Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 50 51 52 53 54 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Karpiu
Nowy użytkownik
Liczba postów: 9
Reputacja: 1

13-01-2017, 08:13
(12-01-2017, 15:10)Frank345 napisał(a):  Czy próbowałeś wcześniej kontaktu telefonicznego, bo mi nie udało się dodzwonić na żaden z podanych numerów.

W jakiej formie wysłałeś im dokumenty. Oferta internetowa - wystarczy screen z oferty, i potwierdzenie płatności z banku?

Moja paczka to  box Universal Classic Monsters, którego waga przekracza 0,5 kg, ale jednak zdecydowanie mniejsza niż Box z Abbottem i Costello.

Czy ten doliczony VAT to była znacząca kwota?

Jeśli chodzi o skany to tak jak pisał Mister Tadeo. Wysłałem na email z ich zawiadomienia screena zamówienia, chyba jakiegoś maila z potwierdzeniem opłaty + screen z banku z płatności kartą, no i do tego skan dowodu osobistego.
Kontakt telefoniczny nic nie dawał, mimo kilku prób nikt nie odbierał.
Cała opłata wyszła około 25 zł, a wartość boxa była w granicach 75-80 zł. Do VATu doliczyli sobie jeszcze jakąś opłatę.
U Ciebie będzie pewnie coś w granicach 20+ zł.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline bartnikp
Użytkownik
Liczba postów: 177
Reputacja: 10

13-01-2017, 09:09
Ciekawy jestem jakie jest ich kryterium wyboru paczek do oclenia... Do mnie Universal Monsters doszło bez problemu i bez cła... Chyba, że jakieś nowe wytyczne dostali na 2017

bartnikp
my movie collection
007 fanpage

konto na filmwebie
Odpowiedz
czuubakka
Niezarejestrowany

13-01-2017, 09:28
Tylko z wysyłkami z zavvi, takie cuda się dzieją? Czy inne wysyłki z Uk (amazon, itd) też podobny przypadek stać się może?

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

13-01-2017, 10:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2017, 10:09 przez misfit.)
Z amazon UK nie mają prawa nic doliczyć, chociaż wkrótce się to może zmienić gdy oficjalnie wyjdą z UE.

A jak przesyłka idzie spoza UE to z tego co się orientuję w teorii do każdej paczki mogą dowalić VAT - limit 45 EUR dotyczy przesyłki od osoby prywatnej do osoby prywatnej gdy jest to prezent lub przesyłka okazjonalna, i 22 EUR z zastrzeżeniem, że zwolnienia od podatku nie stosuje się do towarów importowanych w drodze zamówienia wysyłkowego.
Tyle teorii - w praktyce jak wiemy trzeba mieć sporego pecha aby nasza przesyłka z filmami z zavvi czy amazon US została zatrzymana przez urząd celny, chociaż skoro na naszym skromnym forum już dwóm osobom coś takiego przytrafiło się w ostatnim czasie to jest to trochę niepokojące.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

13-01-2017, 10:22
Bałem się, że mój box X-Files na Blu ray z zavvi też może spotkać podobny los (duża paczka, wyższa cena). Dodatkowo zavvi dodało do przesyłki opcję śledzenia. Na szczęście obyło się bez przeszkód. Box został wysłany z Holandii, dostarczyła go Poczta Polska za pośrednictwem kuriera.

Odpowiedz
Offline Frank345
Nowy użytkownik
Liczba postów: 22
Reputacja: 0

13-01-2017, 17:25
Z tego co czytałem to oprócz pecha wiele zależy w jakim rejonie kto mieszka. Niestety jeśli nasza przesyłka przechodzi przez WER Zabrze to wtedy ryzyko problemów wzrasta.

Wcześniejsze przesyłki doszły bez problemów, ale w tym wypadku przynajmniej mam pewność, że jej nie zgubili.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

13-01-2017, 21:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2017, 21:27 przez pred895.)
Moje przesyłki z zavvi zawsze przechodziły przez urząd celny w Warszawie ( mieszkam w Gdańsku ), a przynajmniej takie pieczątki widniały na przesyłkach. Wszystko dochodziło, no może oprócz nieszczęsnego zaginięcia Steela Commando Sad Jednak na ostatnich paczkach nie znalazłem żadnych pieczątek od nich tylko żółte naklejki:
[Obrazek: f15f48526246810.jpg]

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

16-01-2017, 16:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2017, 16:34 przez Verrax.)
Odchodząc od kwestii tajemniczego cła - zna ktoś może jakiś, najlepiej już sprawdzony, sklep z wydaniami skandynawskimi i akceptowalną cenowo wysyłką do Polski? Chciałem sobie zamówić film Fisher King który jest tam z anglojęzyczną okładką, no ale nie wiem zbytnio gdzie by się w ogóle w tym temacie zaczepić. Skandynawski Amazon jeszcze nie istnieje. Tongue

Jeśli to niewłaściwy temat na zadanie tego pytania to mea culpa, no i proszę o przeniesienie.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

16-01-2017, 16:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2017, 16:43 przez Mister Tadeo.)
Może sprawdź ginza.se:
https://www.ginza.se/product/fisher-king-c-e-/332474/
Nie trzeba się rejestrować w sklepie. Czas oczekiwania około tygodnia.
Laserdisken.dk:
http://laserdisken.dk/html/visvare.dna?vare=21038146487776838
imusic.dk:
https://www.imusic.dk/blu-ray/5051162313472/2013-fisher-king-classic-line-blu-ray-disc
Zdaje się, że Pred coś kupował w tym ostatnim sklepie i z wysyłką wyszło mu ok. 60 zł. To chyba będzie najtańsza opcja.
Wg tego co pisze Pred, wysyłka wynosi 35 DKK (ok. 20 zł).

Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

16-01-2017, 16:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2017, 16:51 przez Verrax.)
Faktycznie ten imusic.dk prezentuje się najlepiej z tego wszystkiego, zarówno jeśli chodzi o cenę samego filmu jak i wysyłki (no a prócz tego strona jest anglojęzyczna). A fakt że ktoś z forum już stamtąd zamawiał, to jeszcze kolejny argument za wybraniem tego a nie innego sklepu. Dzięki za szybką i dobrą odpowiedź! Big Grin

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 50 51 52 53 54 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku