Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Sebas - archiwum

Strony (19): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Sebas - archiwum
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

11-09-2023, 10:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2023, 10:34 przez ILSA FAUST.)
(10-09-2023, 21:13)HAL 9000 napisał(a):  Sprawdzam teraz co to jest "Shadow in the Cloud"

Mam wydanie 4K w niemieckim DIGIBOOKU - nie lubię tych digibooków niemieckich ale okładka w stylu RETRO rekompensuje wszystko, sam film to perełka...pojechany na maksa...nie przepadam za gremlinami z lat 80 tych...więc na pólce nie ma...ale dla beki "Shadow in the Cloud" na półce stoi w kategorii kino wojenne, tuż obok dunkierki czy midway...

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,509
Reputacja: 130

11-09-2023, 12:25
(11-09-2023, 09:08)fire_caves napisał(a):  po konieczność zabezpieczania ich przed porysowaniem na półce
To raczej przesąd. Nie wyciągasz przecież każdego pudełka codziennie. Dodatkowo, pudełka ustawiam z pewnym luzem pomiędzy nimi (nic na wcisk) i z uwagi na to, że mam to poukładane gatunkami i potem alfabetycznie w ramach gatunku, zwykłe amaraye mieszają się z blaszakami wiec nic się specjalnie nie porysuje. Dodatkowo, to tylko błyszczące steelbooki/FuturPaki są podatne na zarysowania. Matowe raczej nie...

(11-09-2023, 09:08)fire_caves napisał(a):  począwszy od strachu w dostawie, czy nie przyjdzie zósemkowany
Zdarza się... Wtedy robisz zwrot, dostajesz solidną zniżkę albo dostajesz nowy, a ten uszkodzony sprzedajesz po taniości na olx. Zaraz tak zrobię z Black Hawk Down... Jak zbilansujesz koszty, to w sumie za ten steelbook zapłacisz realnie mniej lub porównywalnie jak za amaraya...

(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a):  Update na bogato,
Dzieki.

(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a):  Mam wrażenie jakbyś w kółko kupował te same filmy, tylko dla innych puszek. Znowu Indiana Jonesy, znowu Jurassic Parki, itd
Przy 500 wydaniach może się trafić na zdjęciu jakiś film ponownie, zwłaszcza jak się nie robi zdjęć na bieżąco. Sorry...
Indiany miałem 4 części w pojedynczym steelbooku na BD, a teraz mam osobno na UHD, więc to upgrade do UHD przede wszystkim. Steelbook BD z racji uszkodzenia kosztował mnie zero złotych. Parki Jurajskie również wymieniłem na UHD. Steelbooki BD sprzedane.

Brakujące Epizody 8 i 9 Gwiezdnych Wojen kupiłem, bo były w okazyjnej cenie 12euro za sztukę. 30euro bym już nie dał, a tyle kosztowały w momencie premiery. A tak mam komplet SW w steelbookach, w UHD. Ty też zdaje się masz wszystkie Batmany, nawet te które mniej lubisz. Fakt, mam niektóre filmy podwójne, a nawet potrójne, czy poczwórne, ale nie powiedziałbym, że w kółko kupuje te same filmy. Przykładowo, nie ma teraz możliwość kupić Ready Player One BD+3D+UHD w jednym pudełku. Jak chcesz PL na wszystkich płytach (a jest taka możliwość), to musisz kupić dwa wydania. Wymieniłem Super 8 z steelbooka BD na steelbook UHD, więc to upgrade. Podobnie Ex Machina, Lawrence of Arabia, Bridge over River Kwai, Black Hawk Down, 48hrs i inne. Weszło UHD to BD posprzedawałem, tak jak kiedyś DVD, przy zmianie na BD. Był amaray, a teraz jest ładny steelbook w dobrej cenie, to też wymieniam. Teraz przykładowo planuje zamianę Meg (ze Stathamem) na steelbook, bo te co były w momencie premiery były zwyczajnie brzydkie. Wyjątkiem są SW, czy inne filmy serie do których mam szczególny sentyment, gdzie mam UHD, BD, DVD czy nawet VHS.

Zresztą, Filmoskop, w przeciwieństwie do tego wątku, mam znacznie częściej aktualizowany, więc można sobie sprawdzić, czy są to w kółko te same filmy.

(11-09-2023, 10:29)Juby napisał(a):  Wrzuć fotkę tego Billy'ego, jak upchałeś na nim +500 wydań.
No nie wiem.. A jak się okaże, że źle poustawiane, czy kolor szafki nie ten (jest biała, a Ty zdaje się nie lubisz tego koloru...) Wink  Smile

@wiles, fire_caves, HAL dzięki za dobre słowo.

(11-09-2023, 10:32)ILSA FAUST napisał(a):  Mam wydanie 4K w niemieckim DIGIBOOKU - nie lubię tych digibooków niemieckich ale okładka w stylu RETRO rekompensuje wszystko
Potwierdzam, wygląda świetnie. Ja odpuściłem, bo było jednak trochę za drogo jak dla mnie. Zwykłe UHD kupiłem po 13euro.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,620
Reputacja: 117

11-09-2023, 13:05
(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  fire_caves napisał(a):  
po konieczność zabezpieczania ich przed porysowaniem na półce
To raczej przesąd. Nie wyciągasz przecież każdego pudełka codziennie.
Czasem wystarczy jeden raz...

(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  fire_caves napisał(a):  
począwszy od strachu w dostawie, czy nie przyjdzie zósemkowany
Zdarza się... Wtedy robisz zwrot,
Niby tak, oprócz sytuacji, gdy sklep już nie ma filmu, albo tak jak ostatni mi Amazon odpisał - mogę zwrócić film i kupić, ale w aktualnie obowiązującej, wyższej cenie. Trochę za dużo niepewności - to nie na moje nerwy.

(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  Juby napisał(a):  
Wrzuć fotkę tego Billy'ego, jak upchałeś na nim +500 wydań.
No nie wiem.. A jak się okaże, że źle poustawiane, czy kolor szafki nie ten (jest biała, a Ty zdaje się nie lubisz tego koloru...)   
Dobrze wiemy, że Billy jest za głęboki i albo będziesz miał filmy dosunięte do pleców szafki (bez sensu) albo przysunięte do krawędzi (mnóstwo zmarnowanego miejsca za nimi). Skoro i tak będzie źle to możesz śmiało wrzucać fotki Wink

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

11-09-2023, 13:20
(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  To raczej przesąd. Nie wyciągasz przecież każdego pudełka codziennie. Dodatkowo, pudełka ustawiam z pewnym luzem pomiędzy nimi (nic na wcisk) i z uwagi na to, że mam to poukładane gatunkami i potem alfabetycznie w ramach gatunku, zwykłe amaraye mieszają się z blaszakami wiec nic się specjalnie nie porysuje. Dodatkowo, to tylko błyszczące steelbooki/FuturPaki są podatne na zarysowania. Matowe raczej nie...
Mam malutkie doświadczenie ze steelbookami - bo jak już wspomniałem unikam ich jak ognia - ale wszystkie które miałem/ posiadam rysowały się choćbym dbał o nie jak o własne dziecko (np. mam polskie wydanie Terminatora, na którym pojawiły się czarne plamki). Dlatego wolę zwykłe plastikowe pudełka, a najlepsze są digibooki (nie rysują się, nie łamią, zawierają dodatkowo książeczkę w środku), które niestety prawie się nie trafiają (chyba że na DVD, ale tych od lat nie kupuję).

(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  Brakujące Epizody 8 i 9 Gwiezdnych Wojen kupiłem, bo były w okazyjnej cenie 12euro za sztukę. 30euro bym już nie dał
Jak film mi się nie podobał to nawet 1 euro to o 1 euro za dużo.

(11-09-2023, 12:25)sebas napisał(a):  Ty też zdaje się masz wszystkie Batmany, nawet te które mniej lubisz.
Nie lubię tylko jednego filmu z Batmanem (BvS), ale kosztował mnie 1 grosz, więc dla Cavilla wziąłem Smile Ale już w przypadku Terminatora skończyłem kupowanie na Salvation, bo dwie kolejne części uważam za profanację serii.

A co do reszty - tak myślałem, że większość to upgrade z DVD na BD, lub z BD na UHD. Sam też zacząłem powoli wymieniać resztki DVD na BD/UHD, ale na forum pochwalę się pewnie jak skończę, pod koniec roku.

Biała okleina to najbrzydsza okleina, ale na zdjęciu z twoim regałem skupiłbym się na zawartości. Na twój filmoskop zerknę.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 239
Reputacja: 27

11-09-2023, 18:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2023, 19:03 przez Redrum.)
(11-09-2023, 13:05)fire_caves napisał(a):     sebas Wrote:  
   Juby napisał(a):  
   Wrzuć fotkę tego Billy'ego, jak upchałeś na nim +500 wydań.
   No nie wiem.. A jak się okaże, że źle poustawiane, czy kolor szafki nie ten (jest biała, a Ty zdaje się nie lubisz tego koloru...)  

Dobrze wiemy, że Billy jest za głęboki i albo będziesz miał filmy dosunięte do pleców szafki (bez sensu) albo przysunięte do krawędzi (mnóstwo zmarnowanego miejsca za nimi). Skoro i tak będzie źle to możesz śmiało wrzucać fotki Wink

Oj tam. Tak wygląda mój Billy z 1000+ wydań:
[Obrazek: 20230911-181947.jpg]

Nie doszukujcie się tam, żadnej logiki i estetyki. Filmy ustawione w dwóch rzędach. Z tyłu "dosunięte do pleców szafki", z przodu "przysunięte do krawędzi". To naprawdę pojemny regał Big Grin

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 758
Reputacja: 25

11-09-2023, 18:50
Moje Billy mają jeszcze opcjonalną nadstawkę która dodaje jeden rząd na górze i też mam poukładane w 2-óch ciągach na każdym poziomie.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,571
Reputacja: 98

11-09-2023, 22:49
(11-09-2023, 10:32)ILSA FAUST napisał(a):  okładka w stylu RETRO rekompensuje wszystko

[Obrazek: 712p3e6P3PL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg]

Super wygląda i dłuższą chwilę się zastanawiałem co brać, jednak podobnie jak sebas wybrałem wersję ekonomiczną, zważywszy na to że połowę taniej, a przecież filmu jeszcze nie znam  Tongue

Na upartego można dorobić i podmienić własną na bazie tej grafiki  Tongue

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

12-09-2023, 09:21
(11-09-2023, 22:49)HAL 9000 napisał(a):  uper wygląda i dłuższą chwilę się zastanawiałem co brać, jednak podobnie jak sebas wybrałem wersję ekonomiczną, zważywszy na to że połowę taniej, a przecież filmu jeszcze nie znam  

Na upartego można dorobić i podmienić własną na bazie tej grafiki  

Brałem ten film w okolicach pre-order kilka pozycji (maj 2021) i wtedy nie było jeszcze zwyklaka 4KUHD w ofercie tylko Mediabook a skoro film był (i nadal jest) kozacki to się nie wahałem jak zobaczyłem te retro wdzięki...
Sam booklet tez zawiera fotki...narobiliście mi smaka - chyba czas na powtórkę Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,335
Reputacja: 150

12-09-2023, 11:53
(11-09-2023, 18:00)Redrum napisał(a):  Tak wygląda mój Billy z 1000+ wydań

Widzę polską serię wydawniczą - masz wszystkie tytuły? No i co tam leży bokiem na samej górze?

Odpowiedz
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 239
Reputacja: 27

12-09-2023, 14:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-09-2023, 14:54 przez Redrum.)
(12-09-2023, 11:53)Mefisto napisał(a):  Widzę polską serię wydawniczą - masz wszystkie tytuły? No i co tam leży bokiem na samej górze?

Nie chcę zaśmiecać wątku Sebasa. Chciałem tylko pokazać "potęgę" regału Billy.
Te białe to Premium collection Warnera - nie wszystkie, a kolorowe to komplet filmów Wajdy.
Na górze to czarne to "Ojciec chrzestny" - kolekcjonerka https://filmozercy.com/filmoskop/edition/22604902, wyżej Henry i Event Horizon.

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 11 12 13 14 15 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku