Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

REKLAMACJE!

Strony (21): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 21 Dalej »

Opcje tematu
REKLAMACJE!
Offline worost
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 7

28-05-2024, 21:29
Tak u nich jest: najpierw dostarczają, a później faktury przychodzą. Niestety...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,619
Reputacja: 117

28-05-2024, 21:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2024, 21:36 przez fire_caves.)
No, to super, ale ja nie byłem świadomy żadnych dodatkowych opłat, nie zasygnalizowano wcześniej,, że coś będą sobie kazać płacić. Poza ewentualną opłatą celną, to nie wiem za co taka opłata. Tajemnicą jest dla mnie też czemu np. Misfit płacił 52 zł a ja mam być im winien blisko dwa razy tyle? Nie zawierałem z nimi również żadnej umowy na żadne czynności, a jak rozumiem otrzymali już płatność za wysyłkę od WB, Technicolor czy kogokolwiek. To jest po prostu naciąganie ludzi Smile

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 917
Reputacja: 55

28-05-2024, 22:22
Jaja jakieś, wspołczuje, ciekawe czy mnie tez to czeka...

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,573
Reputacja: 715

28-05-2024, 22:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2024, 22:49 przez misfit.)
Dopiero wczoraj otrzymałem Rocky'ego, więc może też coś wkrótce jeszcze mi się w skrzynce pojawi... Wink
Ze mną się w ogóle nie kontaktowali w trakcie transportu, tylko przy odbiorze kurier poinformował, że do zapłaty jest 52 zł. Do przesyłki była dołączona faktura, a w niej:
- cła 0,00
- podatki 24,00
- opłata za zabezpieczenie należności celnych (w tym vat 23%) - 28,29

I jeszcze z dopiskiem, że kwoty ceł i podatków wykazane na niniejszej fakturze mogą zostać zmienione przez Urząd Celny.

PS. Technicolor widzę, że podał wartość przesyłki na 3 funty, więc nie wiem z jakiej paki sobie wyliczyli 24 zł podatku, o dodatkowych kosztach nawet nie wspominam...
Z tego co pamiętam Mefisto miał kilka razy z nimi podobne przeboje i kilka innych osób też. Żałosna firma.

Odpowiedz
Offline worost
Użytkownik
Liczba postów: 51
Reputacja: 7

29-05-2024, 06:17
fire_caves skontaktuj się z nimi: jak z nimi rozmawiałem, to mówili że jak mam dokument zakupu gdzie wartość jest niższa to wysłać do nich, i być może (ja nie miałem, nie wysyłałem) zmniejszą cło. Fedex ma chyba taką politykę: szybko dostarczać - a formalności potem. Sad

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak

04-06-2024, 15:57
@misfit @fire_caves dołączylem do Was - w skrzynce zastalem fv od fedexu. Robiliście cos z tym, czy zaplaciliscie i olaliscie? U mnie to "tylko" 47,97 zl, ale zlodziejstwo jednak, bo glownie kasa jest za zabezpieczenie przesylki. Zadzwonie tam jutro i zapytam.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

04-06-2024, 16:06
Ja wymieniam maile. Przyznam, że zapłaciłem fakturę za cło po kilku mailach. Ale tych dodatkowych opłat nie zamieniam odpuścić.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak

04-06-2024, 16:07
Trzymam kciuki

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in

04-06-2024, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2024, 17:05 przez fire_caves.)
Wzajemnie.

====

W międzyczasie odebrałem przesyłkę od Amazonu. Niestety z pewnych względów musiałem ograniczyć zakupy ostatnio, ale z wyprzedaży na brytyjskim Amazonie postanowiłem choć trochę skorzystać. Paczka okazała się i pechowa i szczęśliwa za jednym zamachem. W paczce (standardowa szara koperta) dwa filmy w Amaray'ach:
- A few good men - pudełko owiniete "shrink wrap" a więc już było widać, że coś pokombinowane. Przy próbie otwarcia okazało się, że nie mogę otworzyć pudełka, bo jest na nim blokada w postaci czerwonego, plastikowego klocka. Prawdziwy hit, - jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Okazuje się, że jest to zabezpieczenie sklepowe. Wychodzi na to, że ktoś zrobił zwrot do Amazonu filmu kupionego lub "pożyczonego" ze sklepu fizycznego... Jakby ktoś chciał wskazówki jak otworzyć, proszę bardzo:
https://www.youtube.com/watch?v=dzGES_WVZwo&ab_channel=TomDonnelly
- Firma - tym razem klasycznie pęknięte pudełko, plus zgnieciony w połowie slipcase i pognieciona okładka.

Całe szczęście trafiłem na czacie na rozsądną osobę i od razu dostałem propozycję zwrotu 100% kwoty na swoją kartę płatniczą.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 643
Reputacja: 10

05-06-2024, 07:18
(04-06-2024, 17:05)fire_caves napisał(a):  Całe szczęście trafiłem na czacie na rozsądną osobę i od razu dostałem propozycję zwrotu 100% kwoty na swoją kartę płatniczą.
To wcale nie trzeba wchodzić na czat i trafiać na taką osobę.
Wchodzisz w swoje zamówienia, wybierasz opcję zwrotu/wymiany, wybierasz powód i swoje oczekiwanie - wymiana (odsyłasz, dostajesz nowy) lub zwrot 100%. I "automat" wszystko załatwia Smile

Odpowiedz
Strony (21): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 21 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku