15-11-2021, 10:59
(14-11-2021, 20:26)HAL 9000 napisał(a): Świetna robota, z ciekawością przeczytałem. DziękiJa również dziękuję Tobie i Forumowiczom, którzy zaplusowali wpis o Mobiusach.
(14-11-2021, 19:17)prodarek napisał(a): czy tryby dźwięku wbudowane lub te customowe można sobie przełączać bezpośrednio z poziomu słuchawek jakimś guzikiem?Nie wiem o które customowe konkretnie chodzi, ale wygląda to tak, jak wspomniałem opisie:
(13-11-2021, 23:04)sebas napisał(a): Nie sposób nie wspomnieć o sterowaniu wszelakimi funkcjami, a tych jak się zaraz okaże, jest sporo. Wszelkie manipulatory znajdują się w lewym nauszniku. Składają się na nie:Czyli musiałbyś spojrzeć na zdjęcie tej ściągawki które wkleiłem w poście i zobaczyć czy jest tam to, czego szukasz.
Cztery pierwsze z listy powyżej aktywują różne dodatkowe funkcje w zależności od tego, czy wykonano pojedyncze, krótkie naciśnięcie, "dwuklik", czy też może długie naciśnięcie. Wydaje się to skomplikowane? Tak niestety jest w rzeczywistości i dlatego do instrukcji obsługi jest dołączona "ściągawka" z opisem jakie funkcje implementuje każdy z dostępnych manipulatorów.
- przycisk "Power"
- przycisk "3D"
- pokrętło/przycisk "Headphone Volume"
- pokrętło/przycisk "MicrophoneVolume"
- suwak włączając/wyłączający mikrofon
Ogólnie sterowanie wygląda tak:
- wybór wejścia, trybu pracy wejścia, odbieranie rozmów, obsługa odtwarzacza (play, pause, skip, itd...), zmiana pracy trybu 3D, zmiana profili equalizera - to wszystko da się zrobić odpowiednim rodzajem "kliknięcia" na odpowiednim manipulatorze; nie jest to na początku łatwe, bo trudno od razu wszystko zapamiętać; uogólniając, podczas użytkowania nie znalazłem jak dotąd funkcji, którą nie mógłbym sterować z poziomu słuchawek.
- zmiana profilów dla graczy, dotyczących rodzaju akcji zaprogramowanej dla konkretnego ruchu głowy - to zdaje się wymaga podłączenia Mobiusów do PC-ta, ale w sumie żeby z tego korzystać to słuchawki chyba muszą być podłączone; ja zresztą nie sprawdzałem tej funkcji - trudno by mi było, bo nie jestem graczem.
niespotykanie spokojny człowiek