Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 384 385 386 387 388 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Lupusartzzz
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 7

#3,851
22-10-2024, 12:03
(20-08-2024, 07:27)Mefisto napisał(a):  Kupował ktoś coś na fan.pl?

z fan.pl kupuję muzę od 2003 roku. W ostatnich latach kupuję też od nich filmy, czasami mają całkiem fajne ceny i rzeczy, których nigdzie indziej w Polsce nie mogłem zamówić. Minusem jest długi czas oczekiwania (oni chyba sprowadzają stuff rowerami). Raz pobili rekord i czekałem za zamówieniem ponad 3 miechy - zamówiłem wiosną, a dostałem na jesień). Wkurza mnie też ostatnio u nich to, że jak już mają skompletowane zamówienie to trzeba im jeszcze przypominać żeby je wysłali...nawet jak masz wybrane płatność "za pobraniem". Nie wiem czy z każdym tak jest, ale u mnie coraz częściej się to zdarza. Pakowanie mają za to bardzo dobre - karton, filmy i płyty solidnie owinięte tym takim gąbkowatym białym piankowym czymśWink), chyba tylko raz może dwa miałem coś lekko uszkodzone - głównie rogi digipacków, ale to było bardzo daaawno temu. Filmy (płyty/pudełka) jak do tej pory zawsze otrzymuję w idealnym, nienaruszonym stanie. Sklep wart polecenia o ile jesteś cierpliwy.

lupusartzzz.blogspot.com
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,852
22-10-2024, 12:12
Nie jestem, już zamówiłem gdzie indziej, ale dzięki Smile

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

#3,853
22-10-2024, 14:23
(22-10-2024, 12:03)Lupusartzzz napisał(a):  Raz pobili rekord i czekałem za zamówieniem ponad 3 miechy - zamówiłem wiosną, a dostałem na jesień).

A w cenie mają i cenę zakupu, i cła i podatek.
plus marża za czekanie od wiosny do jesieni na "kompletację" :)

Ostatnio zamówiłem w promce na AMAZON USA i w 3 dni (słownie: trzy dni) dostałem kurierem DPD pakiet filmów, także wszystko się zgadza, tylko dla cierpliwych :)

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

#3,854
22-10-2024, 17:35
No ale to nic dziwnego, że tak jest, bo oni podobnie jak rockserwis dopiero po zamówieniu próbują zdobyć towar. I nie zawsze sie im udaje. Zamawianie dla cierpliwych, które rekompensuje lepsza cena.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,855
23-10-2024, 08:05
Coś DPD ostatnio daje D. To oni mi przynieśli połamanego Hitcher'a, po dwu dniowej obsuwie. Teraz znów obsuwa, już się boję o stan przesyłki... Nawet na poczcie PL można bardziej polegać, bo dostarczyła przesyłkę z Rarewaves dokładnie w trzy tygodnie Big Grin Teraz jak widzę, że paczkę dostarczy InPost to czuję ulgę Wink

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

#3,856
23-10-2024, 09:14
(23-10-2024, 08:05)Ash-9001 napisał(a):  Coś DPD ostatnio daje D. To oni mi przynieśli połamanego Hitcher'a, po dwu dniowej obsuwie.

To nie problem DPD tylko Amazon USA - polityki wrzucania filmów do tej białej koperty "niby bąbelkowej", która jest zawsze za duża, bardziej pod książkę robiona (bo Amazon to dupna księgarnia była i jest nadal).
Teraz byłem przygotowany na walkę z reklamacjami bo zamówiłem dwa steelbooki oraz 8 amaray - głównie promka na kino lorbery 4K ale także 2K - no i stał się cud, bo myślałem że prześlą to w 10 kopertach a były tylko 3 przesyłki w tym jedna zawierała oba steelbooki oraz 5 amaray, które (uwaga) były zapakowane w niby kartonik, co finalnie poskutkowało, bo Steele są w stanie idealnym. Oraz slip covery na kino lorberach się zachowały bo całość była ciasno upchana.
Jeśli chodzi o DPD to kurier mnie zna bardzo dobrze, więc zawsze jest na czas o tej samej porze i zawsze moje przesyłki traktuje z należytą świętością, często gęsto trzyma je z przodu w kabinie pod siedzeniem pasażera.
Spróbujcie podpatrzeć co oni robią w busach w tymi przesyłkami - np. inpost "drobnicę" w worach wozi - po za tym każdy kurier ma "inny bałagan" na swoim statku.
Tak czy inaczej kwestia pakowania jest najbardziej istotna, bo nawet najlepszemu kurierowi na świecie zdarza się nadepnąć na walającą się na podłodze busa przesyłkę. A te z filmami raczej są małe i walają się wszędzie.
Tak czy inaczej najlepszym kurierem na świecie jest gość FEDEX-a:
Overnight Delivery (1998) z Paulem Ruddem oraz Reese Witherspoon.
Co by się nie wydarzyło - przysyłka musi zostać dostarczona i takiego "kolegi" wam życzę.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,857
23-10-2024, 10:00
(23-10-2024, 09:14)ILSA FAUST napisał(a):  Jeśli chodzi o DPD to kurier mnie zna bardzo dobrze, więc zawsze jest na czas o tej samej porze i zawsze moje przesyłki traktuje z należytą świętością, często gęsto trzyma je z przodu w kabinie pod siedzeniem pasażera.

Mój ostatnio wygląda jakby miał depresję.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik
Liczba postów: 119
Reputacja: 9

#3,858
23-10-2024, 20:50
Pierwsze zakupy z WOWHD - raczej pozytywne wrażenia. Wysyłka następnego dnia po zamówieniu, dwa tygodnie szło (tydzień z USA do Holandii, drugi tydzień z Holandii do Polski) i bez problemu można było śledzić po numerze przesyłki, więc nie najgorzej. Od Arrow czy Second Sight z UK czasem dłużej schodziło. Paczka, czy raczej kartonowa koperta, wyglądała jakby pies ją połknął i wypluł, ale film był bez uszkodzeń. Chociaż nie wiem jakby coś delikatniejszego w tym przetrwało.

Co najważniejsze, obyło się bez żadnych dodatkowych opłat. Nawet bez 8,50 zł haraczu dla Poczty Polskiej. Nie dostałem żadnego powiadomienia od nadchodzącej przesyłce, a paczkę zastałem w skrzynce z innymi listami, więc zakładam, że dostarczył to zwykły listonosz, a nie kurier.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,859
23-10-2024, 21:57
Poniżej moja przesyłka inpost z amazonu UK.

Mefi, jeśli przekazałeś mi klątwę, to wiedz że Cię znajdę i podrę Ci wszystkie (WSZYSTKIE!) slipcovery.

[Obrazek: Screenshot-2024-10-23-22-54-50-858-com-a...e-edit.jpg]

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,860
23-10-2024, 22:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2024, 22:27 przez piti198.)
Moje pierwsze zamówienie z fnac.
Zamówienie złożyłem 15 października i opłaciłem. Przez tydzień nie potrafili zaksięgować wpłaty (w revolucie transakcja miała status przetwarzanie) i bank zwrócił mi kasę.
A dziś dostałem maila, że dalej czekają na wpłatę i czy chcę wpłacić kasę, czy anulować zamówienie.
Ale anulować zamówienia się nie da, bo nie ma żadnego linka. Nie wiem, jakąś wiadomość do nich trzeba wysłać, czy co?
Kontakt beznadziejny. Jest telefoniczne, ale nie znam francuskiego, to sobie odpuściłem. Jest za pomocą chatu, ale nie wiedziałem jak to włączyć. Szukałem i dopiero po paru dniach doszedłem, że jest jedynie z automatem na messengerze, który podaje jakieś standardowe formułki, a jak się coś napiszę innego to totalnie głupieje.
Nie wiem może komuś udało się tam coś zamówić, komuś coś przyszło, ja nie polecam tego sklepu.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 384 385 386 387 388 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku