(04-12-2015, 14:14)Ula87 napisał(a): [quote='Gieferg' pid='12920' dateline='1449223136']
To jedyna broń użytkowników.
Po pierwsze- skąd pomysł, że użytkownikom potrzebna jest "broń" ?
Po drugie - można zgłaszać nieodpowiednie posty.
Cytat: Tylko w ten sposób możemy się nawzajem oceniać i ewentualnie wyrażać dezaprobatę
Nie widzę potrzeby by się nawzajem oceniać, przynajmniej nie w taki sposób. O ile punkt pozytywny jest równoznaczny z "zgadzam się z tym" albo "dziękuję" (i w sumie się przydaje, bo postów o takiej treści faktycznie nie ma co pisać) to już w przypadku gdy się z czymś nie zgadzamy, albo się nie podoba, pasowałoby o tym normalnie napisać, czy to w poście, czy na PW do danej osoby, czy w końcu, jeśli problem jest poważniejszt a inne sposoby nie odnoszą skutku, zgłosić sprawę administracji.
Cytat:A czasami, danie podczas burzliwej dyskusji negatywa powoduje, że użytkownik schodzi z tonu i łagodnieje.Nie wiem, może, na mnie to działa jak płachta na byka i kilka osób mam na "czarnej liście" właśnie dlatego, że zamiast wyrazić swoje zdanie i dyskutować o problemie, przywalili negatywa i otrzepali ręce.
Cytat:Usuwanie takiej możliwości, w mojej ocenie, będzie prowadziło do albo nadmiernego ingerowania administratora w treści na forum,Nie wydaje mi się. Na starym forum tego nie było, administrator za bardzo ne ingerował (mówię o czasach kiedy w ogóle był tam administrator), potrzeba było naprawdę zdecydowanego nacisku ze strony użytkowników, żeby podjął jakieś bardziej zdecydowane kroki. Tu mamy co prawda innego admina, ale nie wydaje mi się, żeby miał takie zapędy, by jakoś zbyt mocno ingerować w treści. To już bardziej ja takie miewam, ale zrezygnowałem z moderacji, więc z tym nie będzie problemu.
Cytat: albo do słownych bijatych, które będą toczyć się bez końcaNo to poczekajmy i się przekonajmy. Jak dla mnie negatyw nic w takich sytuacjach nie daje, ewentualnie może zaostrzyć sprawę i sprawić, że ludzie będą na siebie krzywo patrzeć.
Cytat: to pozytywy też powinny być zlikwidowane, bo w innym wypadku ten system nie ma najmniejszego sensu.
Nie widzę związku. Pozytywy to forma podziękowania za pomoc/uznania, nie piętnowania. Nie niosą ze sobą żadnych negatywnych skutków. Nie widzę powodu by je likwidować.
Cytat: wolałabym, żeby na tym forum, nie funkcjonowała polityka, która jest obecna na wspomnianym już Facebooku.Gdyby dali na Facebooku opcję "nie lubię" to klikałabyś to np pod zdjęciami znajomych? Przypuszczam że nie, bo w ten sposób szybko znajomych można stracić, czemu więc chcesz czegoś takiego na forum?