(21-05-2018, 12:15)Sokal napisał(a): Sebas, patrzac na specyfikacje sluchawek, ktore wyzej poleciles, rozumiem ze najlepsze beda Sennheiser HD569, tak?Specyfikacja to jedno, a jakość dźwieku to drugie. Parametry nie zawsze "grają". W Twoim przypadku akurat najlepiej pasują HD569. Dysponują zapewne podobnym (jeśli nie tym samym) przetwornikiem co HD559, ale są zamkniete. Impedancja też nie powinna być problemem dla wyjscia słuchawkowego w Twoim amplitunerze. Tu jednak trzeba uważać. Takie wyjścia słuchawkowe w amplitunerach, wzmacniaczach czy odtwarzaczach CD/DVD/BD są dodawane na "doczepkę" i zwykle nie są najlepszej jakości. Mam tu na myśli nie tylko jakość dźwięku, ale i moc. Poziom cenowy HD569 to już maksimum dla słuchawek, które maja pracować bez dedykowanego wzmacniacza.
Jeżeli planujesz zakup wyłącznie do zastosowań filmowych, to może warto też spojrzeć na propozycje darasa. Nie wiem jaki masz budżet, więc moje rady moga być nie do końca trafione.
Inna sprawa, to również fakt, że ja akurat lubię brzmienie firmy Sennheiser. Uczciwie trzeba jednak przyznać, że Audio-Technica czy Beyerdynamic za podobną kwotę też może mieć coś ciekawego do zaoferowania.
niespotykanie spokojny człowiek