Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 336 337 338 339 340 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

#3,371
24-05-2023, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2023, 15:42 przez Gieferg.)
FedEx to jakieś słabe jaja.

Najpierw w trackingu pokazują czas dostarczenia przesyłki - akurat godziny które mi nie pasują, bo nikogo nie ma w domu, ale w opcjach jest mozliwość dostarczenia do punktu odbioru których jest kilka w okolicy, więc zaznaczam, żeby tak zrobili. Wczoraj w trackingu widzę że jest "out for delivery", a dzisiaj już "delayed" i do tego "shipment refused by recipient" (WTF?), piszę do nich, żeby się dowiedzieć, co jest grane, bo niczego nie odmawiałem - ani nikt sie nie pojawił, ani nie było żadnej informacji, że paczka jest w punkcie - babka mi odpisuje, że wysyłający zażądał zwrotu. Piszę więc pytanie do wysyłającego o co chodzi, a ten na to, że Fedex mu powiedział, że odmówiłem odebrania paczki więc w tej sytuacji im powiedział, żeby odesłali.

WTF is this shit?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline NWWStation
Użytkownik
Liczba postów: 195
Reputacja: 5

#3,372
31-05-2023, 22:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2023, 22:02 przez NWWStation.)
FedEX to najgorsza firma kurierska, jaką widziałem. Serio, a sprawdzałem naprawdę sporo. Zawsze jakieś dziwne problemy, a system rozliczania przez nich paczek woła o pomstę do nieba. Drogo jak nigdzie za tę usługę. Używam tylko wtedy, gdy nie ma innej opcji i gdy coś naprawdę chcę.

Pytanko mam, bo coś szukam i znaleźć nie mogę informacji. jak wygląda sytuacja z zakupami od Eureki? Myślę tu o VAT za przesyłkę. Płace od razu czy odliczają UK? A może ślą jak jest i mam być gotowy na pełną pulę? Tongue

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,373
01-06-2023, 12:04
UPS to jakiś żart. Zero kontaktu z żywym człowiekiem - czy to przez czat, czy przez telefon. A paczkę niby próbowano doręczyć (aha). I do tego to cudo:

To jest numer UPS Mail Innovations. W przypadku tej usługi firma UPS przekazuje paczkę do lokalnego urzędu pocztowego w celu dokonania doręczenia. (...)
Nasi konsultanci nie mogą rozpocząć poszukiwania paczki, doręczonej przez urząd pocztowy.

Czyli nie mogę nic zrobić względem niczego, paczka jest lecz niewiadomo gdzie i generalnie bujaj się pan xD

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,374
01-06-2023, 13:58
Potwierdzam, UPS to tragedia. Za każdym razem mam z nimi problem.
Pracuję głównie na home office, więc w dniu doręczenia przesyłki czekam w domu na kuriera. Monitoruję tracking i zawsze nagle pojawia się status, że kurier nikogo nie zastał i zostawił przesyłkę w punkcie odbioru kilka ulic dalej.
Wtedy dzwonię na infolinię - nigdy nie miałem problemu, żeby połączyć się z człowiekiem - i robię awanturę - że kurier kłamie, że zapłaciłem za doręczenie do domu, a nie do punktu odbioru, itp.
Po paru godzinach, najdalej następnego dnia, kurier przynosi mi przesyłkę do domu.

Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik
Liczba postów: 119
Reputacja: 9

#3,375
01-06-2023, 15:05
Dla mnie czekanie z nadzieją że kurier dostarczy mi to do domu, to już za dużo stresu i nerwów. Po kilku przygodach, dla świętego spokoju sam zacząłem sam przekierowywać paczki do najbliższych punktów odbioru. Tylko trzeba się wbić w to okno pomiędzy przybyciem paczki do Polski, a wydaniem jej kurierowi.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#3,376
01-06-2023, 16:23
Cytat:Po kilku przygodach, dla świętego spokoju sam zacząłem sam przekierowywać paczki do najbliższych punktów odbioru.
Też próbowałem, ale Fedex wiedział lepiej Tongue

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,534
Reputacja: 707

#3,377
01-06-2023, 16:32
Nie wiem co wy macie z tymi kurierami... u mnie brak nieprzyjemnych akcji, czy to z UPS, DHL, DPD, PP - ten ostatni zwykle przyjeżdża do mnie najwcześniej. Jedynie combo sklepik fnac.com + DPD powoduje u mnie często jajca w postaci tego, że kurier nie bierze przesyłki do mnie bo coś mu tam brakuje w papierach - i przez to może sobie ona przeleżeć w bazie w moim mieście tydzień, a czasami i więcej.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,378
01-06-2023, 16:37
OK, muszę przeprosić UPS i zjebać od góry do dołu WOWHD. Okazało się, że UPS to tylko monitoruje, a dostarcza poczta polska. Ale poczta polska nie mogła dostarczyć, bo na etykecie było wszystko prócz adresu - dramat. Dramat o tyle większy, że w środku paczki znalazłem naklejki do potencjalnego zwrotu z... moim adresem xD Tyle dobrze, że był ten tracking, to zdołałem namierzyć pocztę i przechwycić paczkę zanim poszła do zwrotu. Ale chyba już tam zamawiał nie będę, bo to jakieś jaja.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

#3,379
01-06-2023, 16:43
Cytat:Tyle dobrze, że był ten tracking, to zdołałem namierzyć pocztę i przechwycić paczkę zanim poszła do zwrotu.

Tak samo się zakończyła akcja o której wspominałem parę postów wcześniej. W końcu dostarczyli, ale jakby nie to, że sprawdzałem tracking dzień w dzień i zaczałem do nich pisać, to by pojechało z powrotem.

Odpowiedz
Offline NWWStation
Użytkownik
Liczba postów: 195
Reputacja: 5

#3,380
04-06-2023, 21:07
Ponawiam pytanie...
Bo coś szukam i znaleźć nie mogę informacji. jak wygląda sytuacja z zakupami od Eureki? Myślę tu o VAT za przesyłkę. Płace od razu czy odliczają UK? A może ślą jak jest i mam być gotowy na pełną pulę?

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 336 337 338 339 340 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku