09-10-2023, 20:27
Yh.. czyli tak jak myślałem lepiej dedykowane pomieszczenie.. ;/ Szczerze to miałem cichą nadzieję, że powiecie, że salon jest spoko i wg przesadzam ;D
Problem w tym, że cały budynek może mieć wymiary max 8x11 więc upchanie wszystkiego będzie niezłym wyzwaniem nie chce robić salki, która będzie miała podobne wymiary do mojego aktualnego zaadaptowanego salonu bo obawiam się, że nie odczuje progresu bo salka na zdjęciu ma 4,45x3,99m, a ja mam aktualnie 2,5x3m więc średnio z tym progresem bym powiedział..
Ale z drugiej strony nawet taka mała ale dedykowana z plakatami na ścianach i półkami na filmy.... bosh na samą myśl mam ciary !
Tak się zastanawiam, czy chce budować dom żeby mieć dom.. czy żeby mieć fajne miejsce do oglądania filmów..
- Nad piwnicą myślałem od samego początku ale mam idealnie równą działkę i tak trochę nie bardzo kalkuluje mi się wrzucanie w ziemie 70-100k zł dla salki ;/ będę człapał własnymi siłami bez kredytu. (przynajmniej na początku)
- Poddasze również było na celowniku ale no żywcem nie ma gdzie wcisnąć salki.
Moglibyście polecić jakieś wymiary do salki ? Strzelam takie 6x4,5m było by już super ale może ktoś ma np. salkę 4x5m lub inne wymiary i mógłby coś polecić albo podrzucić jakieś foteczki jak to wygląda? Wszelkie opinie inspiracje mile widziane!
Ps. Filmy zarówno dla mnie jak i dla drugiej połowy stanowią ważny aspekt relaksu do tego stopnia, że narzeczona (pisarka która ma już za sobą debiut i wydaje kolejne książki) stwierdziła, że ona może pisać na lapku w salonie czy sypialni i możemy z biura/biblioteczki zrobić salkę jeśli tylko będzie się dało.
Więc z całą pewnością nie będzie to zbędny gadżet.
Problem w tym, że cały budynek może mieć wymiary max 8x11 więc upchanie wszystkiego będzie niezłym wyzwaniem nie chce robić salki, która będzie miała podobne wymiary do mojego aktualnego zaadaptowanego salonu bo obawiam się, że nie odczuje progresu bo salka na zdjęciu ma 4,45x3,99m, a ja mam aktualnie 2,5x3m więc średnio z tym progresem bym powiedział..
Ale z drugiej strony nawet taka mała ale dedykowana z plakatami na ścianach i półkami na filmy.... bosh na samą myśl mam ciary !
Tak się zastanawiam, czy chce budować dom żeby mieć dom.. czy żeby mieć fajne miejsce do oglądania filmów.. - Nad piwnicą myślałem od samego początku ale mam idealnie równą działkę i tak trochę nie bardzo kalkuluje mi się wrzucanie w ziemie 70-100k zł dla salki ;/ będę człapał własnymi siłami bez kredytu. (przynajmniej na początku)
- Poddasze również było na celowniku ale no żywcem nie ma gdzie wcisnąć salki.
Moglibyście polecić jakieś wymiary do salki ? Strzelam takie 6x4,5m było by już super ale może ktoś ma np. salkę 4x5m lub inne wymiary i mógłby coś polecić albo podrzucić jakieś foteczki jak to wygląda? Wszelkie opinie inspiracje mile widziane!
Ps. Filmy zarówno dla mnie jak i dla drugiej połowy stanowią ważny aspekt relaksu do tego stopnia, że narzeczona (pisarka która ma już za sobą debiut i wydaje kolejne książki) stwierdziła, że ona może pisać na lapku w salonie czy sypialni i możemy z biura/biblioteczki zrobić salkę jeśli tylko będzie się dało.
Więc z całą pewnością nie będzie to zbędny gadżet.
„Pewna śmierć. Nikłe szanse powodzenia. Na co czekamy?”
Władca Pierścieni: Powrót Króla (2003 r.)
LG 65SM8600
Projektor Sony VPL HW55ES
Panasonic ub 820, Zidoo Z9X
Marantz 6015, Dali Opticon 6/1/v, Dali Phantom E-50, Rel 1205
Władca Pierścieni: Powrót Króla (2003 r.)
LG 65SM8600
Projektor Sony VPL HW55ES
Panasonic ub 820, Zidoo Z9X
Marantz 6015, Dali Opticon 6/1/v, Dali Phantom E-50, Rel 1205