Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 353 354 355 356 357 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 9

#3,541
04-12-2023, 20:15
Mi dzisiaj wysłali Hakera. Kurier PP. Zapewne w piątek już będzie. Jeżeli chodzi o Miami Vice od 88Films ja również czekam na wysyłkę.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,542
05-12-2023, 17:47
Czy poczta polska może być jeszcze bardziej zj*bana?

Drugi dzień z rzędu dostaję powiadomienie mailem i smsem, że moja paczka będzie dzisiaj dostarczona, i drugi dzień z rzędu w śledzeniu widzę, że status "W doręczeniu" z godziny porannej zmienia się na popołudniowy a kolor z niebieskiego na czerwony.

W domu ktoś jest, więc to nie tak, że nikogo nie zastali. Awiza brak. Przekierować się oczywiście nie da, bo przecież mamy zaledwie 2023 rok, a ich paczkomat który mam w poczcie tuż obok swojego bloku jest tylko dekoracją.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline worost
Użytkownik
Liczba postów: 50
Reputacja: 6

#3,543
05-12-2023, 19:45
Do mnie listonosz z PP przychodzi raz na ruski rok. Na pocz. grudnia dostałem paczkę listów, najstarszy z połowy października. Na 17 stanowisk listonoszy, obsadzonych 5. Awizo już dawno nikt nie nosi. Staram się nie dokładać im pracy, jak tylko mogę to korzystam z usług innych firm. Ale czasem nie mam wpływu.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,544
05-12-2023, 20:15
Też nie chciałbym dokładać im pracy (i sobie nerwów), no ale niestety amazon nie oferuje wyboru przewoźnika przy składaniu zamówienia :/

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,545
06-12-2023, 08:41
Niedawno kupiłem na Rarewaves 5 filmów - i to jedno zamówienie podzielili na... 4 przesyłki. Nie miałbym z tym większego problemu, gdyby nie fakt, że za każdą paczkę PP kasuje 8,50. I tak pierwotny koszt wysyłki został potrojony.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

#3,546
06-12-2023, 09:33
(06-12-2023, 09:19)kulcikriu napisał(a):  Zamawiał ktoś może na polskim amazonie z Newtownvideo_EU? Bez wysyłki amazona. Trzeba raczej doliczyć cło, bo to US?

Zamawiałem kilkanaście razy u nich przez Amazon PL, mają filmy w magazynach w Niemczech, czasami wysyłają ze stanów, czasami mają ceny lekko wyżej od Amazon USA czasami jak coś im zalega na magazynie w Niemczech to można wyrwać film naprawdę w dobrej cenie. Pobierają ryczałtowy koszt przesyłki nie pamiętam czy 24,99 czy 29,99 od filmu. Nie łączą kosztów wysyłki - bynajmniej nie robili tego wcześniej, bo filmy lecą z różnych magazynów bezpośrednio do Ciebie. Niestety towar dostarcza PP i często gęsto dolicza 8,50 przy większych kwotach VAT. Ale jako konsument kupując na Amazon PL a nie na Amazon USA masz pełne prawo do zwrotu od nich kosztów VAT oraz haraczu. Tylko musisz mieć takie drukowane potwierdzenia z okienka na poczcie. Nadrobiłem u nich naprawdę kilkanaście unikalnych pozycji z wantlisty, potem na poczcie ogarnąłem kwity i grzecznie wszystko mi zwrócili na kartę kredytową - a było łącznie z 20 tych przesyłek w ciągu kilku miesięcy.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

#3,547
06-12-2023, 09:40
Pisałeś o zwrot bezpośrednio do Newtownvideo_EU? dzięki, pozbyłem się postu, bo stwierdziłem, że może jednak głupie pytanie zadałemSmile

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,548
06-12-2023, 10:11
Ktoś kojarzy taki sklep "EV Asset", który sprzedaje przez Amazona (PL w tym wypadku)? Tj. sprzedaż i wysyłka jest realizowana przez nich.
Adres siedziby wskazuje Francję, pytanie, czy faktycznie wysyłają z Francji i czy mają francuskie wydania?
Ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

#3,549
06-12-2023, 10:29
(06-12-2023, 09:40)kulcikriu napisał(a):  Pisałeś o zwrot bezpośrednio do Newtownvideo_EU? dzięki, pozbyłem się postu, bo stwierdziłem, że może jednak głupie pytanie zadałemSmile

nie ma głupich pytań, są tylko mądre odpowiedzi Smile

Tak, każdy film to osobne zamówienie - i tak nie robią wspólnych wysyłek i nie łączą kosztów - pisałem do nich.
potem w systemie po otrzymaniu przesyłki piszesz wiadomość o zwrot załączając skany kwitów z poczty podpięte pod "ścieżkę audytu" do danego zamówienia - piszesz normalnie po polsku - jesteś klientem polskiego sklepu
oni ci odpowiadać jak Kali zjeść krowa z translatora ale kasę ty otrzymać z powrotem na kartę kredytową
ta sama sytuacja i procedura jest z M & L Polska - podobnie działają ale mają więcej pozycji na magazynach w DE i mają lepszą politykę combine shippment - płacisz 24,99 za pierwszą przesyłkę oraz 9,99 za każdą kolejny film w jednym zamówieniu.

czasami ten sam film jest tu i tu - jeśli cena jest podobna i wahasz się to wybieraj zawsze M & L Polska- sprawniej i szybciej u nich

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

#3,550
06-12-2023, 12:46
dzięki za poradęSmile

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 353 354 355 356 357 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku