19-10-2024, 01:45
No niestety, znowu pleśnią pojechali miejscami za bardzo.
|
Remastery
|
|
19-10-2024, 22:13
Typowe Bardzo Głośne Westchnienie. Stary master to straszna chujoza, nowy wygląda obłędnie i już zacieram rączki na seans, przy okazji w końcu obejrzę Niezniszczalnego z UHD.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
Mam niemieckie BD, które jest znacznie mniej przefiltrowane od tego Blu-ray'owego kupska od Disneya, które przy okazji ma też pousuwane elementy obrazu. Ale i tak widzę, że koniecznie trzeba będzie zrobić upgrade Szóstego zmysłu do UHD. Tylko jeszcze nie wiem czy pl lub zagranica - jak ktoś będzie wiedział czy na płycie UHD są wszystkie dodatki to niech da znaka. O kolorach po konwersji z HDR do SDR/Rec.709 z jakiegoś nieznanego mi kanału yt się nie wypowiadam.
20-10-2024, 10:54
Ja na pewno zamowie wydanie pl, bo wzorem Mierzwiaka wykorzystam monety mastercard priceless dam znac jakie sa dodatki jak plyta dojdzie
04-11-2024, 02:38
(01-11-2024, 14:53)slavekg napisał(a): Na caps-a-holic jest już porównanie UHD "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" - wydanie włoskie vs. "reszta świata". Obejrzane. Ziarenko jest, ale trochę nierówne, więc zdarzają się ujęcia, które wyglądają... dziwnie, podczas gdy innym jakby brakowało trochę głębi, trochę lepszego zdefiniowania faktur (choć sam poziom detali cieszy oko). Nie psuje to jednakże radości z seansu i ogółem dostajemy solidny transfer, który nie wypacza ani kolorystyki, ani ogólnych założeń wizualnych filmu, a przy okazji bez problemu wygrywa z blu, nawet jeśli pozornie nie ma tu rewolucji. Bitrate bez wodotrysków w porównaniu z innymi tytułami, ale utrzymuje solidny poziom. Dźwięk dobry, acz można żałować, że nie pokuszono się o jakiś mix na atmosa. Generalnie, jako fan, jestem zadowolony - na tę chwilę to najlepsza prezentacja filmu. I wątpliwe czy będzie on piękniejszy w przyszłości. (20-10-2024, 08:23)misfit napisał(a): Tylko jeszcze nie wiem czy pl lub zagranica - jak ktoś będzie wiedział czy na płycie UHD są wszystkie dodatki to niech da znaka.Na płycie od Galapagos Szóstego zmysłu zero dodatków, sam film.
04-11-2024, 12:31
(04-11-2024, 02:38)Mefisto napisał(a): Obejrzane. Z ciekawości - napisy początkowe i końcowe są w języku włoskim?
04-11-2024, 12:41
Nie. Ale automatycznie włączają się napisy włoskie, niezależnie od wyboru w menu, więc trzeba je w locie wyłączyć.
04-11-2024, 14:24
Ale mi chodzi o tytuł, który pojawia się na ekranie i pozostałe napisy takie jak "scenariusz", "reżyseria" itd.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |