Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 79 80 81 82 83 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline meaner
Valar Morghulis
Liczba postów: 1,690
Reputacja: 77

24-07-2018, 17:17
U mnie "świeża" przygoda z dostarczeniem przesyłki. Paczka z UK wysłana Royal Mail jako "International Tracked" czyli wg. z pełnym śledzeniem w UK i poza.
śledzenie Royal Mail:
Wysłanie z UK - 18 lipiec, paczka dostarczona 24 lipiec.
śledzenie Poczta Polska:
brak informacji o przesyłce.

Awiza jak i paczki na poczcie jak nie było tak niema. Sad Ewidentnie jakiś listonosz leci w kulki.

"You can breathe. You can blink. You can cry. Hell, they're all gonna be doing that" - Negan
Moja Kolekcja:☛ Klik
Mój Blog:☛ Klik
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

25-07-2018, 09:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2018, 09:28 przez Pablo0909.)
U mnie zamówienie z zoom.co.uk idzie już od 29 czerwca. Rozumiem, że to żadna przesyłka priorytetowa, ale żeby blisko miesiąc szło z Anglii do Polski?? Rowerem już dawno by listonosz dojechał Big Grin

P.S. Właśnie przed chwilą przyszły mi filmy z angielskiego Amazona, wysłane 21 lipca. Dzisiaj jest 25.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,544
Reputacja: 713

25-07-2018, 09:34
Tez mam super serię.

U mnie zaginęła przesyłka nierejestrowana z amazon.it wysyłana poprzez Deutsche Post.
Czekam też od 23 czerwca na przesyłkę z amazonowego marketplace wysyłaną z UK - powoli tracę nadzieję, że dojdzie.
Do tego przesyłka DHL z francuskiego amazona przyszła uszkodzona.

Ten plus, że amazon ma bdb obsługę klienta więc z reklamacjami nie robią problemów.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

25-07-2018, 09:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2018, 09:53 przez Wolfman.)
(25-07-2018, 09:34)misfit napisał(a):  Czekam też od 23 czerwca na przesyłkę z amazonowego marketplace wysyłaną z UK - powoli tracę nadzieję, że dojdzie.
Przecież wiadomo, że nie dojdzie. Big Grin
Każda normalna wysyłka z numerem nadania powinna mieć odbicie w rejestrze na stronie , jak nic tam nie dzieje przez 3 dni, w sensie nie pokazują zmiany miejsc przebywania paczki to już wiadomo, że ją coś trafiło i nie dojdzie. Ja od razu piszę i wysyłają ponownie i to expresem. Rekord po ok dwóch dniach miałem filmy.

Co do Zoom, to niech ktoś założy temat wysyłki i dostarczania paczek z Zoom. Przestańcie być cebulą dopłaćcie parę złoty na Zavvi czy Amazon i przestańcie tam kupować. Do Polski dostawa jest tragiczna i nic się to nie zmieni. Misfit pisał , że ogarnia to w Polsce pośrednik "Fire-Business z Piotrkowa Trybunalskiego. Rekord u mnie to prawie dwa miesiące" U mnie podobnie, choć też może nie dojść. Do Polski nic nie zamawiam kompletnie, bo to sensu nie ma. POLECAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM ZOOM i nie wysyłać do Polski.
Dla przykładu z Zavvi dostawa za granicę do Niemiec czy Holandii, Belgii , oraz Polski czasowo jest podobna, więc jest coś nie tak z tym pośrednikiem.

Odpowiedz
Offline j.jacek
Użytkownik
Liczba postów: 194
Reputacja: 8

25-07-2018, 10:02
(25-07-2018, 09:28)Pablo0909 napisał(a):  U mnie zamówienie z zoom.co.uk idzie już od 29 czerwca. Rozumiem, że to żadna przesyłka priorytetowa, ale żeby blisko miesiąc szło z Anglii do Polski?? Rowerem już dawno by listonosz dojechał Big Grin

Reklamuj,miałem tak samo ,jak i wiele osób z forum, zareklamowałem po trzech tygodniach,dostałem zwrotne zapytanie czy rezygnuje czy ponownie mają wysłać, potwierdziłem ponowną wysyłkę.Po 5 dniach dostałem paczkę, sądziłem że za pierwszym razem oni tego nie wysłali.Po kolejnych 4 tygodniach dostałem to samo,mówiąc krótko burdel na całego,może za mało ludzie składają reklamacje i im to wisi,ale już przy paruset takich reklamacjach może ktoś w końcu zainteresuje się co jest nie halo.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,544
Reputacja: 713

25-07-2018, 10:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2018, 10:07 przez misfit.)
(25-07-2018, 09:53)wolfman napisał(a):  Przecież wiadomo, że nie dojdzie.
Każda normalna wysyłka z numerem nadania powinna mieć odbicie w rejestrze na stronie , jak nic tam nie dzieje przez 3 dni, w sensie nie pokazują zmiany miejsc przebywania paczki to już wiadomo, że ją coś trafiło i nie dojdzie. Ja od razu piszę i wysyłają ponownie i to expresem. Rekord po ok dwóch dniach miałem filmy.

Cierpliwy jestem, poczekam do końca miesiąca z reklamacją. Nie ma żadnego numeru nadania, to była przesyłka nierejestrowana i nawet nie wysyłana bezpośrednio przez amazona lecz sprzedawcę OnlineMusicFilmsGames.
A z zoom ostatnią przesyłkę dostałem nie za pośrednictwem Fire-Business, ale Świat Przesyłek z Nysy. Ale szybkościowo i tak wyszło podobnie czyli ok. 3-4 tygodnie.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

25-07-2018, 10:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2018, 10:13 przez Wolfman.)
(25-07-2018, 10:02)j.jacek napisał(a):  Reklamuj,miałem tak samo ,jak i wiele osób z forum, zareklamowałem po trzech tygodniach,dostałem zwrotne zapytanie
Też reklamowałem i też nie doszła. Potem czas już na reklamacje minął czy coś w ten deseń. Nie warto tam kupować i tyle. Nie mają aż tak niskich cen nie-promocyjnych by się w to bawić. Za granicą przesyłkę z Zoom , mam w ciągu niecałych 5 dni i szybciej niż Zavvi.

Odpowiedz
Offline j.jacek
Użytkownik
Liczba postów: 194
Reputacja: 8

25-07-2018, 10:20
Akurat brałem bo było co mnie interesowało i jakieś promo cenowe też,a faktycznie jak piszesz szału bez promocji nie ma.

Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

25-07-2018, 11:11
(25-07-2018, 09:34)misfit napisał(a):  Do tego przesyłka DHL z francuskiego amazona przyszła uszkodzona.

Nie strasz, bo właśnie czekam na przesyłkę DHL z francuskiego Amazona :/

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

25-07-2018, 11:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2018, 11:37 przez Wolfman.)
(25-07-2018, 11:11)MasterThief napisał(a):  Nie strasz, bo właśnie czekam na przesyłkę DHL z francuskiego Amazona :/
Spokojnie kolego, przecież nie każdą przesyłkę zniszczą. Czasami pracownikom zdarza się nie traktować jej jak piłki do kosza, lub nie położą na tym jakiś budowlanych materiałów. Piszecie jakby w Polsce , lub z Polski paczki dochodziły idealne . Ten sam syf jak wszędzie, stąd masz ubezpieczenie, btw sam dziś oczekuję z Francji

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 79 80 81 82 83 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku