Sokal, jeśli można. Zakup słuchawek to (jednak) poważna inwestycja. Zarówno dla fanów muzyki, jak i kina domowego. Zgodzę się z Sebą, że teraz nastał dobry moment na dłuższe testy. Próby „organoleptyczne” doradziliśmy Kirkowi przed zakupem telewizora. Skutkowało to trafnym wyborem odbiornika.
Co mi mówi intuicja?
Philips jest porządną europejską firmą wiedzącą cokolwiek o audio. Natomiast ostatnio dwa razy zostałem mile zaskoczony przez Sony. MDRy XB950AP wyglądają na fotkach dość solidnie i mniej „plastikowo” niż produkt Philipsa. Same nauszniki przypominają te z modelu HW 700 DS, a są one wysoce komfortowe. Nadto, po rysunkach wnioskuję, że kwestia basów w modelach XB950 i HW 700 DS została rozwiązana podobnie, choć chyba nieidentycznie. Wyraziste niskie tony to jeden z ważniejszych atutów posiadanych przeze mnie słuchawek.
Daj znać co ostatecznie kupiłeś i napisz kilka słów.
EDIT:
Zapomniałem. Jakiś czas temu kumpel chciał kupić słuchawki w Markecie. Byłem z nim tam. Wszystkie wyglądały „pięknie”, jednak tylko te droższe grały jak trza (znajomy do każdej pary podłączał MP3).
Co mi mówi intuicja?
Philips jest porządną europejską firmą wiedzącą cokolwiek o audio. Natomiast ostatnio dwa razy zostałem mile zaskoczony przez Sony. MDRy XB950AP wyglądają na fotkach dość solidnie i mniej „plastikowo” niż produkt Philipsa. Same nauszniki przypominają te z modelu HW 700 DS, a są one wysoce komfortowe. Nadto, po rysunkach wnioskuję, że kwestia basów w modelach XB950 i HW 700 DS została rozwiązana podobnie, choć chyba nieidentycznie. Wyraziste niskie tony to jeden z ważniejszych atutów posiadanych przeze mnie słuchawek.Daj znać co ostatecznie kupiłeś i napisz kilka słów.
EDIT:
Zapomniałem. Jakiś czas temu kumpel chciał kupić słuchawki w Markecie. Byłem z nim tam. Wszystkie wyglądały „pięknie”, jednak tylko te droższe grały jak trza (znajomy do każdej pary podłączał MP3).
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.