Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 303 304 305 306 307 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,041
14-04-2022, 13:23
Ja z kolei zamówiłem z Zavvi 5 filmów. Wszystko wysłali jedną paczką, Poczta Polska, dopłata tylko 8,50 zł.
Ale 4 filmy do wymiany. W jednym róg pudełka jest mocno popękany (jakby było czymś zgniatane), w drugim zatrzask pudełka złamany (nie domyka się), w trzecim zawias traya złamany, czwarty (steelbook) też złamany zawias traya plus ubity róg.
Zdaję sobie sprawę, że te połamania w środku to nie wina Zavvi, tylko producenta - ale co to za dziadostwo produkują? Przecież to musiało być złamane zanim pudełko zafoliowali - i tak to puścili?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

#3,042
14-04-2022, 13:28
Do mnie dzisiaj przyszło Battle Royale kupione na Zavvi z promocji arrow, wysłane FedExem z trackingiem dostarczone przez Pocztexem , nic nie było do zapłaty i dosyć szybko przyszło, jak na możliwości zavvi Wysłane było 04.04.
Mam zamówiony jeszcze jeden film z zavvi, ma przyjść 25-26.04. Zobaczymy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline sydney33
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 9

#3,043
14-04-2022, 14:43
Nie martwiłbym się raczej zaginięciem. Ja mam również dwa zamówienia , między innymi "The Proposition 4K". Jeszcze wczoraj dostawa w piątek ale po dotarciu do Niemiec "On the way, but may be late". Identyczne standardowe komunikaty. Uważam ,że jest to spowodowane okresem świątecznym.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 708

#3,044
14-04-2022, 14:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2022, 14:59 przez misfit.)
No u mnie w końcu ruszyło i paczka jest w Strykowie, więc jutro powinna dojść. Tyle dobrego.

Co do tego całego przewoźnika "Bartolini" z amazon.it to daję znać, że paczka dotarła po niecałych dwóch tygodniach - czyli trochę tego zeszło jak na Amazonowe standardy. W PL dostarcza toto DPD.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

#3,045
14-04-2022, 15:00
U mnie Amazon pobił rekord realizacji zamówienia - The Proposition kupione w niedzielę, dziś rano dostarczył kurier UPS. Coś mam oststnio za dużo szczęścia z tymi przesyłkami...

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

#3,046
14-04-2022, 15:01
(14-04-2022, 14:59)misfit napisał(a):  No u mnie w końcu ruszyło i paczka jest w Strykowie, więc jutro powinna dojść. Tyle dobrego.

Co do tego całego przewoźnika "Bartolini" z amazon.it to daję znać, że paczka dotarła po niecałych dwóch tygodniach - czyli trochę tego zeszło jak na Amazonowe standardy. W PL dostarcza toto DPD.

Do mnie też z amazona idzie przez Bartolini. Ma być 20. Zobaczymy. A to całe Bartolini to włoska nazwa DPD tak jak we Francji jest zamiast DPD - Chronopost

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#3,047
14-04-2022, 15:08
U mnie przekroczyło ten przewidywany termin podawany przez Amazona gdzieś o 4 dni.
A chronopst z Francji zwykle u mnie dochodzi w 3-4 dni od wysyłki. Tyle, że później potrafi tyle samo dni przeleżeć w magazynie w moim mieście Big Grin

(14-04-2022, 15:00)Mr.Hankey napisał(a):  U mnie Amazon pobił rekord realizacji zamówienia - The Proposition kupione w niedzielę, dziś rano dostarczył kurier UPS. Coś mam oststnio za dużo szczęścia z tymi przesyłkami...

Czasami też Amazonowi UK zdarza się wysłać coś UPS Express do mnie i wtedy dochodzi zwykle do 48h.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

#3,048
14-04-2022, 18:22
A propos wyprzedaży w Arrow, kupował ktoś od nich coś ostatnio? Jak u nich z opłatami celnymi, wie może ktoś?

Odpowiedz
Offline Krzych2k
Użytkownik
Liczba postów: 109
Reputacja: 4

#3,049
14-04-2022, 21:23
u mnie niestety ostatnie zakupy rok temu, na wyprzedaż Wielkanocną - wtedy bez przypału, nie wiem jak teraz. Cieszę się, że podbiłeś moje pytanie sprzed miesiąca mniej więcej Big Grin

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

#3,050
14-04-2022, 21:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2022, 21:59 przez misfit.)
Po zmianie silnika sklepowego przestali odliczać UK VAT. Jednocześnie nie ogarnęli jeszcze IOSS, ale obiecują, że zwracają wszystkie koszty celne jak się im podeśle "świstek" od PP. Ich support jednak nie należy do zbyt przyjemnych i szybko odpowiadających, więc póki co radzę z nich korzystać tylko w ostateczności.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 303 304 305 306 307 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku