23-01-2016, 21:07
Gdyby ktoś kiedyś widział filmy "Pokemon 3" i "Pokemon: Mewtwo powraca" w tych opakowaniach, to będę wdzięczny za namiary :-)
|
Snappery (ash-traye)
|
|
23-01-2016, 21:07
Gdyby ktoś kiedyś widział filmy "Pokemon 3" i "Pokemon: Mewtwo powraca" w tych opakowaniach, to będę wdzięczny za namiary :-)
23-01-2016, 22:10
Ten nawiedzony dom to już kilka lat stoi na OLX ale 50zł trochę drogo, mimo że mógłbym odebrać osobiście. Pisałem do niego kiedyś i nie zejdzie z ceny ;P
Warto odnotować następnego sprzedawcę (czy raczej sprzedawczyni) - topmovieshop: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=td&us_id=41234993 Wystawiła m.in. tego Człowieka omegę, Freejack czy Woodstock, a ostatnio nawet na Allegro pojawił się Shaft w Afryce za niską cenę. Trochę jednak kontakt z nią pozostawia nieco do życzenia. Napisałem do niej w sobotę e-maila czy posiada dane tytuły w snapprrach i do dzisiaj nie odpisuje. Postanowiłem za to do niej zadzwonić i dopiero po 7 telefonach oddzwoniła. Powiedziała mi, że wszystkie wydania DVD i BD jakie obecnie posiada są wystawione, a co parę dni przyjeżdża jakaś dostawa kolejnych unikatow - tu mnie zaintrygowała! Ciekawi mnie skąd są te dostawy? Tak czy siak czekam na kolejne aukcje i może natrafi się jakiś snapper na którego poluję
Patrzysz na foto i nie wiesz skąd ma te śmieciówki objechane? Przypatrz się naklejkom , no zgadłeś z jakiejś wypożyczalni. Nie dziwię się jej , że nie odpowiada, bo podobnych pytań ma mnóstwo. Ja kupiłem kilka filmów od kogoś innego i podziękuje. Nalepki na nośnikach, okładkach, brudne , podniszczone. Jeśli o czymś takim śnisz to gratuluję. A ceny? Ludzie są ślepi na blu sprzedaje filmy, które w marketach są po 20 zł.
09-03-2016, 09:43
(09-03-2016, 09:13)wolfman napisał(a): Patrzysz na foto i nie wiesz skąd ma te śmieciówki objechane? Przypatrz się naklejkom Tyle, że te naklejki są na 99% z Beverly Hills Video, a od zlikwidowania tych wypożyczalni minęło dużo czasu, więc przez ten czas te filmy musiały się gdzieś podziać
09-03-2016, 10:04
Ktoś musiał odkupić od nich te filmy za grosze, bądź zdecydowali się na wyprzedaż na kilku kontach. Tak czy inaczej dla zwykłego użytkownika nie warto, ale ludzie są ślepi. Zamiast sobie zamówić nówki z marketu , kupują syf w tej samej cenie , co nowy. Lepiej śledzić olx i allegro, kupować od zwykłych użytkowników. Dużo ludzi wyprzedaje ten nośnik za grosze nie mając pojęcia , że ktoś zbiera podobne rzeczy. Lepiej w aukcji kupić 20 filmów za 50 z 1-2 poszukiwanymi, niż jeden upolować za 50
09-03-2016, 21:25
(09-03-2016, 10:04)wolfman napisał(a): dla zwykłego użytkownika nie warto, ale ludzie są ślepi. Zamiast sobie zamówić nówki z marketu , kupują syf w tej samej cenie , co nowy. Snappery były wydawane do ok 2003. Ostatniego nowego w sklepie widziałem z 10 lat temu. Więc o czym piszesz? Większość z nich nie została potem nigdy wznowiona i tych filmów często nie ma w żadnym innym wydaniu poza snapperem. Więc obczaj temat zanim coś odpowiesz (ta uwaga tyczy się też ogólnie Twoich postów ;P) Kupuje w w większości używki. NIGDY nie miałem problemów z odtworzeniem takich płyt. Nawet jak były widoczne ryski zawsze było ok. Natomiast 2 razy reklamowałem NOWĄ płytę kupioną np w MM która się zacinała lub wieszała w połowie. Trzeba jedynie patrzeć na zdjęcia w jakim stanie jest pudełko. Są to rzeczy kolekcjonerskie, pewnie niektórych z nich nie włożę nigdy do odtwarzacza (obraz nieanamorficzny, kiepska kompresja) ale po prostu je kolekcjonuje ![]() Tak jak piszesz kryst007, to oczywiście Beverly Hills. Sprzedawce mogę polecić. Naklejka jest jedna i tylko z przodu. Mi zeszłą nie najgorzej. Płyty są w dobrym stanie. Co do źródła, była kiedyś informacja że syndyk który przejął wypożyczalnie po upadku, chciał sprzedać całość kolekcji Beverly Hills ileś tam set tysięcy płyt. Cena była absurdalna więc może przemyślał sprawę i wystawie pojedynczo
09-03-2016, 21:43
Ja pisałem o zwykłych edycjach - takie , które są dostępne w sklepach, głownie blu ray, dvd od 2005 nie kupiłem żadnego. Snappery posiadałem w kolekcji min Heat, Deep blu sea około 20 sztuk. Filmy lubię oglądać, stąd nawet nie wypowiadam się o filmach, które bym kupował tylko na półkę. (09-03-2016, 21:43)wolfman napisał(a): Ja pisałem o zwykłych edycjachNo to pomyliłeś temat (09-03-2016, 21:43)wolfman napisał(a): takie , które są dostępne w sklepach, głownie blu rayUwaga ogólna. Pamiętaj że rynek BluRay to zaledwie jakiś procent wszystkich filmów wydanych na różnych nośnikach. Podejrzewam że ilość filmów wydanych w historii na dvd jest wciąż ok 10 krotnie wyższa niż wydanych na BD. Potwierdza to np oferta sklepu dvdmax: dvd ok 300 000, BD ok 30 000. (do tego masa dvd jest już przecież niedostępna) Dla kogoś kto się interesuje szeroko kinem, teoretycznie kupuje tylko co 10 film na BD. Jeżeli zbiera różnorodne rzeczy to 90% zainteresowań wszechstronnego kinomana pozostaje wciąż DVD. Ten fakt sie już nie zmieni bo stare filmy nie sa już praktycznie wznawiane na BD w polsce. Zastanów się nad tym jak kolejny raz napiszesz że dvd umarło itp...
09-03-2016, 22:50
Ciekawy post - trochę mi otworzył oczy. Sam już dvd raczej nie kupuje, wręcz unikam, ale fakt - dla kolekcjonera starszych filmów to nadal "kraina szczęścia" :-) dzięki za rozsądną wypowiedź, która pozwala poukładać pewne rzeczy w głowie :-)
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |