Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 371 372 373 374 375 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Redrum
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 237
Reputacja: 27

#3,721
29-08-2024, 15:14
Nie. Przebolałem stratę. I czasowo się na nich obraziłem. Wróciłem bo Arrow się obraziło na Amazon.
Ostatnią paczką zaplusowali. Czekam na następne.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,722
30-08-2024, 17:26
I cyk, 11 niedostarczona paczka Inpostu. Ręce opadają. Niestety wygląda na to, że Amazon ma docelowo ustawioną taką dostawę.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,723
31-08-2024, 12:02
Nie jest to normalne. Te wszystkie zaginione przesyłki to zakupy z amazon.pl?

A ze zwykłymi zakupami z jakiegokolwiek innego miejsca u nas nie masz z inpostem problemów?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,724
31-08-2024, 12:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2024, 12:20 przez Ash-9001.)
Kurier sobie kolekcję tworzy? Wink 11 niedostarczonych paczek to jest totalne przegięcie. Zawiadom centralę InPostu.

Kurier InPostu który pracuje na moim rejonie jest wyjątkowo ogarnięty. Dzwoni wcześniej, jak coś to się dogadasz z nim, że do skrzynki na listy wrzuci. Odpukać na razie nie ma żadnych problemów.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,725
31-08-2024, 15:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2024, 15:30 przez Mefisto.)
(31-08-2024, 12:02)Mierzwiak napisał(a):  Nie jest to normalne.

No szit.

Cytat:Te wszystkie zaginione przesyłki to zakupy z amazon.pl?

Z amazonu ogólnie, różne oddziały. A najgorsze jest to, że po spędzeniu kilku godzin z ich pomocą kolejne 3 przesyłki znowu wysłali mi inpostem xD Zamienniki ślą już innymi drogami, ale taka zabawa przestaje się opłacać, a przez to każde kolejne zamówienie staje pod znakiem zapytania.

Cytat:A ze zwykłymi zakupami z jakiegokolwiek innego miejsca u nas nie masz z inpostem problemów?

Nie korzystam z inpostu poza okazjonalnymi paczkomatami (i te działają bez zarzutu) - Amazon to wyjątek, odkąd zrezygnowali z DHL i DPD (inna sprawa, że oni tam wysyłają chyba każdym możliwym kurierem, jedynie inpost wydaje się docelowym wyborem dla naszego bida kraju) i do tej pory nie było problemów. Ostatnią paczkę otrzymałem pod koniec lipca i od tamtej pory jest cyrk. Więc albo robotę tam dostał ktoś, kto mnie nie lubi (tu lista jest dość długa, nawet ślepy lis się łapie Big Grin), albo zaczęli zatrudniać "migrant workers" albo ktoś se leci w kulki.

(31-08-2024, 12:20)Ash-9001 napisał(a):  Dzwoni wcześniej

No właśnie problem polega na tym, że z ich strony nie ma żadnego kontaktu ze mną. Ba! Tracking jest niedostępny nawet na ich stronie, więc gdyby nie inne serwisy, to bym tak sobie czekał bezwiednie jak na Godota.

(31-08-2024, 12:20)Ash-9001 napisał(a):  Zawiadom centralę InPostu.

Centrala Inpostu to jest niestety żart, bo to jest taki odpowiednik infolinii Amazonu, tylko zamiast Ahmedów ledwo klecących po angielsku wciąż mamy Julki i Januszy, acz z równie ograniczoną wiedzą, która ogranicza się do tego, co im system wyświetli. Żeby było śmieszniej, to do biura mam rzut beretem, ale... nie można się tam dostać bez umówienia spotkania; umówić spotkania też nie można, bo do biura nie ma kontaktu, a i nikt ci go nie poda, zresztą "biuro nie jest od tego". Można jedynie złożyć reklamację, co też zrobiłem, ale oczywiście została odrzucona, bo inpost nie poczuwa się do winy. Więc tak sobie odbijam piłeczkę z działem reklamacji od tygodnia. Na wszelki wypadek, jakby ktoś miał podobny problem, to przeklejam ich odpowiedź:

analiza wykazała, iż Nadawca przekazał do procesowania paczkę z błędną etykietą, uniemożliwiającą poprawne procesowanie do Adresata, tym samy przesyłka została zwrócona do Nadawcy w celu weryfikacji i umożliwienia poprawnego procesowania. W tym miejscu należy zaznaczyć, iż za poprawność danych jak i samej etykiety odpowiada Nadawca. W celu wyjaśnienia braku doręczenia przesyłki rekomendujemy podjęcie kontaktu bezpośrednio z Nadawcą.

I to samo, na moją odpowiedź o braku kontaktu z adresatem:

jeśli na etykiecie występują błędne lub niepełne dane adresowe, Operator jest zobligowany do podjęcia kontaktu z Nadawcą, co zostało poczynione w sprawie reklamowanej przesyłki. Nadawca nie uzupełnił wymaganych danych nie przekazał również w poprawny sposób przesyłki do procesowania, tym samym przesyłka nie mogła zostać do Pana doręczona.

Ciekawe, że jakoś ta błędna etykieta nie przeszkodziła paczce/kom w pokonaniu połowy Europy i dopiero w Polsce zaczął się problem.
Bawi mnie też odsyłanie po odpowiedź do Amazonu, dla którego jest to po prostu zwrot i nikt tam nie wnika w szczegóły, a randomowy pracownik ich przecież nie posiada. Ciekawi mnie też ten motyw "podjęcia kontaktu z nadawcą" - jeśli robią to za pomocą infolinii, to cóż... powodzenia. Inpost obrósł w piórka paczkomatami, więc ma wywalone na klientów.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

#3,726
31-08-2024, 15:40
Jakiś pech, do mnie nieraz idzie inpostem z amazonów i bez zarzutu.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,727
31-08-2024, 16:36
Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, by moja przesyłka inpostem zaginęła, a nawet jak mam kuriera to zawsze przekierowuję do paczkomatu.

Ostatnio zaginęło mi moje Zaginione (hihi) Miasto Z, ale ono nigdy nie pojawiło się w systemie po dotarciu z amazonu DE do PL więc nie był to problem po stronie końcowego dostawcy.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,728
31-08-2024, 17:19
Ale one wszystkie nie zaginęły - po prostu inpost je zwraca, bo ma jakiś problem (tu: z etykietą).

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,729
31-08-2024, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2024, 17:30 przez Ash-9001.)
Też mam raczej dobre skojarzenia z inpostem. Spodziewam się najgorszego tylko jak widzę, że amazon wysyła pocztą polską Wink

(31-08-2024, 15:29)Mefisto napisał(a):  Nie korzystam z inpostu poza okazjonalnymi paczkomatami (i te działają bez zarzutu) - Amazon to wyjątek, odkąd zrezygnowali z DHL i DPD (inna sprawa, że oni tam wysyłają chyba każdym możliwym kurierem, jedynie inpost wydaje się docelowym wyborem dla naszego bida kraju) i do tej pory nie było problemów. Ostatnią paczkę otrzymałem pod koniec lipca i od tamtej pory jest cyrk.

Ostatnie moje zamówienie z Amazon: Your item(s) is (are) being sent by DPD. To chyba masz faktycznie pecha, że wybierają do ciebie wysyłkę inPostem. Tak w ogóle to powinna być opcja na Amazonie: wybierz kto dostarczy twoją przesyłkę i lista z wyborem: Poczta, InPost, DPD, UPS, DHL...

(31-08-2024, 17:19)Mefisto napisał(a):  Ale one wszystkie nie zaginęły - po prostu inpost je zwraca, bo ma jakiś problem (tu: z etykietą).

Może adresu nie mogą znaleźć Tongue Zmień adres dostawy przy następnej próbie. Niech ci wyślą do kogoś z rodziny kto mieszka blisko Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,730
31-08-2024, 21:45
(31-08-2024, 17:30)Ash-9001 napisał(a):  Tak w ogóle to powinna być opcja na Amazonie

Pisałem do nich na wszelki wypadek przed wysyłką ostatniego zamówienia (które oczywiście poszło inpostem :| ), ale gość napisał, że nie może zmienić kuriera ot tak, gdy zamówienie jeszcze czeka na magazynie (co jest dziwne, bo przy zamienniku jakoś problemu z tym nie ma), więc albo jest tam burdel albo nie wiem o co kaman.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 371 372 373 374 375 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku