13-06-2023, 13:44
Misfit kupił Yojimbo i nagle pojawiły się screeny - ciekawe...
|
Remastery
|
|
13-06-2023, 13:58
No ja do sieci nie wrzucałem ![]() W ruchu jeszcze większa różnica - poprawiona stabilizacja, zabrudzenia, prawilne ziarno, itd. Spoiler - w "Niebo i piekło" dotychczasowy Criterion zostanie totalnie "ośmieszony". A w Kagemusha będą narzekania na kolorki, tym bardziej jeśli w capsie nie zrobią konwersji z Rec.2020 do 709.
Deklasacja. Ale szkoda, że w Sanjuro nie ma porównania do wydań europejskich w transferach od Toho, bo te są sporo lepsze od Criteriona - z tym jednak zastrzeżeniem, że w tych europejskich BD skopany jest poziom dynamiki, co jednak można sobie łatwo odkręcić i wtedy jest w miarę ok. EDIT: PS. Skan BDInfo "Firmy". Kod: Disc Title: The FirmNie chcę być złym prorokiem, ale wyczuwam kolejny problematyczny tytuł dla trybu HDR10 od Paramount.
15-06-2023, 12:54
Jest i Firma - prawdę mówiąc spodziewałem się większej rewolucji, zwłaszcza, że blu wygląda w ruchu biednie.
15-06-2023, 13:20
Dla mnie spoko, ale tak jak podejrzewałem na części kadrów jest "streamingowa" kompresja obrazu (widać to ładnie na jasnych, jednolitych obszarach), więc już się boję jak będzie się miała sytuacja w ruchu. Ciekawym na ile tutaj DV pomoże. Dla pewności chciałbym wydanie z dołączonym zremasterowanym BD, ale nie wiem czy gdzieś coś takiego dostaniemy... Niestety Paramount z roku na rok coraz bardziej ma wywalone na kompresję obrazu na UHD BD.
20-06-2023, 11:48
(31-03-2023, 15:19)misfit napisał(a): Le Mépris / Contempt (1963) był jednym z wielu tytułów od StudioCanal zapowiedzianych na ten rok, a dziś we Francji wyskoczył pre-order. Wychodzi 13 czerwca. Czytałem opinie, że kolorki są spoko, ale kodowanie jest kiepskie. "Wyliczanka" obejrzana i tutaj pełna satysfakcja, teraz mogę napisać że obejrzałem ten film po raz pierwszy, bo wcześniejsze wydania to kompletne nieporozumienie.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
30-06-2023, 17:40
We wrześniu spełni się moje marzenie i dostanę "Jak utopić doktora Mraczka" (1974) na BD: około 06-09-2023 ![]() Będą też inne filmy: ![]() ![]() Tak przy okazji mają oczywiście zapowiedź "Asteroid City" ![]() A my leżymy
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
I pojawiła się Kagemusha na caps-a-holicu. Jeśli zastanawiacie się WTF z tymi kolorkami, to są one zrobione w przestrzeni kolorów Rec.2020 - nie wiem jak tego można było nie zauważyć, że player nie zrobił im konwersji do Rec.709 ![]() EDIT: Po lewej caps, a po prawej screeny po konwersji do Rec.709: I jeszcze taki kadr obrazujący poziom przepaleń. Po lewej - remaster japoński, środek - edycja europejska, po prawej - Criterion.
05-07-2023, 14:00
Informacyjnie: trylogia Naked Gun dostała na itunes wersje 4K Dolby Vision.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |