Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (349): « Wstecz 1 ... 274 275 276 277 278 ... 349 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,448
Reputacja: 107

#2,751
14-09-2021, 15:20
W wiadomości dotyczącej twojego zamówienia.

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 3,952
Reputacja: 182

#2,752
15-09-2021, 23:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2021, 23:25 przez Mierzwiak.)
Czekam na zamówienia złożone na amazon PL i fajna sprawa, bo przy ich składaniu był wybór paczkomatu, co też uczyniłem. Co najlepsze, to że one wcale nie jadą z magazynu w Polsce, tylko z Niemiec oraz Francji.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 356
Reputacja: 31

#2,753
18-09-2021, 17:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-2021, 20:49 przez Pan Anatol.)
To ja mam takie pytanie, bo już od paru ładnych miesięcy nie zamawiałem żadnych filmów. Big Grin Gdzie obecnie opłacalne jest zamawianie brytyjskich wydań? Tzn. chodzi mi o brytyjskie sklepy, które odliczają ichni VAT, ewentualnie sklepy w Unii, które sprzedają brytyjskie wydania po w miarę normalnych cenach.

Przepraszam, jeśli już kiedyś zadałem takie pytanie, coś mi świta w głowie, ale jeśli tak było, to chyba nie otrzymałem odpowiedzi.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,614
Reputacja: 17

#2,754
18-09-2021, 18:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-09-2021, 18:08 przez Glaeken.)
(15-09-2021, 23:24)Mierzwiak napisał(a):  Co najlepsze, to że one wcale nie jadą z magazynu w Polsce, tylko z Niemiec oraz Francji.
Ostatnio zamówiłem Skazani na Shawshank w steelbooku w 4k na francuskim amazonie i dotarł do mnie w ciągu 2 dni. Na paczce punkt z którego szedł to znowu był Sosnowiec. Wydaje mi się, że wszystko zależy od produktu który zamawiasz - albo jest na magazynie na terenie PL albo ściągają z innego magazynu w innym kraju.
Gdy składałem zamówienie na 5-6szt making ofow/artbookow to zwykle dzielili wysyłkę - część jechała z PL a cześć z innego kraju.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 409
Reputacja: 6

#2,755
19-09-2021, 09:27
(18-09-2021, 17:55)Pan Anatol napisał(a):  To ja mam takie pytanie, bo już od paru ładnych miesięcy nie zamawiałem żadnych filmów.  Gdzie obecnie opłacalne jest zamawianie brytyjskich wydań? Tzn. chodzi mi o brytyjskie sklepy, które odliczają ichni VAT, ewentualnie sklepy w Unii, które sprzedają brytyjskie wydania po w miarę normalnych cenach.
Najbezpieczniej jest wg mnie kupować na Amazonie - w tym sensie, że przy odbiorze przesyłki żadnych niespodziewanych dopłat nie będzie - nawet 8,50 zł z Poczty Polskiej. Co najwyżej firma kurierska może poprosić Cię o informację, co jest w przesyłce, ile kosztowało, jakie opłaty poniesiono, itd. - a to wszystko masz na fakturze, którą można pobrać w pdf z zamówienia na koncie Amazona.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

#2,756
19-09-2021, 09:35
(18-09-2021, 18:06)Glaeken napisał(a):  Wydaje mi się, że wszystko zależy od produktu który zamawiasz - albo jest na magazynie na terenie PL albo ściągają z innego magazynu w innym kraju.
Dokładnie. Zamawiałem teraz trzy filmy, każdy wysłany z innego magazynu - Niemcy, Francja i Polska, z czego ten ostatni wysłany wczoraj a do odbioru w paczkomacie dzisiaj, bo wysyłają z opcją "paczka w weekend." Miło.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 409
Reputacja: 6

#2,757
20-09-2021, 19:20
Tak z ciekawości - ile czasu szły Wasze zamówienia z Zavvi z ostatnich tygodni?
Moje wysłali 2 lub 3 września i do dziś cisza. Nie wiem, czy już powinienem się niepokoić?

Odpowiedz
Offline thegoro
Nowy użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0

#2,758
20-09-2021, 19:37
Z Zavvi ostatnie zamówienie - Dune - w dwa tygodnie dotarło, ale poprzednie Looper wysłane 5 lipca doszło w ostatni dzień sierpnia. Różnie bywa, wszystko zależy od poczty UK

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

#2,759
20-09-2021, 21:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2021, 06:57 przez Mierzwiak.)
Wracając do tematu zavvi i systemu IOSS:

Tylko ja zwróciłem uwagę, że wskazany na przesyłce VAT to 20% ceny, bez przesyłki? W przypadku Diuny to £24,99 cena filmu + £5 VAT + £2,99 za przesyłkę.

Teoretycznie więc nawet jeśli celnicy sprawdzą sobie w systemie, to i tak będziemy musieli dopłacić brakujące 3%, tylko że - na tym przykładzie - pewnie zamiast £0,75 (3% z £24,99) będzie to £1. (3% z £32,98) Niewielka różnica, ale biorąc pod uwagę że za każdy wysłany przez nich osobno film i tak trzeba dopłacić 8,50 zł to każdy grosz ma znaczenie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline robsonm1978
Stały bywalec
Liczba postów: 377
Reputacja: 5

#2,760
21-09-2021, 06:50
Czy na amazone można prosić o dodatkowe zabezpieczenie przesyłki np poprzez opcje zakupu na prezent. Szlak mnie trafia jak wysyłają steelbooki w normalnym kartoniku i prawie zawsze muszę reklamować bo jest jakieś wgniecenie.czesto jest do wyboru tylko opcja wysyłki standardowej i taka wybieram.

Odpowiedz
Strony (349): « Wstecz 1 ... 274 275 276 277 278 ... 349 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku