Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (410): « Wstecz 1 ... 405 406 407 408 409 410 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,351
Reputacja: 86

#4,061
19-05-2025, 20:30
Brytyjski amazon ssie okrutnie  Tongue

Pierwszy raz w tym roku coś u nich zamówiłem (zrobiłem sobie przerwę po tym jak złodziejstwo się tam rozpanoszyło) i tak, po ponad dwóch tygodniach ciszy jeden film anulowany, kilka w jakiś terminach typu koniec czerwca, a te filmy co mają na stanie leżą i czekają nie wiadomo na co.
Próbowałem anulować zamówienie, ale już nie bardzo można, bo jest przygotowywane do wysyłki Big Grin

Staczają się Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,015
Reputacja: 137

#4,062
19-05-2025, 21:09
(19-05-2025, 18:15)Mierzwiak napisał(a):  Autentycznie nie wiem co jest większą patolą, taka postawa czy zdzierstwo w wykonaniu dvdmax Tongue

Dla niektórych ważniejszy jest czas i wygoda. Jeśli komuś zależy na danym tytule, to nie widzę problemu.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,060
Reputacja: 273

#4,063
19-05-2025, 21:21
Oczywiście, jak chce to niech sobie kupuje to nawet za 1000 zł za sztukę.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#4,064
19-05-2025, 21:48
No to czemu się czepiasz i piszesz o patoli? Smile

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,060
Reputacja: 273

#4,065
19-05-2025, 21:53
Z odpowiednim emotem na końcu, dude Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#4,066
19-05-2025, 22:12
Twój humor mi czasem ucieka :>

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,433
Reputacja: 128

#4,067
20-05-2025, 07:37
(19-05-2025, 19:50)Fitzer napisał(a):  to nawet nie dostałem awizo do skrzynki, pofatygowałem się na pocztę żeby sprawdzić czy jest paczka do odbioru, odstałem z godzinę z kolejce, a na dodatek nie wiedzieć dlaczego paczka trafiła do innej placówki Poczty Polskiej niż tej, która normalnie mnie obsługuje.
Tylko że na to, to akurat wspomniane sklepy wpływu nie mają. Smile  Ja, odpukać, mam akurat ogarniętego listonosza i jak dotąd żadnych problemów z rarewaves czy przykładowo wowhd nie miałem. Paczka do ręki nawet jak dopłata "manipulacyjna" 8.50zł nie wymagana. Smile  Wink  Ale zawsze "dzień dobry", "do widzenia", "miłego dnia, dziękuję" itp...  Z kurierami podobnie.

@HAL 9000 - amazony to osobny rozdział. USA daje chyba najgorszy serwis. Dlatego prawie niczego w preorderach na amazonach nie zamawiam. Jedynie jak coś mają na stanie.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,388
Reputacja: 677

#4,068
20-05-2025, 09:00
Pomijam już tą żenującą sytuację z limitkami na Amazonie UK gdzie często okazuje się, że klient zostaje z niczym, ale najśmieszniejsze dla mnie jest to, że z tego wolnego Rarewaves często pre-ordery do PL przychodzą w podobnym czasie, czy nawet szybciej niż z Amazon UK - z jednej strony dlatego, że Rarewaves zwykle wysyła tydzień, czy jeszcze wcześniej od oficjalnej premiery, a z drugiej strony Amazon UK często, przynajmniej mi, przetrzymuje wysyłkę zamówienia pre-order przez wiele dni po premierze, nawet w sytuacji gdy dany film cały czas ma status "in stock".
Jeden zarzut jaki mam przy zamawianiu na Rarewaves jest to, że często pudełka przychodzą mniej lub bardziej uszkodzone, ale to już bardziej zasługa PP, a może i mojego konkretnego oddziału poczty.

Odpowiedz
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 14

#4,069
20-05-2025, 18:04
Ciekawe rzeczy można się tutaj dowiedzieć Smile Potwierdzam, u mnie wysyłka Milczenia Owiec z Amazon UK trwała miesiąc mimo iż film był cały czas na stanie i dwukrotnego ponaglania na czacie. Trzy inne Arrowy (w tym Dressed To Kill, z którym były problemy u innych) zostały wysłane po tygodniu. Ogólnie faktycznie coś mają problemy z tymi Arrowami.
Z drugiej strony:
(28-04-2025, 14:59)sydney33 napisał(a):  Czy miał ktoś ostatnio problem z przesyłką od "Rarewaves"? Kwota nie jest jakaś spora bo około 26 funtów. Tzn. otrzymałem informację, że przesyłka zostanie przekazana do odprawy celnej. Podatek vat nie został pobrany i opłacony przy zakupie towaru więc go naliczą. Wcześniejsze paczki z tego sklepu bez problemu przechodziły ,jeszcze jakieś dwa tygodnie temu. Jakieś zmiany czy po prostu mam pecha ?
U mnie po ok 3 tygodniach dotarło pierwsze małe zamówienie z Rarewaves i jest dopłata VAT. Zerknąłem na ten wątek i od października ok 5 osób zamawiało i nie było opłat (8,5 pomijam). W podsumowaniu zamówienia mam: "Including £0.00 in taxes" gdzie indziej "PL VAT 23.0% £0.00". Z drugiej strony Rarewaves informuje, iż: "For EU deliveries: We've signed up to the EU's Import One-Stop Shop (IOSS) for VAT payment, ensuring no additional VAT fees for orders not exceeding €150."
Jeśli Rarewaves faktycznie odprowadza ten podatek to nie widzę tu opcji by do nich pisać o zwrot bo niby dlaczego. Ciekawe tylko jak niby mam udowodnić tym z poczty/izby celnej, że podatek odprowadziłem.
Czy ktoś kto nie dopłacał VATu z Rarewaves mógłby potwierdzić, co widniej w historii zamówienia? "PL VAT 23.0% £0.00" czy jednak jest naliczony VAT?

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 830
Reputacja: 45

#4,070
20-05-2025, 18:15
Wez rachunek z poczty i napisz do rarewaves prosbe i zwrot - ja bym tak zrobil, co Ci szkodzi?

Odpowiedz
Strony (410): « Wstecz 1 ... 405 406 407 408 409 410 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku