Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (410): « Wstecz 1 ... 406 407 408 409 410 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Fitzer
Użytkownik
Liczba postów: 203
Reputacja: 14

#4,071
20-05-2025, 18:20
(20-05-2025, 07:37)sebas napisał(a):  Tylko że na to, to akurat wspomniane sklepy wpływu nie mają.
Oczywiście sklepy jako takie nie mają, ale z powodu formy przesyłki z jakiej korzystają wyniknęły u mnie wspomniane dolegliwości. Zdecydowaną większość moich zamówień robię z Amazona i przesyłki zawsze przychodzą szybko i bezproblemowo, wiem co się z nimi dzieje. Jedyny mankament to brak zabezpieczenia, więc czasami się zdarzy mniej lub bardziej uszkodzona przesyłka, ale to też jest raczej marginalny problem u mnie.

Jeżeli chodzi o pre-ordery, konkretnie limitek, to też jest to pierwsza taka sytuacja u mnie. Ostatnio Jackie Brown i Paris, Texas przyszły normalnie zaraz po premierze. Jakieś Criteriony też zamawiałem z pre-ordera i nie było żadnych problemów i opóźnień.

Co do Fistfull of dollars to dostałem potwierdzenie, co ciekawe z Inpost o utworzeniu przesyłki i Arrow pobrało już kasę z konta, więc wygląda to dobrze. Generalnie znowu jest u nich na stronie dostępna limitka gdyby ktoś był zainteresowany.

Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121

#4,072
20-05-2025, 18:31
Nie szkodzi, ale nie chciałbym ich obarczać wydatkiem za błąd poczty stąd napierw chętnie spróbuję się dowiedzieć kto zawinił i wtedy wystosuję pismo Smile Z drugiej strony zdaje się misfit nie raz wspominał, że support Rarewaves ma takie prośby o zwrot daleko gdzieś Smile

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 604
Reputacja: 10

#4,073
20-05-2025, 19:15
(20-05-2025, 18:31)Aradiel napisał(a):  chętnie spróbuję się dowiedzieć kto zawinił i wtedy wystosuję pismo

Dojście do tego, czyja to wina, nic Ci nie da. PP powie, że to Urząd Celny naliczył podatek i oni nic nie wiedzą. A Celny odpowie, że naliczyli na podstawie dokumentacji przedstawionej do odprawy celnej, przygotowanej przez... pracownika PP.

Znam to, bo to przerabiałem kilka lat temu przy okazji Zavvi. Od polskich instytucji pieniędzy nie odzyskasz. Jedyna szansa, to zgłoszenie pretensji do Rarewaves. Zavvi zwracał za VAT, oni może też zwrócą.
Tylko ważne, żeby z poczty wziąć wydrukowane potwierdzenie, za co zapłaciłeś i jego skan wysłać Rarewaves.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,388
Reputacja: 677

#4,074
20-05-2025, 20:19
(20-05-2025, 18:31)Aradiel napisał(a):  Nie szkodzi, ale nie chciałbym ich obarczać wydatkiem za błąd poczty stąd napierw chętnie spróbuję się dowiedzieć kto zawinił i wtedy wystosuję pismo Smile Z drugiej strony zdaje się misfit nie raz wspominał, że support Rarewaves ma takie prośby o zwrot daleko gdzieś Smile

No była kiedyś taka sytuacja - twierdzili, że z ich strony jest wszystko w porządku i żeby zgłaszać pretensje do urzędu celnego. Ale pamiętam też, że była awaria z IOSS, nie wiem... rok temu, czy coś koło tego, i wtedy zdaje się zwracali kasę i też na jakiś czas oferowali darmową wysyłkę żeby udobruchać klientów.
W każdym razie na przestrzeni ostatniego roku zamawiałem na Rarewaves 10 filmów i było do zapłaty 8,50 zł i to też nie zawsze, czasami 0. Jeden film w drodze, a dwa kolejne pre-ordery (Arrow) w czerwcu wyślą - jeśli będą jakieś niespodziewane jajca to dam znać tutaj.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 830
Reputacja: 45

#4,075
21-05-2025, 06:38
To żeby nie było, że tylko Brytole i Amerykanie - francuski amazon anulował mi Dirty Harry UHD steela, na którego załapałem się przy majówkowych kodach, w chwili, kiedy wg strony amazona miał dziś do mnie trafićBig Grin

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 998
Reputacja: 74

#4,076
21-05-2025, 08:11
(20-05-2025, 19:07)slavekg napisał(a):  Ja dostałem: "your order has been shipped and is on the way", także twierdzą, że wysłali Smile
Ale oczywiście co najmniej 2 tygodnie czekania. "Za garść dolarów" jeszcze nie dotarło.

Podejrzewam, ze piszesz o mailu. Jak wejdziesz w szczegoly to masz tracking, gdzie ja wczoraj mialem ''Shipment Created'' a dzis dopiero ''Handover to RoyalMail'', ale wiem tez, ze gdy zamawiam z innych zrodel to czesto tez mam ''potwierdzenie'' ze niby wyslane z trackingien i dostawa 48h, a potem czekam tydzien, wiec te ich maile dla mnie niewiele znacza, poza zwyklym info ze cos sie dzieje w temacie, ale to moze byc jeszcze daleko od wysylki. ;-)

Odpowiedz
Offline kłapouchy
Nowy użytkownik
Liczba postów: 6
Reputacja: 0

#4,077
21-05-2025, 11:24
Dzisiaj odebrałem Za garść dolarów. Rarewaves wysłało 06.05, więc około 2 tygodnie czekania. Bez powiadomienia email od poczty, przesyłka nierejestrowana, listonosz bez żadnej opłaty   Smile

A już wczoraj zaczęli wysyłać Za kilka dolarów więcej , premiera 26.05.

Odpowiedz
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121

#4,078
23-05-2025, 11:18
Mały update odnośnie opłaty VAT z Rarewaves. Dzisiaj dotarła druga przesyłka z tego samego zamówienia, rozdzielonego na 2 osobne i tu był do zapłaty haracz 8,5zł. Przy okazji wyjaśniło się też, dlaczego wcześniej zapłaciłem VAT. Otóż Rarewaves rozdzielił zamówienie, ale na tej drugiej przesyłce (dzisiejszej) w deklaracji celnej ujął całe zamówienie i nadał przez IOSS (jest oznaczenie na etykiecie). Więc w przesyłce zawierającej jeden film zadeklarowali, że znajdują się dwa i o wartości za pełne zamówienie. We wcześniejszej oznaczenia IOSS nie ma, więc została nadana poza IOSS i urząd celny słusznie nałożył podatek. Piszę do Rarewaves o zwrot VAT, popełnili błąd.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,060
Reputacja: 273

#4,079
04-06-2025, 09:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2025, 09:18 przez Mierzwiak.)
Czy Rarewaves zwraca niesłusznie naliczony VAT? Właśnie przyszedł mi kolejny Leone za którego policzyli mi 27 zł dopłaty :|

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 604
Reputacja: 10

#4,080
04-06-2025, 10:06
Napisz do nich. Myślę, że zwrócą.

A ja właśnie chciałem pochwalić Rarewaves Smile Ostatnio 3 filmy zapakowali mi w jedną przesyłkę (!), i na 4 przesyłki tylko do jednej była dopłata 8,50 zł.
Dzisiaj właśnie listonosz przyniósł "Za kilka dolarów więcej" - bez dopłaty. Bierze się to pewnie z tego, że odprawa celna odbyła się po przekroczeniu kanału La Manche w Holandii - i na przesyłkę naklejona została nowa etykieta adresowa, gdzie nadawcą jest Rarewaves z siedzibą w Holandii.
Czemu wcześniej odprawa celna była w Warszawie, to nie wiem. Może pocztą lotniczą wtedy transportowali.

Odpowiedz
Strony (410): « Wstecz 1 ... 406 407 408 409 410 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku