29-11-2019, 14:15
Zakup waluty przebiega tak jak wcześniej czyli kupujesz bezpośrednio z konta PLN na wybrane konto walutowe. Do karty wielowalutowej z tego co pamiętam można mieć podpiętych 15 kont walutowych ale sam oprócz tych podstawowych USD/EUR/GBP dopiero teraz założyłem AUD i pewnie kiedyś może powstać potrzeba założenia CZK więc o limit się nie martwię
.
Co do zapewnienia wystarczającej kwoty w odpowiedniej walucie to zawsze po przeliczeniu kwoty z przesyłką w sklepie a przed zatwierdzeniem zakupu wchodzę na konto i sprawdzam czy mam odpowiednie środki więc mam nadzieję, że żadne nieprzyjemności mnie nie spotkają. Przy karcie wielowalutowej jest to nawet łatwiejsze ponieważ wystarczy zadbać dokładnie o taką kwotę jak widzisz w sklepie. Dawniej jeżeli robiłeś zakupy w innej walucie niż posiadałeś karty sam musiałeś zrobić symulację ile wyniesie przewalutowanie na USD i dla pewności trochę więcej USD zakupić.
.Co do zapewnienia wystarczającej kwoty w odpowiedniej walucie to zawsze po przeliczeniu kwoty z przesyłką w sklepie a przed zatwierdzeniem zakupu wchodzę na konto i sprawdzam czy mam odpowiednie środki więc mam nadzieję, że żadne nieprzyjemności mnie nie spotkają. Przy karcie wielowalutowej jest to nawet łatwiejsze ponieważ wystarczy zadbać dokładnie o taką kwotę jak widzisz w sklepie. Dawniej jeżeli robiłeś zakupy w innej walucie niż posiadałeś karty sam musiałeś zrobić symulację ile wyniesie przewalutowanie na USD i dla pewności trochę więcej USD zakupić.