Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 391 392 393 394 395 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 288
Reputacja: 10

#3,921
13-12-2024, 14:54
Ile francuski Amazon daje czasu na opłacenie zamówienia? Bo już następnego dnia mnie ścigają. Brytole dają 5-7 dni chyba, a np. w Polsce tylko 3 dni xD Są równi i równiejsi ;-)

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#3,922
14-12-2024, 09:17
A dlaczego mieliby nie ścigać?

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod

#3,923
14-12-2024, 17:06
Bo jest termin i np. Allegro nie truje Ci codziennie o nieopłaconym zamówieniu. eBay też nie. Dopiero pod koniec terminu albo po jego przekroczeniu.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 962
Reputacja: 37

#3,924
14-12-2024, 19:37
Ale to nie jest blokowanie towaru?

Odpowiedz
Offline czarodziejmarx
FilmoSkop Mod

#3,925
15-12-2024, 03:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2024, 03:31 przez czarodziejmarx.)
Tylko jeżeli nie zamierzasz ostatecznie zapłacić.

Edit:
przyszła wiadomość z Amazonu z terminem jeszcze 5 dni, także FYI potwierdzone info, że termin to 7 dni od wpłaty.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,475
Reputacja: 218

#3,926
17-12-2024, 15:27
(20-11-2024, 08:48)Kirek napisał(a):  Czy mail od PP z nieistniejącym śledzeniem w przypadku zamówienia od Rarewaves to standard?
Dla trzech pierwszych wysyłek dostawałem je pomiędzy 6-8 dni od otrzymania maila od Rarewaves o wysyłce, ale dla jednej wysłanej 07.11 nic nie dostałem a jak coś zaczyna odbiegać od wcześniejszych standardów to wzbudza niepokój.
No i niestety ta przesyłka bez potwierdzenia od PP nie dotarła. Napisałem do nich i 30.11 wysyłali drugi egzemplarz. Tym razem 5.12 dostałem potwierdzenie od PP a wczoraj odebrałem przesyłkę. Tak więc z mojego skromnego doświadczenia wychodzi, że to potwierdzenie powinno być zawsze i daje gwarancję, że przesyłka około dwa tygodnie później będzie do odbioru.

Przy okazji zadałem im pytanie czy jest szansa aby zamówienia były wysyłane w jednej paczce ponieważ PP pobiera dodatkową opłatę od każdej przesyłki i w ten sposób można by uniknąć jej powielania. Dostałem odpowiedź, że niestety nie. Poniżej wersja oryginalna aby nic nie przekręcić
Rarewaves.com napisał(a):Unfortunately, we do not combine shipping.
We generally break down multi items orders in separate parcels to speed up the delivery.
This fulfilment process is based on carriers’ advice as they tend to prioritise small parcels in comparison to the big ones. Each split parcel goes with a separate invoice reflecting the number of items inside.
W każdym razie sklep tak sam z siebie postanowił tym razem zwrócić mi te opłaty i dostałem od nich przelew na 6.20 £ co było bardzo miłym zaskoczeniem.

Odpowiedz
Online paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

#3,927
17-12-2024, 15:41
HMV podobnie dziala. W jednym zamowieniu mialem 3 filmy i dostalem 3 numery do sledzenia i oczywiscie wszystkie 3 przyszly ''osobno'' ale tego samego dnia.
Juz dawno nie zamawialem nic z zavvi, ale chyba tam bylo tak samo.

Co do rarewaves, to tez mnie ostatnio pozytywnie zaskoczyli, gdy po 10 dniach napisalem ze dalej czekam na film od nich, poprosili tylko o potwierdzenie adresu i obieceli wyslac druga sztuke w ciagu 24h, bez dodatkowych pytan.
Na szczescie listonosz przyniosl przesylke tego samego dnia, wiec im odpisalem zeby nic nie wysylali, takze customer service sie przylozyl.

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

#3,928
22-12-2024, 21:28
Mam taką zagwozdkę. Kupiłem trochę filmów na brytyjskim amazonie. Płaciłem bezpośrednio po stawkach jakie amazon sam sobie wyliczył w złotówkach.

Pierwotnie pobrali mi 1124,62 zł, po czym po pewnym czasie na konto wróciło mi 210,33 zł. Na stronie ze szczegółami widzę teraz kwotę pomniejszoną o zwrot:

[Obrazek: LHNtSjo.png]

Pierwsza moja myśl, że to jakiś zwrot VATu czy coś. Zamówienie ma już numery przesyłek i ma być dostarczone inpostem.

Czy mogę uznać, że żadnych dodatkowych kosztów nie poniosę czy mam szykować te 200 zł w gotówce na wypadek jakby kurier inpostu upomniał się o jakieś opłaty?

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

#3,929
22-12-2024, 21:35
Bogaty jesteś że dajesz się r*chać amazonowi na ich zawyżonych kursach walut, GBP 171.62 to jakieś 887 zł.

Dlaczego inspot miałby wołać jakieś opłaty? To przesyłka za pobraniem? Nie, więc w czym rzecz i skąd taka teoria?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

#3,930
22-12-2024, 21:38
Muszę w końcu ogarnąć tego revoluta. A zapytałem bo nie wiem skąd się wziął ten zwrot na ponad 200 zł. Za dużo sobie policzyli i teraz wyrównali do kursu czy jak?

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 391 392 393 394 395 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku