Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 86 87 88 89 90 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

02-10-2018, 12:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2018, 12:35 przez sebas.)
@ misfit
Spoko, też Ci wierzę. Staram się jednak dojść do jakichś wniosków i na tą chwilę widać, że nie ma reguły. Może być poczta, może być kurier. Pewnie decyduje o tym dostępność konkretnych tytułów w konretnych magazynach. Starają się ogarnąć wszystko jedną paczką. U mnie (w przypadku amazon.it) najdłużej czekałem 3 tygodnie, na U571. Z amazon.co.uk - prawie 4 tygodnie na Tinker-Tailor-SOldier-Spy, ale to był nowy egzemplarz wysłany w ramach reklamacji. Teraz czekam na wysłaną 18 września z amazon.cou.uk Total Recall (sprzedaje momox co uk, płytka importowana z Francji). To pewnie będzie  rekord w czasie oczekiwania...

EDIT:
Doszła druga paczka do zamówienia 5 steelbooków za 30 euro - nadana z Niemiec, dostarczył kurier DHL.
Total Recall też już przyszlo, zwykła pocztą, z Francji. Płyta bardzo dobrze zabezpiecozna - zapakowana w trzy koperty z folii bąbelkowej.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline wachi40
Użytkownik
Liczba postów: 140
Reputacja: 16

02-10-2018, 13:09
Teraz jak sa magazyny w całej Europie to już nie ma reguły kto dostarcza i z jakiego kraju przyjdzie przesyłka
Ostatnie dwa zamówienia z Amazon.De przyszły wysłane chyba z Wrocławia Pocztą Polską Expres 24
Ostatnie zamówienie z Amazon.It 5 za 50 DP , 3 za 40 DHL

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

04-10-2018, 15:31
Ponieważ dwie moje ostatnie przesyłki z Amazona USA niestety do mnie nie dotarły, przez jakiś czas nic stamtąd nie zamawiałem. Jednak ostatnio się przeprosiliśmy, ale tym razem postanowiłem nie ryzykować i zapłaciłem za najdroższą opcję wysyłki, zdaje się 17 dolarów i jednak było warto - przesyłka z USA dotarła do mnie w niecałe 48 godzin, nie sądziłem nawet, że to możliwe i była świetnie zabezpieczona. Niby drogo, ale wolę taką opcję, niż czekanie 4 tygodnie w niepewności.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

04-10-2018, 18:12
Nie wiem, jak dla mnie z USA kompletnie przestało się opłacać zamawianie czegokolwiek - ostatnio za dwa filmy musiałem dać 130 zł z przesyłką, czyli tyle ile za kilka różnych z praktycznie każdego innego oddziału, więc jakbym miał do tego dorzucić jeszcze 70 pln żeby było szybciej, to chyba wolałbym poczekać w tej niepewności Wink

A co do wcześniejszego o wysyłkach - teraz niemiecki Amazon podzielił mi dwa zamówienia na cztery części, z czego trzy przyszły z dnia na dzień kurierem poczty polskiej w jednej większej paczce, a reszta stoi z niewiadomych mi przyczyn. To samo UK - ciach na pół i czekam, ponoć na kuriera, pytanie jakiego. Ech. Straszny się burdel zrobił. Jak pomyślę, że te kilka lat temu człowiek większość zamówień miał w przeciągu paru dni i to bez płacenia za wysyłkę, a teraz jak płacisz to nie wiadomo czego się spodziewać, to bynajmniej nie dziwię się ludkom wybierającym kupno elektroniczną drogą.

Odpowiedz
Online paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

05-10-2018, 08:02
(04-10-2018, 18:12)Mefisto napisał(a):  A co do wcześniejszego o wysyłkach - teraz niemiecki Amazon podzielił mi dwa zamówienia na cztery części, z czego trzy przyszły z dnia na dzień kurierem poczty polskiej w jednej większej paczce, a reszta stoi z niewiadomych mi przyczyn. To samo UK - ciach na pół i czekam, ponoć na kuriera, pytanie jakiego.

Powodem rozdzielenie przesyłek, możne być fakt, ze przykładowo nie wszystkie produkty zamówione na amazon.co.uk, szły z Anglii. Cześć możne iść z magazynów z Włoch, czy Francji. Na paczce powinny być symbole(SLU1, LIL1 itp), po których można dojść, z jakiej lokalizacji została wysłana. Wystarczy wklepać w mapy google (np. LIL1 amazon)

Odpowiedz
Online MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 590
Reputacja: 27

08-10-2018, 09:38
(04-10-2018, 18:12)Mefisto napisał(a):  Nie wiem, jak dla mnie z USA kompletnie przestało się opłacać zamawianie czegokolwiek - ostatnio za dwa filmy musiałem dać 130 zł z przesyłką, czyli tyle ile za kilka różnych z praktycznie każdego innego oddziału, więc jakbym miał do tego dorzucić jeszcze 70 pln żeby było szybciej, to chyba wolałbym poczekać w tej niepewności Wink

Mówisz o Amazon.com czy jakiś innych serwisach?

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

08-10-2018, 11:59
No tak.

Odpowiedz
Online MasterThief
Valar Dohaeris

08-10-2018, 12:09
Do nich najlepiej od razu uderzać na czacie z prośbą o usunięcie kosztów dostawy Tongue W ostatnim czasie zrobiłem trzy zamówienia Amazon Global Priority Shipping i w każdym usunęli mi koszty dostawy (zwykle około 15-20 USD na każde zamówienie), co znacząco wpływa na opłacalność zakupu tam Big Grin Taka moja drobna rada odnośnie zakupów tam czy w jakimkolwiek innym Amazonie (u mnie zawsze usuwają też koszty w Amazon.co.uk).

Kino domowe:

Angel
Odpowiedz
Offline truvneeck
Użytkownik
Liczba postów: 249
Reputacja: 12

08-10-2018, 12:20
(08-10-2018, 12:09)MasterThief napisał(a):  najlepiej od razu uderzać na czacie z prośbą o usunięcie kosztów dostawy Tongue

Ale w jaki sposób argumentujesz tę prośbę, "ej, nie każcie mi płacić za przesyłkę, to zrobię u was większe zakupy"? Pierwsze słyszę, żeby można w ten sposób gdziekolwiek obejść koszt dostawy o.O

Odpowiedz
Online MasterThief
Valar Dohaeris

08-10-2018, 12:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2018, 12:28 przez MasterThief.)
Tylko dzisiaj przy zrobieniu trzech zamówień, za każdym razem na chacie usunięto mi koszty dostawy (2x Amazon Global Priority Shipping i 1x One-Day Delivery na Amazon.co.uk). Oczywiście na czacie trzeba ich ładnie poprosić o usunięcie kosztów dostawy Smile Ja zawsze piszę, że jestem stałym i bardzo zadowolonym klientem i byłbym jeszcze bardziej zadowolony gdyby udało się usunąć koszty dostawy z tego i tego zamówienia Smile Oczywiście w przypadku Amazon.com zostanie opłata celna (jeśli jest doliczona przy składaniu zamówienia), ale zawsze lepsze to niż jeszcze płacić prawie 20 dolców za dostawę Tongue Tak sobie podliczyłem to 19 USD + 14 USD + niecałe 9 funtów i tak prawie 170 zł zaoszczędziłem Big Grin

Kino domowe:

Angel
Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 86 87 88 89 90 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku