Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Pozostałe › O stronie i forum
1 2 Dalej »

Spotkanie Filmożerców

Ankieta: Jak myślicie?
Tak
Nie
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »
Opcje tematu
Spotkanie Filmożerców
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

14-04-2018, 21:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2018, 21:41 przez Gieferg.)
Mnie prędzej spotkacie na jakimś tatrzańskim szczycie, niż na festiwalach. W każdym razie jak zobaczycie gdzieś gościa w koszulce z Robot Jox albo Death Machine to jest 99% pewności, że to ja Wink

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,317

15-04-2018, 00:48
(14-04-2018, 15:55)Gieferg napisał(a):  
Cytat: Zaraz wychodzę do znajomych aby zaplanować kolejną projekcję w kinie domowym.

Dobrze wiedzieć Tongue

Dobrze wiedzieć? Z jakiego powodu? Dzięki za „poparcie” filmożerco (?).

(14-04-2018, 15:39)wolfman napisał(a):  Daras, nawet gdybyś się sam tam pojawił, to chyba w niczym by Ci to nie przeszkodziło i pewnie swoją przemowę byś i tak wygłosił.

Czemu nie. Raczej rzadko wycofuję się z podjętych zobowiązań. No i to wygodne krzesło… Smile

(14-04-2018, 20:11)matwiko napisał(a):  Myślę że ewenualne spotkanie wchodzi w grę w ramach jakiegoś festiwalu...

Fajna uwaga. Smile  Nie widzę najmniejszych przeszkód aby temat dojrzewał. Zobaczymy…

(14-04-2018, 21:39)Gieferg napisał(a):  Mnie prędzej spotkacie na jakimś tatrzańskim szczycie, niż na festiwalach. W każdym razie jak zobaczycie gdzieś gościa w koszulce z Robot Jox albo Death Machine to jest 99% pewności, że to ja Wink

Zatem do zobaczenia... Wink

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

15-04-2018, 01:52
Cytat:Dobrze wiedzieć? Z jakiego powodu?

Nie wyłapałeś sarkazmu?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

15-04-2018, 11:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018, 13:03 przez Daras.)
(15-04-2018, 01:52)Gieferg napisał(a):  
Cytat:Dobrze wiedzieć? Z jakiego powodu?

Nie wyłapałeś sarkazmu?

To było tak wyrafinowane, że z uwagi na późną porę nie wyłapałem. Wink Na przyszłość się poprawię.

O ironio doskonała
jak, żeś ty nie na miejscu,
jak,żeś ty mała.
(...)

GabiC

Pomijając żarciki... Kawałek Tatr pokazano w filmie „Spirala” (1978) K. Zanussiego. Na stronie pana Porala nie otwierają (nie powiększają) mi się zrzuty. Chciałem zobaczyć jak wygląda ziarno i w ogóle. Czy tylko ja mam taki problem?

http://poral.eu/spirala_1978_blu-ray.php

Wrócę jeszcze do sugestii Matwiko i sposobności napicia się browca w swobodniejszej atmosferze. W Zakopanem tuż przy Krupówkach co roku organizują plenerowe kino. Może to jest jakiś pomysł na zaaranżowanie spotkania połączonego z wyjazdem urlopowym? Po projekcji filmożercy mogliby przejść do dowolnej knajpy i zainicjować „wieczorek rozpoznawczy”. Ba, odpowiedni taras znajduję się tuż za widownią, a konsumując co nieco można oglądać filmy. Na fotce widać parasol, pod którym zawsze przesiadywałem. Zatem jeśli ktoś zobaczy gostka z siwą brodą wpatrującego się w ekran, to na 99% będę ja (inna klientela najczęściej zajęta jest rozmowami). Jak wówczas należy postąpić? Ano trza podejść, zamówić dwa piwa i zagaić: Cześć Daras!

http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul/orange-kino-letnie-2013-zakopane-krupowki-repertuar-filmy,2760764,art,t,id,tm.html

Gieferg, gdzie teraz kończy się Orla Perć (patrząc na nią od strony Murowańca „po lewo”)? Mam do tej pory mapy z lat 80 – tych i pamiętam, że drzewiej chadzałem do końca, czyli zaliczałem na własne ryzyko szlak zamknięty. Nie wiem jak to wygląda obecnie...

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-04-2018, 12:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018, 12:31 przez Glaeken.)
Moim skromnym zdaniem można by połączyć zjazd forumowiczów z eventem filmowym (np.: projekcja serii Obcy etc.) w domu kultury KADR w Wawie = http://www.dkkadr.waw.pl/k/o-nas/. Swego czasu współorganizowałem podobny event (zjazd forumowiczów z okazji X-lecia strony + event z nagrodami, konkursami, premierą książki, pokazami gier komp., barem, sklepikiem w jednym z lokali w Wawie) i wyszło super! Udało się sporo rzecz wynegocjować taniej (piwo w lokalu taniej, noclegi w hostelu taniej w zamian za banery, reklamę etc. ). Dzięki bezinteresownemu zaangażowaniu wielu osób nawet własne plakaty mieliśmy w 3 językach + zapowiedzi video eventu Smile

Zastanówcie się. Wbrew pozorom to nie jest trudne i można wciągnąć do imprezy ciekawych partnerów Wink

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

15-04-2018, 12:33
Nie widzę tego, organizacja imprezy raczej nie ma szans choć byłoby super. My mamy tu grono kilku osób które byłyby zainteresowane ewentualnym spotkaniem i nikt nie będzie jechał całej polski żeby specjalnie zobaczyć się z tej okazji. To musi być podpięte pod większe wydarzenie.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

15-04-2018, 12:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018, 12:43 przez Glaeken.)
Masz rację. Poza tym forum/strona są za młode i mało znane żeby samodzielnie zgromadzić tyle osób.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak

15-04-2018, 13:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018, 13:15 przez Daras.)
Wyniki ankiety (patrz wyżej) nie wyglądają obiecująco. Ja kliknąłem na TAK.
Miejsce zaproponowane przez Glaekena jest super. Myślę, że warto tu wrzucać różne pomysły na zasadzie „burzy mózgów”.
A może by dogadać się z użytkownikami innych forów, jak np. Forum Kina Polskiego, HDTV itp. Tu kilka osób, tam parę osób i będzie quorum (?).

Prawdopodobnie ludzi przyciągnęłoby wystąpienie przedstawiciela firmy X prezentującego jakiś sprzęcik. Można by też wystąpić do rozpoznawalnego wydawcy płyt BD / UHD z prośbą aby specjalnie dla uczestników spotkania przeznaczył partię chodliwych krążków za 50 % ceny. Także obecność jakiegoś aktora / reżysera rozdającego autografy pod określony tytuł wydany na BD / DVD (z punktu widzenia kolekcjonera) uważam za pomysł interesujący.

Ważne, że wątek ożył i ktokolwiek zabiera tu głos.

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 71

15-04-2018, 13:42
Ja będę na przełomie maja i czerwca na Festiwalu Muzyki Filmowej w Krakowie. Ktoś się wybiera?

Odpowiedz
Online Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 847
Reputacja: 60

15-04-2018, 15:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2018, 15:40 przez Marioo.)
(15-04-2018, 13:14)Daras napisał(a):  Także obecność jakiegoś aktora / reżysera rozdającego autografy pod określony tytuł wydany na BD / DVD (z punktu widzenia kolekcjonera) uważam za pomysł interesujący.
To (jak co roku) będę miał zagwarantowane już za tydzień na Tarnowskiej Nagrodzie Filmowej. Chociaż w ubiegłym roku był lepszy skład.

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku