Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 94 95 96 97 98 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

05-11-2018, 11:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2018, 11:00 przez Bender.)
Ta, trochę nameszali. Niemniej, dzięki za cynę, że miałeś taniej, bo dzięki temu przeskoczyłem na Priority, i to za mniej. Wink
Co zresztą mogłem zrobić od razu, bo jak widać ten Priority jest tu tani jak barszcz. Silly me

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

05-11-2018, 12:48
Jak to dobrze, że mam 2 tygodnie do premiery na zastanowienie się Smile

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 708

10-11-2018, 10:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2018, 10:28 przez misfit.)
Francuski amazon zrobił mi psikusa i anulowali zamówienie na steela They Live - przyjęli za dużo zamówień w stosunku do ilości sztuk jakie faktycznie dostali :/
Ktoś mi wytłumaczy dlaczego na ten produkt nie ma darmowej dostawy na niemieckim amazonie ?
Tak, dobrałem kilka innych filmów aby przekroczyć próg 39 EUR - wszystko oczywiście bezpośrednio sprzedawane przez Amazona
.
Napisałem maila w tej sprawie do nich i chwilę później oddzwonił do mnie jakiś koleś z zapytaniem skąd mam informację o jakiejś darmowej dostawie do Polski Big Grin Big Grin Big Grin
Musiałem go krok po kroku nakierować na tę stronę i ma oddzwonić. Normalnie ręce opadają.

PS. Wymiary pakietu Bergmana to ponoć: 28,8 cm x 22,2 cm x 6,4 cm. Waga: 3,3 kg.

EDIT: Normalnie jakieś jaja, teraz do mnie koleś oddzwania i mówi, że ten They Live ma oznaczenie "tylko dla osób pełnoletnich" i kurier będzie prosił o mój dowód osobisty przed oddaniem przesyłki i w związku z tym darmowa dostawa nie obowiązuje. ROTFLOL. Niech się gonią. Trzeba będzie się jednak szarpnąć na tą kolekcjonerkę z UK.

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

10-11-2018, 10:44
Pamiętacie może mniej więcej na jakim poziomie były ceny filmów 4K w czarny piątek rok temu na amazon.co.uk? Duża dostawa z zoom nie doszła (minęło 6 tygodni), oddali mi pieniądze. Szykuję się teraz na większe zakupy i chciałem mniej więcej oszacować na ile będę sobie mógł pozwolić zamawiając z amazona.

Jeszcze jedno pytanie: widziałem kiedyś na stronie zaavi, że po przekroczeniu jakiejś ceny wysyłają z trackingiem. Czy to prawda i jeśli tak to po jakim czasie dochodzi od nich przesyłka?

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

10-11-2018, 13:53
Cytat:że ten They Live ma oznaczenie "tylko dla osób pełnoletnich" i kurier będzie prosił o mój dowód osobisty przed oddaniem przesyłki i w związku z tym darmowa dostawa nie obowiązuje.

LOL, niezły cyrk.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

10-11-2018, 14:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2018, 14:01 przez misfit.)
Dodam, że przy tych filmach z oznaczeniem wiekowym "18" faktycznie znajduje się dopisek "Ostrzeżenie: Ten przedmiot ma oznaczenie „Tylko dla osób pełnoletnich” zgodnie z §14 ustawy o ochronie nieletnich! Wysyłka do osób nieletnich jest niemożliwa." oraz link gdzie można uzyskać więcej informacji, tyle, że wyraźnie tam jest napisane, że to dotyczy dostawy na terenie Niemiec.

Z tego co się orientuję to nie jesteśmy częścią Niemiec i jutro obchodzimy 100. rocznicę odzyskania Niepodległości Wink Przypomniałem im o tym, ale odpowiedzi pewnie już się nie doczekam Big Grin

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

10-11-2018, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2018, 14:06 przez Pablo0909.)
(10-11-2018, 14:01)misfit napisał(a):  Z tego co się orientuję to nie jesteśmy częścią Niemiec i jutro obchodzimy 100. rocznicę odzyskania Niepodległości Wink Przypomniałem im o tym, ale odpowiedzi pewnie już się nie doczekam Big Grin

Teraz pewnie czytają Twój wpis o naszej Niepodległości i nucą pod nosem "jak to się stało, nie wiem do dziś..." Big Grin A na serio- obowiązuje ich prawo niemieckie, raczej nie powinni się kierować prawem w krajach docelowych.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

10-11-2018, 14:13
Nie wiem, wiem natomiast, że w tym linku wyraźnie jest napisane, że ta płatna specjalna dostawa przedmiotów z ograniczeniem wiekowym dotyczy dostawy do Niemiec. Nie ma tam ani słowa aby to dotyczyło Polski czy jakiegokolwiek innego kraju.

Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

10-11-2018, 14:56
Może też być tak, że po prostu komuś zabrakło wyobraźni i nie przewidzieli, że ktoś spoza Niemiec będzie kupować. Być może te ich regulaminy są z czasu, gdy Amazon ruszał w ich kraju. No ale to jest tylko gdybanie Dodgy

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

10-11-2018, 15:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-11-2018, 15:43 przez misfit.)
To nie jest możliwe - kilka razy zamawiałem na amazon.de produkty z oznaczeniem wiekowym 18 i jak najbardziej aktywowała się darmowa wysyłka po przekroczeniu 39 EUR i 49 EUR. Ostatni raz był nieco ponad rok temu. Nigdy też kurier mnie nie prosił o okazanie dowodu osobistego w celu weryfikacji czym mam ukończone 18 lat - gdyby tak zrobił to podziękowałbym za komplement, ale stanowczo bym odmówił i jeśli dalej by się upierał przy swoim to bym go poszczuł psami Wink Wink

Podejrzewam, że coś im się w systemie w międzyczasie pokićkało i coś co miało być aktywne tylko dla Niemiec dotyczy wszystkich. Ich strata.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 94 95 96 97 98 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 7 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku