Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

07-10-2015, 12:09
Cytat:Black Friday się zbliża więc tak się skromnie spytam czy ktoś ostatnio coś kupował z amazon.com i czy są jakieś zmiany w tym jak wysyłają do Polski ? Pytam bo obiło mi się o uszy, że amerykańce wzorem kanadyjczyków ostatnio m.in. do UK wysyłają kurierem, a wiadomo co to oznacza w kwestii cła i vatu...

Może nie bezpośrednia odpowiedź na Twoje pytanie ale myślę, że warto tu odpowiedzieć. Niezłą alternatywą wobec amazon.com jest importcds.com. Ceny mają w wielu przypadkach niższe niż na amazon.com, wysyłka to 6,99$ za jedną sztukę (+1,99 za kolejną) - za 2 filmy wychodzi tak samo jak na amazonie, ale już od 3 wzwyż - taniej. Czas oczekiwania to ok. 2 tyg. O wiele lepiej zabezpieczają też filmy/płyty CD do wysyłki. Wysyłka odbywa się chyba z Belgii (tak widniało na moich zamówieniach) więc problem ewentualnego cła/vatu odpada.
Na pewno będą też mieli promocje z okazji Black Friday, o czym kiedyś wspominał Nakf.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

07-10-2015, 12:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2015, 12:29 przez Gieferg.)
Cytat:W jaki sposób weryfikujecie czy dane wydanie posiada polską wersję językową (lektor\napisy)?Mam wrażenie, że opisy na stronach są nieprecyzyjne

NIGDY, powtarzam NIGDY nie opieraj się tylko na tym co podaje strona jakiegoś sklepu.
DVD Compare, Blu-ray.com przede wszystkim. Mozna też zerknąć na poral.eu żeby sprawdzić jakie wersje językowe znajdują się w polskim wydaniu, zazwyczaj wydania z krajów których wersje się na nim znajdują będą identyczne z polskim.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

07-10-2015, 17:11
(07-10-2015, 12:09)Mister Tadeo napisał(a):  Może nie bezpośrednia odpowiedź na Twoje pytanie ale myślę, że warto tu odpowiedzieć. Niezłą alternatywą wobec amazon.com jest importcds.com. Ceny mają w wielu przypadkach niższe niż na amazon.com, wysyłka to 6,99$ za jedną sztukę (+1,99 za kolejną) - za 2 filmy wychodzi tak samo jak na amazonie, ale już od 3 wzwyż - taniej. Czas oczekiwania to ok. 2 tyg. O wiele lepiej zabezpieczają też filmy/płyty CD do wysyłki. Wysyłka odbywa się chyba z Belgii (tak widniało na moich zamówieniach) więc problem ewentualnego cła/vatu odpada.
Na pewno będą też mieli promocje z okazji Black Friday, o czym kiedyś wspominał Nakf.

Dzięki, dobrze wiedzieć, że jest jakaś sensowna alternatywa dla płyt z US. Widzę, że to co mnie interesuje mają aktualnie w większości w podobnej cenie do amazona, zobaczymy jak będzie pod koniec listopada Smile
Rozumiem, że przesyłki dostarcza poczta polska, za pokwitowaniem odbioru czy nie ?

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

07-10-2015, 17:59
Tak, przesyłki dostarcza Poczta Polska, bez pokwitowania odbioru (niczego nie trzeba podpisywać). W ostatnich 2 miesiącach złożyłem w tym sklepie 2 zamówienia, w tym jedno rozłożyli na 2 razy (bo chwilowo nie mieli jednego filmu na stanie ale po 2 dniach go skompletowali i wysłali) i nie było żadnych problemów - dobrze zapakowane, nic się nie uszkodziło podczas transportu, wszytko w oryginalnej folii fabrycznej.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,281
Reputacja: 149

07-10-2015, 19:06
no ja akurat zamówiłem tam raz - następnego dnia zamówienie anulowano, bo nagle przedmiotów nie było na stanie, no a kasę oczywiście trzymało mi prawie 2 tygodnie, więc foszek

Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik
Liczba postów: 120
Reputacja: 9

12-10-2015, 06:55
Wie ktoś jak Zavvi wywiązuje się z "Pre-order Price Promise"? Nigdy wcześniej się u nich nie bawiłem w pre-ordery, ale jakieś dwa miechy temu zamówiłem rozszerzonego trzeciego Hobbita, gdyż wiedziałem że i tak na premierę będę kupował. Aktualnie w sklepie cena spadła do 19,99 funciaków, ale w zamówieniu dalej widnieje 21,99. Niższą cenę naliczą dopiero kiedy będą ściągać kasę z karty? Czy może lepiej to anulować i zamówić po premierze?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

12-10-2015, 11:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2015, 11:51 przez misfit.)
Takie pytanko - jest sobie promocja 3 za 19 EUR lub 5 za 25 EUR na włoskim amazonie, ale na tej liście nie ma wszystkich pozycji objętych promocją. Nie ma np. Gone Girl czy Birdmana, ale jak wyszukamy je ręcznie to okazuje się, że są one też objęte tą promocją.

Ktoś wie jak wyciągnąć z amazona pełną listę bez potrzeby żmudnego ręcznego przeszukiwania poszczególnych pozycji ?

Odpowiedz
Offline TomaszG
Stały bywalec
Liczba postów: 398
Reputacja: 16

26-11-2015, 10:22
Wygląda na to, że pojawiła się opcja darmowej wysyłki do Polski z niemieckiego Amazonu:
https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=200170100&tag=swcz-21#GUID-4C97E18C-9CEF-42A3-8546-B6CB9734F389__SECTION_3C6C049466B041B08CCA2A57FF285314

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

26-11-2015, 10:51
Od 49 Euro dopiero.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline TomaszG
Stały bywalec
Liczba postów: 398
Reputacja: 16

04-12-2015, 11:06
Merlin.pl wstrzymał sprzedaż, a na stronie pojawił się komunikat, zgodnie z którym sklep przejmuje inna firma i ma ponownie zostać uruchomiony w ciągu kilku najbliższych tygodni.

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 28 29 30 31 32 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku