22-10-2022, 13:36
Super, dzięki za pełne objaśnienie, leci ode mnie punkcik!
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
25-10-2022, 14:11
Niemiecki amazon: Ten produkt nie moze zostać dostarczony do paczkomatu lub punktu odbioru. Wybierz dostawę do domu lub biura. - o wuj tu chodzi?
25-10-2022, 14:27
Zmień na język angielski na amazonie, to się dowiesz. Ja się kiedyś o to pytałem i chyba misfit stwierdził, że to jest błąd w tłumaczeniu.
25-10-2022, 14:29
This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location. - tyle ze zmiany języka
Chodzi o to samo co np. w UK i części filmów nie wysyłają poza niemiecką granicę - w ostatnich miesiącach trochę ich doszło procentowo...
(25-10-2022, 14:45)Mefisto napisał(a): Niemiecki amazon: Ten produkt nie moze zostać dostarczony do paczkomatu lub punktu odbioru. Wybierz dostawę do domu lub biura. - o wuj tu chodzi? Mam czesto tak na Amazon UK. Pre-orderow nie da sie zamowic do poczkomatu/lockera. Podejrzewam, ze musieliby pamietac zeby zablokowac miejsce na pre-order ale dopiero na kilka dni przed premiera, a ta tez sie czesto zmienia w przypadku filmow na przyklad i woleli to w ogole wylaczyc. Takze tylko na adres domowy mozna pre-ordery zamawiac. No ale to jestem w stanie zrozumiec. Ale tez tak czasem jest ze cos dostepnego od reki, nie moge zamowic do lockera a moge do innego, albo do sklepu, albo tylko na adres domowy. Nie wiem czemu tak jest. Np. Soundtrack Red Sonja, niby byl dostepny z darmowa wysylka do lockera (tak bylo napisane przy produkcie) a na kazdy z lockerow, ktory probowalem nie da sie tego zamowic.
25-10-2022, 15:03
(25-10-2022, 14:45)misfit napisał(a): Chodzi o to samo co np. w UK i części filmów nie wysyłają poza niemiecką granicę Ale UK jest poza UE, więc mogę zrozumieć jakieś ograniczenia. Ale żeby od sąsiada za płotem? Panie, ić pan wiesz pan gdzie ![]()
Ale przecież tak jest od jakichś 4 czy 5 lat na amazon.de - jednak ostatnio znowu się nasiliło. paniron, ten tekst z paczkomatem/punktem odbioru z amazon.de wyjaśnił już piti - błąd w polskim tłumaczeniu. I pojawia się on niezależnie od tego jaką wybierzemy formę dostawy - po prostu na niektóre filmy jest blokada dla zagranicznych adresów i nic się z tym nie zrobi.
25-10-2022, 15:57
Czaje, Jak przeczytalem ''Ten produkt nie moze zostać dostarczony do paczkomatu lub punktu odbioru. Wybierz dostawę do domu lub biura'' - to sugerowalo to, ze na adres domowy za sie zamowic. A chcialem zwrocic uwage, ze czasem tak mam z Amazon.uk, ze nie da rady zamowic filmu do lockera w UK, tylko na adres domowy. Myslalem, ze to moze byc podobny problem...
25-10-2022, 16:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2022, 16:11 przez robsonm1978.)
Nie można zamawiać do paczkomatow w Amazon ze względu na bardzo duża ilość skarg od żonek kolekcjonerów. Niby nic nie kupuje a na półkach coraz więcej
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |