejrzane pozycje, zrobił się strasznie bałaganiarski.
Topka RYM faktycznie jest ciekawsza niż gdzie indziej, pewnie dlatego, że nie ma aż tak wielu oceniających (np. 6,5 tysiąca na RYM przy "Siedmiu samurajach", na Filmwebie 73 tysiące), a ci, którzy są, mają nieco bardziej wyszukany gust
Szkoda tylko, że przy bardziej niszowych pozycjach, np. polskich, liczby oceniających są często bardzo małe, a czasem w ogóle danego filmu nie ma w bazie. Zawsze jest jeszcze Letterboxd, nieco popularniejszy i też chyba wykorzystywany przez nieco bardziej świadomych kinomanów.
O dodawaniu tam obejrzanych filmów nie pomyślałem prawdę mówiąc, ale zastanowię się, chociażby dlatego, że ostatnio interfejs Filmweba, gdzie dotychczas odnotowuję wszystkie obejrzane pozycje, zrobił się strasznie bałaganiarski. Topka RYM faktycznie jest ciekawsza niż gdzie indziej, pewnie dlatego, że nie ma aż tak wielu oceniających (np. 6,5 tysiąca na RYM przy "Siedmiu samurajach", na Filmwebie 73 tysiące), a ci, którzy są, mają nieco bardziej wyszukany gust
Szkoda tylko, że przy bardziej niszowych pozycjach, np. polskich, liczby oceniających są często bardzo małe, a czasem w ogóle danego filmu nie ma w bazie. Zawsze jest jeszcze Letterboxd, nieco popularniejszy i też chyba wykorzystywany przez nieco bardziej świadomych kinomanów.